Sayfa 79/350 İlkİlk ... 2969777879808189129179 ... SonSon
Arama sonucu : 2798 madde; 625 - 632 arası.

Konu: Sistem Karşılaştırma 2

1.  Alıntı Originally Posted by cashhflow Yazıyı Oku
    İşlem sayısı azaldıkça (filtre eklendikçe) fitting ihtimali artıyor belkide basit yapıp ufak getirilere razı olmak düşük kaldıraç kullanmak daha güvenilir midir?

1 dklık veri sayısı az 5 dklıkta yapılan sistemi 1 dk sisteme uyarlamak daha mantıklı gibi ?

Ayrıca genel itibariyle hacim verisini kullanmıyoruz bu çok önemli bir veri bence. Hacim üzerindeki hareketli ortalamayı kaydırabilecek kolay bir yöntem var mıdır ? Liste mi oluşturmalıyız ?

Yurtdışı kurumların yaptığı algolar yüksek matematik, istatistik, fizik barındırıyor biz bunun neresindeyiz ?

Trend takip etmek yerine yüksek ihtimalli düşük maxdd ye sahip sistemler daha mı çok kazandırır acaba ? Yüksek puan getirisi yerine daha düşük puan ,daha yüksek olasılıkla karda kapanan düşük maxdd ye sahip yüksek kaldıraçlı sistemlerin karşılaştırılması gerekiyor ?

E yaptık sonunda birşeyler bunun güvenliğini nasıl sağlayacağız güvenlik açıkları neler ?
    (Kendime notlar)
    Bence testlerle gerçek arasındaki farkı azaltmak için işlem sayısını artırmalıyız, trend bağımsız sistemler tasarlamalıyız. Daha küçük hedefli ve çok işlemli.

Tasarım yaparken algoritma tarafında yüksek matematik, istatistik vs. olması gerektiğine katılmıyorum hatta ne kadar basit olursa gerçekle uyumlu olma ihtimalini artırırız, algoritma komplex hale geldikçe sapması artacaktır. Bunun yanında sistemi destekleyen risk yönetimi ve sermaye yönetimini kontrol eden algoritmaların komplex olması çok akıllıca kurgulanması gerekir işin bu tarafı dahada karmaşık bende net bir çözüm bulamadım kendimce ama üzerine çalışıyorum.

Birde Erhan hocanın da detaylı anlattığı gibi seçtiğimiz kullandığımız parametrelerin komşuluğundada getiride keskin değişiklikler olmamalı saga sola gittikce getiriyi anlamlı şekilde etkilemelidir.

Örneğin kullanacağımız parametremiz 150 olsun (optimizasyonla ya da rastgele bulunmuş olsun farketmez). Bence kullanımı şöyle olmalı.

Parametrenin düzgün olduğunu varsayıyorum yani 130-170 arası yakın getirilere sebep oluyor en iyiside 150. bu aralığı bileşik kullanmak gerekiyor 150 ye 25 lot bağlamak yerine 130'a 5 140'a 5 150'ye 5 160'a 5 ve 170'e 5 lot bağlamak en doğrusu olacaktır. hatta ne kadar homojen ve sık yayılırsak o kadar gerçekle olacak uyumu artırmış ve Erhan'ın dediği gibi ucundan yakalayacağı/kaçıracağı yerleri azaltmış ve düzenlemiş oluruz, bu tür durumlarla daha az karşılaşırız. Tabi parametre sayısı arttıkça bu işi yapmak kolay olmayacak ancak bazı temel ya da önemli gördüğümüz parametrelere bu şekilde dağılmalıyız. Bunun ekstra getirisi her alım lotu azalacağı için kaymayı pozitif yönde etkileyecektir bir diğeride getiri eğrisini daha stabil tutacaktır. 25 lotla ucundan çarpılma olayı çok çok azalacak o tehlikeli bölgelere daha az lotlarla yakalanacağız.

Yani sistem çeşitliliği ve sistem içinde çeşitlilik gerekli.

2.  Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    Sayin emlak hoca az cok seni tanidim kotu niyetli degilsin formda yazmayida seviyorsun fakat bu baslik farkli ozel bir baslik.

Gecmisi cok eski 5 yila dayaniyor buradaki insanlari cogu yuz yuze tanismis kisiler ayrica tiberusu ben dahil 5 6 kisi yuz yuze gorusmus kisileriz. Hepimizin birbirimize karsi belirli bir saygisi ve sevgisi olstu bir aile gibi goruyoruz birbirimizi.

Tiberiusta bize bu sistem saglayan saygin bir kisi. Yani yalanla dolanla isi olacak en son kisi. Dolayisiyla ona karsi saygimiz dahada buyuk.

Elbetteki elestiri ve sorgulama olmali bunu bende cok severim ancak bu elestiriler hem cok sivri bir dil hemde dalga gecer niyetle e birde tiberiusa gonderme yapilaraktan yapilinca haliyle hepimiz geriliyoruz.

Bu topigin ortami biraz daha farkli emlakcim biraz daha dikkat edebilirsen hepimiz acisindan daha iyi olur.

Bir ara sistem tasarliyordun neler oldu naptin biraz bahset istersen. Birbirimize fikir vermis oluruz
    Tiberius nereden çıktı Erhancım, foruma üye olalı 2 hafta oldu henüz.
    Ayrıca bende ayda 50 yapan sistem yok. 25'lik var ama, dileyen gelip görebilir.
    Trollere prim verme Erhan.
    vahap beyaz, ahmet çakar ....

3.  Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    Sayin emlak hoca az cok seni tanidim kotu niyetli degilsin formda yazmayida seviyorsun fakat bu baslik farkli ozel bir baslik.

Gecmisi cok eski 5 yila dayaniyor buradaki insanlari cogu yuz yuze tanismis kisiler ayrica tiberusu ben dahil 5 6 kisi yuz yuze gorusmus kisileriz. Hepimizin birbirimize karsi belirli bir saygisi ve sevgisi olstu bir aile gibi goruyoruz birbirimizi.

Tiberiusta bize bu sistem saglayan saygin bir kisi. Yani yalanla dolanla isi olacak en son kisi. Dolayisiyla ona karsi saygimiz dahada buyuk.

Elbetteki elestiri ve sorgulama olmali bunu bende cok severim ancak bu elestiriler hem cok sivri bir dil hemde dalga gecer niyetle e birde tiberiusa gonderme yapilaraktan yapilinca haliyle hepimiz geriliyoruz.

Bu topigin ortami biraz daha farkli emlakcim biraz daha dikkat edebilirsen hepimiz acisindan daha iyi olur.

Bir ara sistem tasarliyordun neler oldu naptin biraz bahset istersen. Birbirimize fikir vermis oluruz
    Erhancim neden açiklama yapiyorsun ki anlamadim. Kimliksizin birisi gelip ortaya defalarca pisliyor sende hala dikkat et diyorsun.

4. Kodu şifrele dediğimiz zaman veya şifreli lib.cs kullandığımız zaman formülü birinin ele geçirme durumu olabilir mi hocalarım. Eski forumda birisi şifreli bir sistemi kısa sürede açmıştı bu halen devam ediyor mu fazla mı paranoyağım acaba

5.  Alıntı Originally Posted by cashhflow Yazıyı Oku
    Kodu şifrele dediğimiz zaman veya şifreli lib.cs kullandığımız zaman formülü birinin ele geçirme durumu olabilir mi hocalarım. Eski forumda birisi şifreli bir sistemi kısa sürede açmıştı bu halen devam ediyor mu fazla mı paranoyağım acaba
    Normalde mumkun degil fakat demokraside cagre tukenmez.

Gunumuzde bankalar dahi hacklenebiliyor birisi birseyleri calmak istiyorsa calar bunu engelleyemezsin ne.yaparsan yap bir yontem bulup bilgisayara sizar ve alir bilgileri kirilmayan sifreleri kirar vesaire.

Yuzde 100 guvenli birsey yok kimsenin elinde ya i kodunu abddeki fbi ajanlarina dahi sifreletsen cozecek adam o koduda cozer.

Yani hirsizi caydirabilirsin.en.fazla ama calacak adam kiracak adam kirar hee turlu
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

6.  Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    Normalde mumkun degil fakat demokraside cagre tukenmez.

Gunumuzde bankalar dahi hacklenebiliyor birisi birseyleri calmak istiyorsa calar bunu engelleyemezsin ne.yaparsan yap bir yontem bulup bilgisayara sizar ve alir bilgileri kirilmayan sifreleri kirar vesaire.

Yuzde 100 guvenli birsey yok kimsenin elinde ya i kodunu abddeki fbi ajanlarina dahi sifreletsen cozecek adam o koduda cozer.

Yani hirsizi caydirabilirsin.en.fazla ama calacak adam kiracak adam kirar hee turlu
    Hırsıza kilit dayanmaz.
    Kimseye şifreli kod vermeyin, tanımadığınız kişilerden şifreli kod almayın.

7. Arkadaşlar bildirimleri özellikle okumuyorum.
    Bir sorunuz varsa genel ortamda sorun.

Alıntı Originally Posted by umit_ykoc Yazıyı Oku
    Erhancim neden açiklama yapiyorsun ki anlamadim. Kimliksizin birisi gelip ortaya defalarca pisliyor sende hala dikkat et diyorsun.
    sen dikkat et bence.. birdahakine kimliksizin biri gelir ortaya etmez başka yere ediverir.

burda beni bilen biliyordur zaten ne kazandığımıda ettiğimide. dondan fırlar gibi fırlıyorsun herzaman.

bir kaç arkadaşın hatırına susuyorum. bunuda bil yani.

Sayfa 79/350 İlkİlk ... 2969777879808189129179 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •