Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
Dolar hafiften hareketlendi,devamı gelirse faizlerde tekrar artış olur...Ben kasımın son haftası bankalardan çok büyük atraksiyon bekliyorum..Olabildiğince milletin parayı 6 ay 1 yıl süreli kapma yarışında faizlerde ciddi hareket olur diye tahmin ediyorum..Yatırım tavsiyesi değildir...
Doktor değilim ama hastam çok.
ECZACI,ROMENCE ÇEVİRMEN,MOLDOVA UZMANI ve AŞIĞI
17'lere gelen 10 yıllıklar tekrar 20'e dayadı....Sadece mhp denen organizasyonun başındaki adamın bir cümlesiyle...Hadi faiz indirsinler de görelim....
Doktor değilim ama hastam çok.
ECZACI,ROMENCE ÇEVİRMEN,MOLDOVA UZMANI ve AŞIĞI
5.56 dan %15 daha dolara geçmiştim 5.82 den bozdurdum 5.77 den az bir şey yine aldım faiz indirmek için fırsat kolluyor herkes dolar düşsün istenmiyor benim anladığım bu.
bu durumda şöyle bir hesap yapalım:
100 bin %25 faiz ile 30 günde bir yenileyerek 1 yılda 23.420 tl getiriyor(birleşik faizi hariç)(stopaj %5)(%26 dan yukarı bağlamak bonolar hariç epeyce zorlaştı)
100 bin ile 5.80 den 17.241 usd alırsak faizdeki kazanç için karşılığı 7.15 olması gerekiyor,günlük usd faizini de %5 olarak baz alırsak ayda 56 dolar 1 yılda 672 dolar yapar kur hiç artmasa bile 5.80 kuruyla yılda 3897 tl net dolar faizinden getiri yapar(yine birleşik faiz hesaplanmadı)
dolar faizi gelirini düşersek 100.000+23.420-3897=119.523 aldığımız dolar 17.241 dolardı 1 sene sonraki oran 6.93 olacaktır.
-1 ay sonra stopaj oranları eski seviyesine çekilirse hesaplama değişir.
-bazı bankalar usd faizine 6 lı oranlar vermekte bu da hesabı değiştirir
-yine dolardan al sat yapılarak da kazanç elde etmek mümkün.
hesap bu yanlışım varsa düzeltin derim ,1 sene boyunca %25 faiz alabilecek miyiz sizce bu ay pas geçecek öyle görünüyor,ben bizim ülkeye bakıca doların 1 sene sonrası için 6.93 lü seviyeyi iyimser görüyorum.
Faizler çok yüksek bence hala,
siz inanabiliyor musunuz %23-25 faiz olan yerde ticaret yapılsın?
Ben inanamıyorum.
Merkez pas geçecek bence.
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
şimdi burgan bank E-Mevduat / Dijital Müşteriler görüşme yaptım, izmir şubesinden hesap açılmıyormuş ve güldüren hesap bile açsan e mevduat geçemiyorsun çok saçma peki para yatırma ve çekme şubeden sormayı unuttum. para atm mi kullanıyor aynı ing bank turuncu gibi mi ? arkadaşlar
Yer İmleri