Alýntý Originally Posted by Diamond Yazýyý Oku
Sayýn rxpu muazzam bir bilgi birikiminiz var. Bu bilgileri paylaþým þekliniz, diðer kullanýcýlara yaklaþýmýnýz her yönüyle sizi takdir ve tebrik ediyorum. Bu forum için bir deðersiniz gerçekten. Sizden ve diðer arkadaþlardan birçok þey öðreniyorum.

Acaba teknik analize de ilginiz var mý? Merak ettim.

Saygý ve sevgiler...
Teþekkür ederim.

Baþýma bir þey gelmeyecekse Türkiye gibi temel anlamda ciddi zayýf ekonomilerde teknik analizi çirkin bir kadýný ýsrarla çok profesyonel makyaj teknikleri uygulayarak güzelleþtirmeye veya en azýndan yüzüne bakýlabilir hale getirmeye çalýþmaya benzetiyorum. Belki de temel anlamda çok moral bozucu bir veri seti olduðundan , teknik anlamdaki analizlerle polyannacýlýk oynamak ve insanýn kendini daha huzurlu hissetmesi bir bakýma daha kolay oluyor. Ayrýca saðlýðýmýz için de faydalý.

Teknik analize karþý deðilim. Ama temel bazda geliþkin ekonomilere ait varlýklarda (hisse senetlerinde para birimlerinde v.b) teknik analizi anlamlý buluyorum.

Ama binanýn temelleri çatlayýp kýrýlmýþken , üst kat balkonuna pimapen yapýlmasýnýn yararýný tartýþmak çok anlamlý olmayabilir.

Varlýk üzerinde temel anlamda her türlü bilgi geliþkin bir ekonomideki gibi þeffaf ve saðlam olduktan sonra fotofiniþ için teknik analiz ile cebelleþmek te ayrý bir keyif olsa gerek.