-

Originally Posted by
Omega0607
Ticaret yapmamış bir arkadaşımızın yorumu olarak doğal karşılamak lazım böyle yorumları .
Ticari bir firma asla iflas etti damgası yemek istemez.Prestij bazen çek senetden önce gelir .
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Evet, ticarette firmanın gücü ve itibarı her şeydir. Bu yıkıldığında aslında firma tasfiye sürecine girmiş demektir. Konkordato ilan eden firmaların çoğu da (belki %90'dan fazlası) bu tasfiye sürecini daha rahat yönetebilmek için bu yönteme başvurmuş olabilirler.
Halihazırdaki Türkiye'nin ekonomik şartlarında konkordato süreci maalesef firmaların itibar ve güvenini tahrip ettiği için, sunduğu tüm ek avantajlara rağmen toplamdaki etkiyi sıfırlayacak şekilde çalışıyor.
-

Originally Posted by
MobilMedya
Konkordato zaten ülkemizde başlı başına yanlış anlaşıldı. İflas ertelemeye yeni bir ad bulamayınca gittiler çoğu insanın telaffuz edemediği bu kelimeyi getirdiler. Evet sana hak veriyorum ticaret yapmamış kişiler bu konuyu çok iyi bilemezler bu konu daha çok hukukçu ve bizler gibi mali müşavirlerin yürüttüğü bir süreç.
[emoji106]
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
-
HSBC 32-45 gun TL 27%
HSBC 32-45 gun USD 5%
90 gun uzeri 29% ve 6%
Syg,
-
MB dan bu toplantıda ben faiz artışı beklemiyorum.....Bir sonraki toplantıda artış yaparsa yapar ....Bu akşam TPP de kaçtan fonlayacağı da önemli ama bence 24 den limiti aşan da 25.5 den devam edecek ........
Dolayısıyla full TL ci arkadaşların para negatif faiz ile birilerini fonlayacaktır ............
-

Originally Posted by
bahri
yer olarak mükemmel yerde bende gezmiştim satış ofisini ankaranın en iyi cafe ve lokantalarına iş merkezlerine yürüme mesafesinde burası bir şekilde biter de diğer saçma yerlerde yapılan çayır manzaralı yerler ne olur orası işte büyük sıkıntı
Beterin beteri vardır haklısın bahri kardesim .
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
-
Dolarda yukarı doğru bir hareketlenme olmadan merkezden bir hamle beklemiyorum, hoş yukar hareket başlarsa da ben beklerim ama merkez yaparmı o ayrı..
-
Geçen hafta faizler neden düştü:
https://ugurgurses.wordpress.com/201...fonu-haberini/
Doğru ise güzel açıklanmış. Mantıklı geldi.
-

Originally Posted by
MobilMedya
Eğer kredileri ödeyemeyecek duruma gelmişsen birde yabancı para cinsinden borçluysan bankalara itibarı da utancı da bir kenara bırakırsın. Ya bunlarla oturup yapılandırma yaparak yoluna devam edeceksin yada batacaksın. Tabi ki içinde durumu çok kötü firmalarda vardır. Ama yapılandırma ve bir program oluşturma anlamında bu yolu seçen firmaların olduğunu da unutmayalım.
Evet, ancak bu yola giren firma sahibinin temel dürtüsü firmayı kurtarmaktan ziyade tasfiye sürecini kendisi için daha rahat bir hale sokmaktır diye düşünüyorum. Firmayı kurtarma dürtüsü ile hareket eden hissedarın refleksi sermaye arttırımı ve küçülme stratejisi olabilir.
Dikkat edilirse konkordato talebi içinde olan hissedarların bazıları sermaye arttırma gücüne sahipler. Ama yine de konkordato gibi bir sürece giriyorlar ise amaçları kendi varlıklarını firmanın zararından izole etmek ve daha rahat koşullarda tasfiye sürecini gerçekleştirmek olabilir.
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri