Yani misal vestelin alt birimi regal,sahibi de zorlu.Regale el koydunuz mu sorumlu zorlu olmuyor mu her halukarda.
Sýkýntý oldu mu bbva gelir yeni sermaye koyar olur biter bence.
Misal ben þimdi VESTL hissesi satýn aldým. Diyelim ki VESTL borcunu ödemedi. Alacaklýlar bana mý gelecek.
Þirket tüzel kiþiliði var ben sadece ortak'ým. Büyük veya küçük ortak olmam farketmez.
Þirketin borçlarýna þahsi varlýðýmla kefil olmuþ isem ayrý. Bunu da kimse yapmaz.
Eðer yönetim kurulunda imza yetkisine sahipseniz þahsi varlýðýnýz ile sorumlusunuz. Ancak imza yetkiniz yok sadece borsada hissedar iseniz sadece koyduðunuz sermaye oranýnda sorumlusunuz. En kötü ihtimal hisse deðeri sýfýrlanýr.
Bildiðim kadarýyla Türk Ticaret kanunu bunu söylüyor.
Ayrýca eðer imza yetkisine sahip olan yönetim kurulu üyesi sermayedar deðil ise, ona bu yetkiyi veren sermayedar yine þahsi varlýðý ile sorumlu hale geliyor.
Yani þu doðru deðil, benim LTD, A.þ formunda firmam var ve ben imza yetkisine sahibim. Bu durumda da sadece firmamdaki sermaye kadar sorumluyum diyemezsiniz. Ama LTD, ya da A.þ'de ortak iseniz ve imza yetkisniz yok ise koyduðunuz sermaye kadar sorumlusunuz.
En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Altýn ile ilgili objektif olmakta fayda var. Usd` ýn faizinin yükseldiði bir ortamda ALTIN`ýn Dolar bazýnda deðer kazanmasý zordur hatta imkansýza yakýndýr. Dolarýnýzý bügün Turkish bankalarýna yatýrsanýz %7 gibi bir faiz elde ederken altýn ancak deðer artýþý olursa size kazandýrýr. Fiziki altýn için bir þey diyemem, aynen fiziki Dolar gibi alýp kasamda tutuyorsam anlarým ama hem altýn alacaðým hem onu sanal olarak banka hesabýnda tutacaðým ve beþ krþ faiz getirisi olmadýðý gibi banka ile ilgili bir risk ortaya çýktýðýnda o da sýfýr olacak. Ne anladým bu iþten !...
Yer Ýmleri