Sayfa 655/1032 İlkİlk ... 155555605645653654655656657665705755 ... SonSon
Arama sonucu : 8252 madde; 5,233 - 5,240 arası.

Konu: HALK Cafe - I

HAlk'taki en son senaryon noktasi virgulune gerceklesti. Hatta aradaki %17'deki cekilmeyi de yakaladin. O da mi kurtarmadi?

2. Trump'ın bugünkü teşekkürü de, çok çalıştık demesi de anlayana olanlar ve olacaklar hakkında ipucu veriyor.

En azından artık OFAC'ın siyasi cezalandırma amaçlı muazzam büyüklükte ceza kesmesi riski kalmadı. Eğer ABD ile ilişkiler kötüleşse böyle bir olasılık üzerine halkbank daha diplere gidebilirdi. Şimdi ilişkiler düzeliyor, OFAC ya ceza kesmeyecek ya da makul bir şey açıklayacak. Ceza kesmemesi harika olur tabii ama kötüsüne hazırlıklı olalım iyisi sürpriz olsun. Trendhound üstadın yazageldiği 300-400 milyon dolar bence fena değil, pazarlıkla daha da düşer.

Bu durumda halkbank için 5.6-5.8 civarlarındaki seviyeleri dip oldu, artık yeni dip görmeyiz, beklenmedik çok kötü yeni bir olay olursa ve tüm borsa yeni dibe giderse halkbank da gidebilir elbette, ancak olağan şartlarda değil altı lirayı, bence artık 6.5 bile zor görürüz. Hedef olarak da ben böyle 15-20 lira falan gibi uçuk rakamlar beklemiyorum ama en azından olumlu beklentiler nedeniyle yakında 1-2 lira daha yükseliriz diye düşünüyorum. Artık yabancı fonların satıp çıkması için bir neden de kalmadı çünkü. Eğer şirket geri alıma başlarsa işin rengi değişir daha sert ve çok daha yukarı gidebiliriz.

Haftaya ne olur derseniz cuma çok şiddetli hareket oldu, hissenin hemen sakinleşmesi mümkün değil, epey alan oldu, en azından pazartesi salı bunun yansımaları olacak, yine kararsız ve şiddetli hareketler olabilir, yön bilmek mümkün değil ama yazdığım üzere ben yeni dip beklemiyorum ve 6.5-7.0 arasından cuma sattıklarımı yerine koymaya çalışırım. Biraz da günlük al sat işini artıracağım, eldeki hisselerimin aylık yüzde iki taşıma maliyeti var, durdukça zarar büyüyor bari onu çıkartayım bu dalgalı günlerde.

Yukarıda yazdıklarım kendi düşüncelerimdir, paylaştım ama benim tahminimle kimse iş yapmasın, herkesin aklı kendine lütfen

3. Trend reis atilla hakan nezaman disari cikar yabanci basindan takip ediyormusun serbest birakilmasi icin?

SM-G955F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

4.  Alıntı Originally Posted by 666 Yazıyı Oku
    HAlk'taki en son senaryon noktasi virgulune gerceklesti. Hatta aradaki %17'deki cekilmeyi de yakaladin. O da mi kurtarmadi?
    Yok üstadım, hem taşıma maliyeti öldürüyor, hem de hisselerin büyük bölümüne dokunmuyorum, küçük kısmıyla kar ediyorum o da daha yetmedi. Epeyce yaklaştım ama, Cuma hisselerimin beşte birini 7.48 ortalamayla sattım, bu satış elimi rahatlattı, boşa çıkan nakiti akıllıca kullanırsam yakında düze çıkacağım.
    Halkbanktan ziyade işbankasına kayıyorum, onun başında bela var şimdi, belalı hisseler beni çekiyor

chp'nin mirasındaki iş bankası hisselerinin hazineye devredilmesi konusunda yakın zamanda adım atılacağı haberi pazartesi bankacılık endeksine satış getirir mi acaba?

daha önce bu konu dillendirildiği için, piyasa büyük tepki vermeyebilir gibime geliyor. bir de abd ile balayı sezonu başlamış gibi bir hava esiyor.

fazla mı iyimserim?

6.  Alıntı Originally Posted by Serdars Yazıyı Oku
    Bak işte çok önemli noktalara değinmişsin, diğer bankalara göre avantajlı olmadığı ve bi şeyleri kullanıp durdukları, ben artık hulku böyle zamanlarda feyklerinden fayfalanmak için kullanıyorum, ana hissem Garan dır, %30 larıda feyk olarak yaptı kapanış olarak değil, bu iş böyle devam edecek, halkb nin diğer bankalardan hiç bir üstünlüğü yok, gelecek vaat eden durumu da yok, performans olarakda durumu ortada, son bir yılda yabancı resmen gelene gidene dağıttı
    Yazdıklarınız doğru ama hisse hala iskontolu. OFAC haberi nedeniyle de yine böyle deli bir gün geçirecek ileride o beklenti de var. Banka geri alıma başlarsa o da olumlu yansır.
    Bunların dışında hem bankacılık sektöründeki kara bulutlar, hem de özellikle kamu bankası olması nedeniyle geleceğe yönelik parlak bir beklentisi yok. Ensesinde her zaman siyasetin baskısı olacak, ucuz kredi vermeye zorlanacak vb.
    Bence de uzun vadede riskli..

7.  Alıntı Originally Posted by mühendis ankara Yazıyı Oku
    chp'nin mirasındaki iş bankası hisselerinin hazineye devredilmesi konusunda yakın zamanda adım atılacağı haberi pazartesi bankacılık endeksine satış getirir mi acaba?

daha önce bu konu dillendirildiği için, piyasa büyük tepki vermeyebilir gibime geliyor. bir de abd ile balayı sezonu başlamış gibi bir hava esiyor.

fazla mı iyimserim?
    Ben dört lira civarından iş bankası topluyorum, biraz da orada acı çekeyim.
    Hukuki olarak ne olur bilmiyorum aym'den döner diyenler de var. Her durumda yönetim hazineye geçmez, söz konusu hisse oranı %28.

Alıntı Originally Posted by mühendis ankara Yazıyı Oku

fazla mı iyimserim?
    Fazla etkisi olacagini sanmiyorum. ABD tarafindan olumlu bir hamle yapilsa Hakan Atilla, OFAC veya dampingin kaldirilmasi gibi, piyasa daha olumlu algilayacaktir. Bunun beklentisi var mi yok mu gorecegiz. ABD piyasalari da yakinda ustumuze cokecek, o da var.

Sayfa 655/1032 İlkİlk ... 155555605645653654655656657665705755 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •