Originally Posted by
yorgun nihilist
-dolarda 6 ay terste kalýrsýn faizden gelen para gitti dersin dolar hele bizim gibi ülkelerde 2 haftada tüm kayýplarýný siler sana kar býrakýr.
-7.20 gibi gece yarýsý anlýk görülmüþ seviyelerden dolar alanlarýn sayýsý bir elin parmaðýný geçmez,hatta investing dahil o kadar takip ederim daha 6.80 üzeri maliyetlenen görmedim.
-rahip ve abd meselesinin yaný sýra aðustos ayýnda merkez bankasýnýn kurun artýþýna seyirci kalmasýndan ötürü film koptu temmuzda 100 baz faiz artýrmadý ama 2 ay sonra 625 baz yapmasýna raðmen temmuz toplantýsýnýn 1 tl üzerinde dolar
-dolar hiçbir zaman büyük küresel sermaye hareketleri lehimize dönmedikçe kalkýþa geçtiði yerlere tekrar düþmez,bakarsanýz zirvelerin her zaman daha yukarýlarda oluþtuðunu görürsünüz.
-her zaman kademeli alým yapmak en idealidir,ben elimdeki dolarlarýn yaný sýra cuma günü sabahtan 5.90 altýndaki birçok seviyeden aldým 5.97 gördüðünde de 5.94 ten satýþ verdim(ing ile)
-bunun dýþýnda tüm mevduatýmýn %45 i hala dolarda günlük %5 faizde maliyetlerim 3.48-4.82-5.72-5.92 bunlarý faizle hesaplamýyorum bile zira %20 üzeri faizleri alalý daha 2-3 ay oldu nerdeyse geçen sene bu vakitler 12-13 geziniyorduk unutmayýn
-dolarýn aþaðýda marjý kalmadý,en fazla 5.7x lerden destek alýp yukarý çýkacak vadesi gelen için inanýlmaz güzel alým yerinde.
-hala en kötüsü fiyatlanmýþ deðil,hala resesyona girmiþ deðiliz,hala þirketlerin konkordato haberleri devam ediyor,hala iþþizlik ciddi anlamda yükselmiþ deðil,hala tam olarak seçim sathýna girmiþ deðiliz,iþ bankasý hisselerine el konulmasý kanunu geliyor,trumpa raðmen fedin 1 sene daha faiz artýþý devam ediyor,hukukun ülkede gizli tanýk saçmalýðý ile ayaklar altýna alýndýðý görülüyor,zabýta ile tehdit ile fiyat artýþlarýnýn önüne geçilmeye çalýþýlýyor,enflasyondan daha düþük merkez bankasý fonlamasý devam ediyor,25 ekimde merkezin adým atmayacaðý da iyice dillendirilmeye baþlandý hatta kur biraz gevþedi hemen bankalar faiz oranlarýný kesmeye baþladýlar,stopaj avantajý 1,5 ay sonra bitiyor,ülkede her daim potansiyel riskler mevcut,abd ile hala iran ambargosu konusunda anlaþmýþ deðiliz,s400 konusu,membiç konusu rayýna oturmuþ deðil,sürekli artan dýþ borcumuz yerli yerinde dolarýn yüksek olmasýndan kaynaklý ithalat düþüþü söz konusu bu da ilk defa bu ay cari açýða olumlu yansýdý ve 51 milyar dolar seviyelerine indik,düþük dolar ithalatý yeniden patlatýr bu yüzden hükümet de çok fazla istemez dolarýn düþüþünü dolar düþerse bu kez faizleri indirecekler kur yine burdan ataklanabilir,hepsini geçtim merkezin rezervleri hala eriyor,toplam rezervler 66 milyar dolara düþmüþ net rezervler 20 milyar dolarýn altýnda nereye kadar kur baskýlanacak sadece %25 enflasyonu hesaplasak kurun yukarý çýkacaðý aþikar,merkezin anketine katýlanlar bile 6.59 bekliyor yýl sonu,dolar aðustos ayýndaki coþkusunu 625 faiz ve rahibin serbest kalmasý hadisesi ile durgun seyre býraktý ama yönü kesinlikle yukarý,5.70 bandýndan aþaðý kesinlikle düþmeyeceðini ve yýl sonunu en az 6.20 üzerinde kapatacaðýný düþünüyorum 1 sene sonra ise 8 lira üzerini bekliyorum.
Yer Ýmleri