terslik burada şirket ana hissedarlarında değil, yatırımcılar da
Temettü bir kar dağıtım şeklidir. Yatırımcılar temettü almak isteme sebebi ben bu karı alıp harcayayım düşüncesi olması lazım iken büyük bir kısmı gerisin geri hisseyi alır yani aslında boş yere vergi öder cunku gerşisin geri hisse alan yatırımcı zaten temettü istemeyen yatırımcıdır. Şirket hiç temettü dağıtmasa 10,000 TLlık parası şirkette olacakken temettü dağıtıp tekrar hisse alan yatırımcıda 9,800 TLlik şirkette parası kalıyor 200 TL vergiye gitti. Gerisin geri alacaksan niye temettü istiyorsun şirketten ?? Mantıksızlık yatırımcılarda.
Şirket ana hissedarı temettüyü sizin için değil kendileri şirketin kasasındaki parayı çeplere indirip mayami sahillerinde tatil yapmak için alıyorlar başka türlü şirketteki parayı nasıl dışarı çıkartacaklar nasıl harcayacaklar.
Zaten bu kararı kendileri veriyorlar yaw biz temettü dağıtalım paraya ihtiyacımız var diyorlarlar bu bayram cocuklarla dubaide tatil yapacağız diyorlar. Ve temettü dağıtma kararı alıyorlar. Dolayısıyla bu parayla geri hisse almaları zaten mantıksız. Geri alacaklarsa zaten temettü dağıtmamaları lazımdı. :D
Yönetim giderlerine yazabilirler bu parayı temettü dağıtmak yerine. BU sefer bilancoyu okuyan yatırımcılar yaw bu kadar yonetım giderimi olurmuş BU patron butun parayı yönetim giderlerine giydirmiş kasadaki paranın büyük kısmı yönetim gideri diye eleştirecek.
Halbukı temettü dağıttıgında BİLİNÇSİZ yatırımcılar sevinecek :D ama patron aslında şirketteki parayı cebe kendi cebine bir güzel indirip çatır cutur yiyecek.
Yer İmleri