Sayfa 136/682 İlkİlk ... 3686126134135136137138146186236636 ... SonSon
Arama sonucu : 5454 madde; 1,081 - 1,088 arası.

Konu: ISBTR - İş Bankası B

1.  Alıntı Originally Posted by Bankers Yazıyı Oku
    Kimin cevaplamasını istiyorsanız başına .... İletilmek Üzere yazın.

İŞ BANKASI KURUCU HİSSE SAHİPLERİNE ÖDENEN KAR PAYI 1991 YILINDA YAPILAN DÜZENLEMEYLE KISITLANMIŞTIR. 1991 YILINDA KURUCU HİSSE SAHİPLERİNİN ALEYHİNDE YAPILAN, TEMETTÜNÜN KURULUŞ SERMAYESİ İLE KISITLANMASI DÜZENLEMESİ AÇIKÇA HUKUKA AYKIRIDIR. ANA SÖZLEŞMEDE AKSİNE BİR HÜKÜM VEYA KURUCU İNTİFA HAKKI SAHİPLERİNDEN HER BİRİNİN MUVAFAKATİ BULUNMADIKÇA VE KARŞILIKLI ANLAŞMA SAĞLANMADIKÇA, ŞİRKET GENEL KURULU ANA SÖZLEŞMEYİ TEK TARAFLI DEĞİŞTİREREK, KURUCU İNTİFA SENEDİ SAHİPLERİNİN HAKLARINI ONLARIN ALEYHİNE DEĞİŞTİREMEZ. BİR BAŞKA İFADEYLE, KURUCU İNTİFA SENETLERİNİN SAHİPLERİNE SAĞLADIĞI HAKLAR, ŞİRKET GENEL KURULUNUN ALACAĞI KARARLARLA İHLAL EDİLEMEZ, BUNLARA TANINAN HAKLAR, RIZALARI OLMADIKÇA ELLERİNDEN GERİ ALINAMAZ, SINIRLANDIRILAMAZ VE KALDIRILAMAZ. KURUCU İNTİFA SENEDİ SAHİPLERİNİN ONAYI ALINMADAN YAPILAN HER TÜRLÜ ENGELLEME, SINIRLANDIRMA YA DA KALDIRMA YOKLUKLA BUTLANDIR. AYRICA TÜRK TİCARET KANUNU TASARISI 348. MADDE GÖRÜŞÜLÜRKEN VERİLEN ÖNERGE BİR ANDA DEĞİŞTİRİLMİŞ, KURUCU İNTİFA SENETLERİNİN ÇIKARILDIKLARI TARİHTEKİ SERMAYE DİKKATE ALINMAKSIZIN KÂRDAN YARARLANABİLMELERİ İFADESİ METİNDEN ÇIKARILMIŞTIR. TÜRK DİL KURUMU, TÜRK TARİH KURUMU VE VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN İŞ BANKASI KURUCU HİSSESİ SAHİBİ OLDUKLARI VE TEMETTÜ ALDIKLARI GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULDUĞUNDA 1991 YILINDA YAPILAN ANA SÖZLEŞME DEĞİŞİKLİĞİ SEBEBİYLE NORMALDE ALMALARI GEREKENDEN AZ TEMETTÜ ALDIKLARI AÇIKTIR. BU HUSUSTA İLGİLİ KAMU KURUMLARI TARAFINDAN YAPILAN HUKUKİ GİRİŞİM VAR MIDIR, OLACAK MIDIR?
    4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi ve belgeler yukarıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.
    Bu paylaşımı sosyal medya aracılığıyla devlet i yöneten erdogan hazine Bakanı adalet Bakanı ve bulunduğunuz ilin millet vekilerine mesaj atın be attım elbet dikkat cekecektir

2. İskur da olduğu gibi İsa ve isb de de tavan emir değiştirilebilir yakında gibi geliyor bana. Yüzde 20 den 50 ye çıkartılabilir yakında.

3.  Alıntı Originally Posted by Efe kuzey Yazıyı Oku
    Bu paylaşımı sosyal medya aracılığıyla devlet i yöneten erdogan hazine Bakanı adalet Bakanı ve bulunduğunuz ilin millet vekilerine mesaj atın be attım elbet dikkat cekecektir
    Aynı zamanda son anda değiştirileb türk ticaret kanunı tasarısında söz konusu değişikliğin neden yapıldığı da bilgi edinme kapsamında sorulabilir.

4. haber ve takip konusunda twitter daha verimli.orayı takip etmekte de fayda var

Bugün Adalet Bakanının yaptığı bu açıklamadaki Şu kritik cümle bu hisselerle ilgili çok önemli

“Bir siyasi parti, bankacılık faaliyeti yapamaz. CHP’nin, Atatürk’ün vasiyet ettiği Türk Dil Kurumu (TDK) ve Türk Tarih Kurumu’na (TTK) payları vermemek için direndiğini biliyoruz, bunlara mahkeme tutanakları, mahkeme kararları şahit. Atatürk’ün vasiyetini tam anlamıyla gerçekleştirmek için de payları bu iki kuruma vermeye yönelik ihtiyaç olduğu açık gözüküyor ama tabi Meclis’in takdirinde.”

Ben buradan en kötü bu hisseler ile ilgili Kısıtlamaların kalkacağı sinyalini alıyorum...
    Bu bankanın üzerinde ciddi bir baskı oluşturacaktır.
    Bence bu söz bile birçok şeye yeter
    Hayırlı olsun.
    Demekki yakın zamanda da meclise gelecek

Alıntı Originally Posted by Efe kuzey Yazıyı Oku

Bende gönderdim .Arkadaşlar ihmal etmeyelim ,ne olacak ki demeyelim ,mücadele etmek ,etmemekten iyidir, sonuç ne olursa olsun,en azından ben elimden geleni yaptım dersiniz yahu......

Sayfa 136/682 İlkİlk ... 3686126134135136137138146186236636 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •