Sayfa 441/1013 İlkİlk ... 341391431439440441442443451491541941 ... SonSon
Arama sonucu : 8100 madde; 3,521 - 3,528 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by foxmulder Yazıyı Oku
    Dolar çökmesi mümkün değil. Boş hayaller.. En fazla olacağı 3.40 3,80 aralığında 3-4 yıl boyunca debelenmesidir. Keşke bunun bu şekilde olacağını bilsekte parayı kırsak.
    Bu dusunce dolar degerinin dunyadaki arz ve talebe gore belirlendigi varsayimina dayaniyor.

Oysaki ABD, darphane elinde oldugu icin, arz/talep yerine, dolar degerini silah gibi kullaniyor.

Ekonomileri yikmak icin, dolari yukari cekmesinin yettigini biliyor.

1999'da Rusya merkez bankasinin altin satacagini ogrendiginde, altinin onsunu 280 dolara kadar dusurmus, Rusya 2000 yilinda memorandum ilan etmisti.

O nedenle ben, dolar degeri uzerinde kafa yormak yerine, dolarin her turlu hareketine karsi daha az etkilenen bir ekonomi yaratmak
    uzerine kafa yormak gerektigini dusunuyorum.

2.  Alıntı Originally Posted by HISIM Yazıyı Oku
    Bu dusunce dolar degerinin dunyadaki arz ve talebe gore belirlendigi varsayimina dayaniyor.

Oysaki ABD, darphane elinde oldugu icin, arz/talep yerine, dolar degerini silah gibi kullaniyor.

Ekonomileri yikmak icin, dolari yukari cekmesinin yettigini biliyor.

1999'da Rusya merkez bankasinin altin satacagini ogrendiginde, altinin onsunu 280 dolara kadar dusurmus, Rusya 2000 yilinda memorandum ilan etmisti.

O nedenle ben, dolar degeri uzerinde kafa yormak yerine, dolarin her turlu hareketine karsi daha az etkilenen bir ekonomi yaratmak
    uzerine kafa yormak gerektigini dusunuyorum.
    bu saatten sonra TR bu ekonomiyi yaratamaz. sırtında 600 milyar $ dış borç. neyi neyle yaratacaksın. haa ödemiyorum dersin, bence dene bakalım ne olacak. Batık osmanlının borçları bile ödetildi.

3.  Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    bu saatten sonra TR bu ekonomiyi yaratamaz. sırtında 600 milyar $ dış borç. neyi neyle yaratacaksın. haa ödemiyorum dersin, bence dene bakalım ne olacak. Batık osmanlının borçları bile ödetildi.
    En azindan yenilenebilir enerji uretimine hiz vererek, yangini bir koseden sondurmeye baslamak lazim diye dusunuyorum.

Yoksa bu gidisle gun gunden kotuye gidiyor.

4.  Alıntı Originally Posted by HISIM Yazıyı Oku
    En azindan yenilenebilir enerji uretimine hiz vererek, yangini bir koseden sondurmeye baslamak lazim diye dusunuyorum.

Yoksa bu gidisle gun gunden kotuye gidiyor.
    bu eğitim ve nüfus yapısı ile hiç bir şey olmaz. eğitim kalitesiz, nüfus eğitimsiz ve becerisi yerlerde. beyin göçü tam gaz. hukuk çökmüş, siyaset bataklık seviyesinde,ahlak bitmiş.ekonomi gidici. TR treni önce 1950 lerde köy enstitülerini kapatarak,sonra 12 eylül 1980 ile kaçırmıştır. 2002 de altın vuruş yaparak çöküşünü garantilemiştir. Tek bir çözüm var onuda burada yazmak doğru olmaz.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Referandumdan HAYIR çıkarsa, ortalık karışır...

Bu adam korkuya dayalı hırslarından katiyetle vazgeçmayeceği, yanındakileri de dinlemeyeceği için, en kısa zamanda erken seçim yapacaktır.

Bunun ne demek olduğunu, bizim hastalıklı ekonomiye nasıl etki yapacağını herkes tahmin edebilir.

Gelecek Pazartesşiden itibaren dolar kuru fişekler tahminindeyim.

Yok EVET çıktı...

Bunu da içinde bulunduğumuz dünya kabul etmeyecek, tek adam sultasındaki Türkiye'yle selamı keseceklerdir.

Dolar kuru bir hafta- on gün aşağı hareketlense de, gerçeklerin anlaşıldığı ilk anda yukarıya doğru hareketine başlayacaktır.

Tek adam, eğer izin verirse, zaten ucuz yerlerden dolar yüklenenlere yeni ilave olacaklarla , dolar kuru yeni zirveleri kısa zamanda test edecektir.

Bunun sonu, Özal'la gelen serbest Kambiyo rejiminin sonu olabilir.

Sonrasına aklım ermiyor...

Ancak düşüncem şu ki, EVET hali bile sadece dolardan ucuz maliyetlenme olanağından başka bir işe yaramayacaktır.

[QUOTE=vicente;264983]fed varya fed faiz arttıracak geçen ofise gelen teyze söyledi

para anavatanına dönecek bir kereeee

Aklınıza , bilginize ve özellikle bilgi kaynaklarınıza hayran kaldım. Önümüzdeki 5 mayıs tarihinde dolar sizce kaç tl olacak. Madem bu kadar bilgili ve bilgi kaynaklarınızla iletişim içindesiniz bunuda söylemişlerdir size.

7. 1~2 aylık yüzde 5~10 düşüşleri görüp saçma sapan yazıları okuyunca üniversitede hocamın anlattığı hikaye aklıma geliyor hep.

Yurt dışında bir konferansta hocam Turkiye'de enflasyon düştü diyor. Soruyorlar kendisine kaça düştü diye. Yüzde 80 dan 60 a düştü diyor hocam. Karşısındaki Prof. sizin enflasyon düşmemiş sadece irtifa kaybetmiş diye cevap veriyor. Bunu devamlı anlatırdı.

Kurun irtifa kaybetmesiyle mutlu olanlar şunu unutmasın. Uçak aynı hızla gidiyor.

Sayfa 441/1013 İlkİlk ... 341391431439440441442443451491541941 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •