Sayfa 423/1000 İlkİlk ... 323373413421422423424425433473523923 ... SonSon
Arama sonucu : 7999 madde; 3,377 - 3,384 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Albayrak: Bütçe disiplini ve fiyat istikrarı politikaların ana sütunu-aa/bloomberg ht

albayrak: Türkiye makro göstergeler noktasında çok rahat-aa/bloomberg ht

albayrak: Atılan adımlar tcmb bağımsızlığı spekülasyonlarını sonlandırdı-aa/bloomberg ht

albayrak: Türkiye spesifik hiçbir sorunla karşı karşıya değil-apara

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Hay allah razı olsun ayhan hocam bu onur bilgin yazısına çok güldüm.Valla mükemmel bir yazı.))))))))))Hepimiz az bişi onur bilgin olduk çıktık zaten.Diğer ülkelerde de vatandaşlar yok fed faizi,yok 2 yıllıklar,yok cds lerimiz falan diye kafa patlatıyorlarmıdır acaba.
    ...yok hocam,mesala kuzey ülkeleri bizim birgünde yaşadığımız sorunları tarihleri boyunca yaşamadıkları için,intahar oronları çok yüksekmiş...biz dahamı şanslıyız acaba ...! diye düşünmeden edemiyor insan...!!!

3. Kendim de dahil bu raporlar için değerlendirme yaparken içerden bakış açısı ile çıkarım/ varsayımlar yapıyoruz.

Fakat bu raporlar bizim için değil, bizi ikna etmek için değil yurtdışı yerleşikler için ihtimaller ve riskler üzerine manzumeler.

Varsayalım ben Türkiye hakkında önyargısı ve deneyimi olmayan, temel ekonomi, dünya tarihi ve siyasal bilimler/ uluslararası ilişkiler eğitimine/ bilgisine sahip birisiyim.

Tarafsız şekilde istediğim tüm temel makro veriler, istatistikler, iç siyaset ve uluslararası ilişkiler riskleri/fırsatlarını içeren bilgiler bana sunulsa ve bunların kronolojisine ulaşabiliyor olsam bu ülke için nasıl bir iyi-orta-kötü olarak adlandırabileceğimiz senaryo oluşturabilirim, oluşturduğum senaryolar için gerçekleşme olasılıklarını 100 üzerinden nasıl dağıtabilirim.

Kötü ve orta senaryolar için kendimi sarayın yerine koysam ne gibi seçeneklerim olabilir ve ben bunların hangisini kullanmayı tercih edebilirim/ etmek zorunda kalırım.

Saray diyorum, çünkü bu kuruluşlar uzun süre önce Türkiye'de yaşananlar için kurumsal çöküş/ kurumların çöküşü olarak tesbit yapmıştı zaten.

Yukardaki tesbit ışığında Moody's in provoke etmek için bu yönde ibareler kullanması çok düşük ihtimal çünkü önceki raporlardan gelen akış var ve en yumuşatılmış haliyle bile ihtimalleri gösteriyor.

Alıntı Originally Posted by watcher46 Yazıyı Oku
    Bu bahsettiğiniz konu başlıkta yeteri kadar ilgi görmedi ama bu Moody öngörüsü çok önemli ve tehlikeli bence,büyük döviz mevduat sahiplerini tedirgin eder ve nakite geçmeye yönlendirir diye düşünüyorum...
    homo sum humani nihil a me alienum puto

4. bakın burası çok önemli!

Alıntı Originally Posted by MedwiG Yazıyı Oku

albayrak: Türkiye spesifik hiçbir sorunla karşı karşıya değil-apara
    homo sum humani nihil a me alienum puto

Alıntı Originally Posted by ni.ko Yazıyı Oku
    bakın burası çok önemli!
    Bu cümle ne demek ki.Bir sürü sorunumuz var,aradan birini seçip sorunumuz bu demek diğerlerine haksızlık olur anlamında bir cümle mi.Ben tam şeedemedim şimdi.Biraz daha düşüneyim bakalım belki anlarım )))))))))))

6.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    ben doalr topiğinde dolar yazmıyorum bir süreleğine
    yaz başkan yaz

sen yazmazsan ben yazmazsam

nasıl çıkacak karanlıklar aydınlığa..

7. Şair diyor ki bugün 1 dolar dahi borç bulsak gömücez betona, 500 milyar dolar yetmedi bir 500 milyar daha borç alıcaz yeter ki borç bulabilelim sıkıntı yuuuuokkkkkk
    Yazdıklarım yatırım önerisi değildir akıllı olun kendi aklınız var ona göre, hele trollseniz uzak durun birader aman aman amannn.

8. Albayrak: 'Hane halkı TL ile borçlandığı için döviz kurundan etkilenmedi'

Sayfa 423/1000 İlkİlk ... 323373413421422423424425433473523923 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •