Ya bankalarda para falan yok.Mahfi eğilmez bankalardaki paraya el koyma muhabbetinin döndüğü günlerde bir yazı yazdı baya baya aklıma yattı.Bankadaki paraya el konulamaz çünkü bankalarda para falan yok hepsi kredi olarak dağıtılmıştır dedi mealen.Tabi hepsi değil de çoğu dağıtılmıştır diye yazdı.Yani bankacılık sistemi devletin zaten korumak zorunda olduğu bir sistem neden olmayan bir paraya el koymaya kalkıp kendi sistemi batırsın.Bence de mantıklı.O yüzden bankalar güvenilirdir.)))))))))Yani batamayacak kadar büyükler.
Yok, curcunayı tarif etmek için böyle terimler kullanılır, biliyor olmalısınız..vurgu yapmak için bugün iki kez kullandım..
Ha şurası doğru, küçükken bulunduğumuz ilçede evlerde genelde banyo yoktu..leğende yıkanırdı çocuklar..annem arasıra kirleri iyice çıksın diye kadınlar hamamına götürürdü kardeşimle beni..![]()
Ben bir ekleme yapayım. Bankalar tüm DTH'ları kredi olarak vermekle kalmayıp üzerine 130-140 milyar dolar daha yurt dışından sendikasyon adı altında borçlanıp bu parayı da kredi olarak verdiler. Yani bankaların verdikleri döviz kredileri evet firmaların bilançolarında bir taahhüt satırı olarak duruyor, ama bu kredi yurt içi DTH miktarının çok üzerinde. Yani bankaların elinde şu anda serbest döviz olmadığı gibi DTH harici ayrıca yurt dışına 130-140 milyar dolar borçları var ve bu borçlar da tıpkı DTH'lar gibi firmalara verilen döviz kredileri olarak firmaların bilançolarında birer taahhüt satırından ibaret.
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Şimdi misal telekoma bankalar kredi verdi.Krediler dönmedi.Bankalar telekoma ortak edilmeye çalışılıyor.Çünkü kredi batık kabul edilse nerdeyse bankayı batıracak kadar büyük.E banka o parayı cebinden mi verdi.Elbet bankanın öyle bir parası yoktu.Bizim dolarlar altınlar mevduatlar falan oraya gitti)))))) E ne oldu telekoma ortak olduk,otellerimiz fabrikalarımız dükkanlarımız arsalarımız var,olmayan şey bankalardaki paramız.Onlar bu işlerde şimdi.E bu batık ortaya çıkarılabilir mi mazallah ortada ne ziraat kalır, ne vakıf ne iş ,ne de garanti hepsi gümler.Yani fiziken batmayabilirler de memleketi batırırlar resmen
)))))))))) O açıdan mesele yok, artık bankalar 2000 yılının bankaları değil.Misal yahya demirelin bankası vardı,hayyam garipoğlunun,uzanların bankası vardı.Şimdinin inşaat şirketleri ,80 lerin bankerleri gibi düşünmek lazım.Bizim memlekette zaman zaman vatandaşın sağılması için bu şekilde nitelikli dolandırıcılıklara izin veriliyor.Bir nevi atasporu bizde vatandaşı şeetmek.Bana öyle geliyor valla
))))))
Bankaların çoğu büyük miktarda batık kredilerin ve buharlaşan kredilerin üstünde oturuyor.!!
TMSF denetimine alınma olasılığı hala masada duruyor.!!
Veya yine TMSF denetiminde bir bankaya bu batık ve buharlaşan krediler devlet garantisi verilerek borç halka yüklenecek.!!
Sonuçta: bankaların ve şirketlerin borcunu vatandaş ödeyecek.!!!
Sistem emme basma tulumba gibi.!!
Vatandaşı sögüşlemek üzere kurulu.!!!
Kekler keklemeler beleş.!!!
Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!
Yer İmleri