o borcu paşa paşa ödeeyceksin..
hayal kurmana gerek yok..
bu fantazileri nereden okuyorsunuz merak ediyorum.. "borç buhar olacakmış, endişeye gerek yokmuş" tarzı abuk fikirler
güzel spagetti yapmak bu arada bir sanattır.. dün akşam muhteşem bir sos, balık ve kırmızı şarap eşliğinde (cabernet sauvignon) masamdaydı mesela..
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
Benim kredi kartı borcununda yüzde 40 ı silinecek mi şimdi.
Yakın bir gelecekte doların saltanatı bitecek yeni para birimi imf dolarına geçilecek.... Şu an Türkiye arjantin gibi ülkelerde buz 9 modelleri deneniyor.. Abd de kriz başladığında artık para basma yerine finansal işlemleri durdurma sermaye kontrolleri gibi modeller devreye girecek
ADEL/TTRAK/ÇİMSA/TOFAŞ/AKSA/BRSAN/PETUN/INDES. /BRİSA/ARÇELİK/EREĞLİ/TÜPRAŞ/FORD OTOSAN/SODA
Bu gün benimle dalga geçenler dolar stoklamaya devam edebilir.. BU filmin ikinci yarısı 2 3 yıl sonra sahneye girdiğinde görüşürüz.. Şu an Türkiye bir türbülans evresinde..
ADEL/TTRAK/ÇİMSA/TOFAŞ/AKSA/BRSAN/PETUN/INDES. /BRİSA/ARÇELİK/EREĞLİ/TÜPRAŞ/FORD OTOSAN/SODA
Benim o zihniyete nasıl gıcık olduğumu bilen bilir.. Ben demiyorum ki Türkiyenin durumu iyi 500 milyar borç sıkıntı değil.. Tek diyeceğim bugün ABD ekonomisinin düzeldiğini iddaa eden artan faiz oranları ekonominin toparlanmasına inananlar büyük bir yanılsama içinde.. Fed e bastığı 4 trilyon doların bedelini piyasa bir gün mutlaka ödetecek ve o gün gerçekler gün yüzüne çıkacak
dünya 2008 de abd nin parasal genişleme yapması için yalvardı.. arşivlerde çok açık dunyanın bu parasal genişlemeye nasıl sevindiği..
ama sen havuz medyası mantığı ile "abd batacak" tarzı bir görüştesin ki esas yanlış yolda olan sensin.. ikide bir "geber dolar" diyeceğine mesaini "bu ülke neden kötü yönetiliyor" ve "verdiğimiz vergiler neden israf ediliyor" tarzı sorular için harca..
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
Yer İmleri