Sayfa 245/1030 İlkİlk ... 145195235243244245246247255295345745 ... SonSon
Arama sonucu : 8234 madde; 1,953 - 1,960 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by Webster Yazıyı Oku
    Sayin alenicev

Orani isbankasindan aldim. Kriz zamaninda yani tl deger kaybederken kredi cekmenin daha mantikli olacagini dusunuyorum. Cunku aylik odemem olan 6500 tl iki yil sonra pula donecek. Uzun vadede herhangi bir sikinti yasanacak olursa ana para nakit olarak elimde oldugundan erken odeme yapar krediyi kapatirim diye dusunuyorum. Birde faiz geliri 5000 tl gunluk hesaptan yani bu plani uygulayacak olursam bankalardan ozel teklif alarak faiz oranimi arttirabilirim yani 5500 lere cikarabilirim. Kiracida sikinti yasamazsam ev bedavaya gelmis olmaz mi
    Tek kaybim 250 binin bes yildaki enflasyon karsisinda erimesi olacak onu da evin yapacagi primden telafi ederim diye dusunuyorum
    Peşinat verince faiz geliriniz düşecek dediğiniz gibi ama faiz gideriniz daha çok düşecek, hesabınıda yanlış olabilir.
    Benzerini kardeşime 2 yıl önce yaptık, ama %50 kredi şeklinde. Kredi sabit faizli dediğiniz gibi. Kredinin o zaman maaşının 1/4ü idi şimdi 1/5ine geldi. Ev kira çarpanı düşükse alınır. Bu forumda emlağa yatırım yapılmaz diye çok yazan var ama bir çoğu emlakla ilgisiz kişiler. Bir kötü tecrübeyi genellemenin anlamı yok.

2.  Alıntı Originally Posted by Webster Yazıyı Oku
    Sayin alenicev

Orani isbankasindan aldim. Kriz zamaninda yani tl deger kaybederken kredi cekmenin daha mantikli olacagini dusunuyorum. Cunku aylik odemem olan 6500 tl iki yil sonra pula donecek. Uzun vadede herhangi bir sikinti yasanacak olursa ana para nakit olarak elimde oldugundan erken odeme yapar krediyi kapatirim diye dusunuyorum. Birde faiz geliri 5000 tl gunluk hesaptan yani bu plani uygulayacak olursam bankalardan ozel teklif alarak faiz oranimi arttirabilirim yani 5500 lere cikarabilirim. Kiracida sikinti yasamazsam ev bedavaya gelmis olmaz mi
    Tek kaybim 250 binin bes yildaki enflasyon karsisinda erimesi olacak onu da evin yapacagi primden telafi ederim diye dusunuyorum

250 bin mevduatta %28 den yıllık min 65 bin koyar üstüne .bu evin artacağını düşünmüyorsanız bu şartlarda mantıklı değil.

ikinci yıl 315 bin min 74 bin koyar üstüne %28 den =390 bin yapar para olur elimizde ..bu evin artacağını düşünmüyorsanız bu şartlarda hiç mantıklı değil.
    siz zaten bu krizin uzun sürebileceğini düşünüyorsanız ve faize dokunmayacaksanız artan para size birden fazla ev aldırır.

3.  Alıntı Originally Posted by bahad1r Yazıyı Oku
    teb siteler şb. 150k lira, 27%, 32 gün
    Çok güzel ben 300k %26 Merzifon sübe 60 gün 15/11/2018
    Ama kasımda %30 diye uğrasacam haziran 2019 kadar 7 aylik

LG-H818 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

4.  Alıntı Originally Posted by Pythagoras Yazıyı Oku
    NurolBank

+1 mio

%33.50 Bono Oranı

MK %31.74

ytd.

syg,
    Nurolda günlük varmıydı?
    Paylaşımlarım Yatırım Tavsiyesi Değildir

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,669
     Alıntı Originally Posted by theosos Yazıyı Oku
    Dolandırıcılık olmamasına rağmen cuma günü TEB ile yaşadığım bir deneyim de beni ciddi anlamda sinirlendirdi. Kardeşimin marifetli hesabına yaptığım eft'de dalgınlıkla ibanı doğru fakat isme kendi adımı yazmışım. Normalde bu tür bir hatada diğer bankalar otomatik olarak kısa süre içerisinde parayı hesaba geri gönderiyorlar. 15 dakika içinde durumun farkına varıp Cepteteb'de müşteri hizmetlerine bildirmeme rağmen benden gönderen bankadan iptal yazısı göndermesini istediler. Gönderen bankayı arayıp böyle böyle dediler diyorum, para bizden çıkmış yapabileceğimiz bir şey yok diyor. Velhasıl kelam yaklaşık 3 saat sorunun çözmeye çalışmama rağmen, TEB parayı eft kapanış saatine kadar tutup bir kaç dakika kala ilk bankaya geri gönderdi ve parayı bağlamama engel olarak 3 günlük getiriden etti. Onca bilgilendirmeye rağmen son dakikaya kadar parayı tutmasının mantığını anlayabilmiş değilim ve ciddi bir fark olmadığı sürece kolay kolay TEB ile çalışmam.
    Ben de calismam cok cazip oran vermezse diger bankalara gore.
    2015 Ocak'da bir gm satisim vardi.
    Alici konut kredisi kullanmis bir kismi icin.
    Banka avukati geldi tapuya, yeni tapunun bir kopyasini subeye iletti ve islem tamam parayi saticinin hesabina eft gecebilirsiniz dedi.
    Subedeki dingil 10 defa aramama ragmen ha simdi yapiyoruz ha 10 dk diyerek beni oyaladi, benim parami eft yapmadi.
    Ertesi sabah saat 9.00 da ilk musteri olarak iceri girdim ve hadlerini bildirdim tabii.
    Bu nedenle mumkunse TEB'in oldugu sokaktan bile gecmiyorum.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

6.  Alıntı Originally Posted by Webster Yazıyı Oku
    Sayin alenicev

%25 yıllık (360 gün) faiz ile
    1. Yıl 310
    2. Yıl 385
    3. Yıl 475
    4. Yıl 590
    5. Yıl 730 bin liranız olur diye basitçe hesapladım...

Ev alırsanız 5 yıl sonra bankada 250.000 liranız ve eviniz olacak... Eviniz beş sene sonra 500.000 lira üzerinde kalırsa kar edilebilir gibi görünüyor... Tabi faizlerin ne olacağı belirsiz...

7. Bilen biri yazarsa sevinirim .
    Bu bankalar neden gün sayısı 32 oluyorda 30-31 güne aynı oranı vermiyorlar ?
    Sebebi ?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

8.  Alıntı Originally Posted by Webster Yazıyı Oku
    Sayin alenicev

Kredinin yıllık maliyet oranını yazabilir misiniz
    Mevduatın krediyi yenmesi zordur(faizler artmazsa)

Sayfa 245/1030 İlkİlk ... 145195235243244245246247255295345745 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •