Originally Posted by
pilavli
Sayın Trendhound sizinle daha önce de dolar üzerine epey tartışmıştık. Ben yine size katılmıyorum, dolar artık 5 lira veya altına gelmez. Bu sadece teknik bir konu değil, böyle bir hareket yapması ülkenin zararına olur ve MB'nin müdahalesi gerekir. Doların aşırı değerlenmesi nasıl ekonomiyi mahvettiyse bu kadar yüksek düşüş de yıkıcı etki yapar. Olan oldu bir kere. Birincisi Dolar düştü diye yapılan zamlar geri alınmaz, ikincisi reel sektör artık bu kadar volatiliteye dayanamaz, bu sadece trader'ların işine gelir. Dolar illa düşecekse de doğru yöntem doların düşmeden mevcut seviyede sabit tutulmasıdır, sekiz on ay buralarda kalsa zaten enflasyon nedeniyle %20 değer kaybetmiş gibi olur, bu doların doğrudan beş liraya düşmesinden çok daha iyi bir seçenek.
Bu arada yazdıklarımdan yüksek dolar istediğim anlaşılmasın, benim gelirim de varlığım da TL cinsinden, dolar keşke 3-4 liraya geri düşse, çok isterim.
Katılıyorum abi.
SM-J701F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri “Yatırım Danışmanlığı” kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, Aracı Kurumlar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Yer İmleri