Sayfa 80/1000 İlkİlk ... 3070787980818290130180580 ... SonSon
Arama sonucu : 7994 madde; 633 - 640 arası.

Konu: EuroBOND mevzusu hakkinda sohbet..

1.  Alıntı Originally Posted by shorts Yazıyı Oku
    bu hesapta kafa durdu benim.

100,000 tl/6.75= 14,814 usd ediyor. nasıl oluyorda 26k dolar olarak hesaplıyoruz?
    Çok özür dilerim, iyi farketmişsiniz, hesaplar yüz değil 175 bin lira için, o fiyata bir ev almayı planlıyordum kira getirisiyle eurobondu karşılaştırmak için öyle hesaplamıştım, siteye yazarken yüz bin lira dedim ama kalan sayıları çevirmemişim.
    Hesabın özünde bir şey farketmiyor ama, önemli bir hata değil, 175 bin lira yapalım başlangıç paramızı gerisi doğru.

2. estağfurullah.. teşekkürler.

3. XS1655085485 ISIN numaralı Odeabank ın 2027 itfalı 7.63 kupon faizli Eurobond u dikkatimi çekti.
    64 ten satınalma şansı var bu da ortalama yıllık %16 civarı getiriye tekabul ediyor, 9 yıl parayı bozmam derseniz...

Fakat bu kağıda Mood's Caa2 vermiş yani "Aşırı Riskli".

%16 bugünlerde sıradışı bir getiri, konuyla ilgili arkadaşların yorumlarını bekliyorum.

4.  Alıntı Originally Posted by 40YILLIKSANAYICI Yazıyı Oku
    XS1655085485 ISIN numaralı Odeabank ın 2027 itfalı 7.63 kupon faizli Eurobond u dikkatimi çekti.
    64 ten satınalma şansı var bu da ortalama yıllık %16 civarı getiriye tekabul ediyor, 9 yıl parayı bozmam derseniz...

%16 bugünlerde sıradışı bir getiri, konuyla ilgili arkadaşların yorumlarını bekliyorum.
    Caa2'den bir aşağısı Caa3'ün anlamını yazayım kararı siz verin "default imminent with little prospect for recovery"

Yatırım tavsiyesi değildir.

SM-N950F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Saygılar.

5.  Alıntı Originally Posted by shorts Yazıyı Oku
    özel sektörde.. 200K dolarda 4K.. yani yaklaşık 23 bin tl komisyon. bayağı uçukmuş. bu aralar kaçtır acaba?
    Ben sorduğumda herhangi bir komisyon yok dediler özel sektör Eurobondu için. Bu ne komisyonu acaba

6.  Alıntı Originally Posted by Epicurist Yazıyı Oku
    Caa2'den bir aşağısı Caa3'ün anlamını yazayım kararı siz verin "default imminent with little prospect for recovery"
    bu derecelendirmeler "kağıdın" değer riski için mi yoksa "şirketin" total riskini için mi oluyor?

soruyu yanlış soruyor olabilirim. umarım anlamışsınızdır kastımı.

7.  Alıntı Originally Posted by shorts Yazıyı Oku
    soruyu yanlış soruyor olabilirim. umarım anlamışsınızdır kastımı.
    sorumun bakkal hasan efendi şekli (ki o ben oluyorum):

bak bu kağıdı alırsan vadesine kadar satmaya kalkarsan değeri fena düşebilir mi.. yoksa, bu banka o vadede sakata gelebilir sonra gelip bana ağlama mı demek istiyor.

8.  Alıntı Originally Posted by 40YILLIKSANAYICI Yazıyı Oku
    XS1655085485 ISIN numaralı Odeabank ın 2027 itfalı 7.63 kupon faizli Eurobond u dikkatimi çekti.

Çok güzel getiri, ona diyecek bir şey yok. Odeabank'a dokuz yıl güveniyorsanız yatırımınızı yaparsınız. Eurobond değil de özel sektör bono-tahvillerinden ihraç edip de vadesi gelince ödeyemeyen şirketler arada sırada (hatta sıkça diyelim) oluyor. Eurobond'da ödemeyen oldu mu bilmiyorum.
    Sonuçta bu kağıtta devlet garantisi vb. yok, tek muhatabınız banka. Sonra ağlarsanız kimse yüzünüze bakmaz.
    Ben şahsen getiri çok cazip de olsa bu riski almam, param kıymetli, devletin eurobondunu tercih ederim. İlla özel sektör kağıdı alacaksam da işbank, akbank gibi büyük köklü bankalar veya kamu bankası olmasını isterim (onların da haliyle bu kadar faizi olmuyor).
    Zor karar

Sayfa 80/1000 İlkİlk ... 3070787980818290130180580 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •