Originally Posted by
Cautionary
bes fonlarında macera aramaya gerek yok...altın, döviz bazlı türk bonoları(eurobond) ve likit fon..bunlar arasında git gel yapılabilir...o da yılda 1-2 kez, belki 2-3 yılda bir kez filan...haa, borsa diplerde, dönme çabaları var, bu durumda %50 yi geçmemek üzere u-30 endeks fonu alınabilir...sadece bu...yoksa değişken fon, atak fon, saldırgan fon hikayelerine para yatırmayın...
Portföyünde fon tutanlar varsa çok dikkat edilmeli,
Tacirler portföy tpf alıp sattığım bir fondu, geçen baktım çökmüş, neden diye bakınca içindeki derindere otomotiv tahvilin itfasını yapamamış. Fon değer kaybedince yatırımcılar satış talimatı girmiş, fondan büyük para çıkışı olunca bu sefer de değerinin altonda tahvil satmak zorunda kalmışlar fon daha da düşmüş. 115 milyon tl büyüklükten 15 milyonlara gerilemişler.
Şimdi de arma elektropanç, pakpen gibi şirketlerin ödeme yapamadıkları yazıyor. Bazı fonlar batık tahvillere %100değil %50 gibi kısmen karşılık ayırıyor bu yüzden fon alırken batık tahvilin %50sine para vermiş oluyorsunuz.
Bunun gibi sene başında Deniz yatırımın değişken fonunu az kalsın alıyordım ki içinde bimeks tahvili olduğunu ve karşılık ayırılmadığını görüp kurtuldum. Para piyasası fonlarında dahi bu tip kayıplar olabiliyor. Alırken mutlaka kap'tan içine bakılmalı.
Başka bir siteden alıntıdır...
Geceye yenilmeyen her insana ödül olarak bir sabah, bir gündüz ve bir güneş vardır...
Yer İmleri