Sayfa 7/106 İlkİlk ... 567891757 ... SonSon
Arama sonucu : 847 madde; 49 - 56 arası.

Konu: Temettu Etkisizligi

1.  Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    Benim anlamaya çalıştığım husus şu ;

Yatırımcılar, temettü ile tekrar hisse alımını savunur iken ; ana hissedarlar bunu niye yapmıyor ?
    terslik burada şirket ana hissedarlarında değil, yatırımcılar da

Temettü bir kar dağıtım şeklidir. Yatırımcılar temettü almak isteme sebebi ben bu karı alıp harcayayım düşüncesi olması lazım iken büyük bir kısmı gerisin geri hisseyi alır yani aslında boş yere vergi öder cunku gerşisin geri hisse alan yatırımcı zaten temettü istemeyen yatırımcıdır. Şirket hiç temettü dağıtmasa 10,000 TLlık parası şirkette olacakken temettü dağıtıp tekrar hisse alan yatırımcıda 9,800 TLlik şirkette parası kalıyor 200 TL vergiye gitti. Gerisin geri alacaksan niye temettü istiyorsun şirketten ?? Mantıksızlık yatırımcılarda.

Şirket ana hissedarı temettüyü sizin için değil kendileri şirketin kasasındaki parayı çeplere indirip mayami sahillerinde tatil yapmak için alıyorlar başka türlü şirketteki parayı nasıl dışarı çıkartacaklar nasıl harcayacaklar.

Zaten bu kararı kendileri veriyorlar yaw biz temettü dağıtalım paraya ihtiyacımız var diyorlarlar bu bayram cocuklarla dubaide tatil yapacağız diyorlar. Ve temettü dağıtma kararı alıyorlar. Dolayısıyla bu parayla geri hisse almaları zaten mantıksız. Geri alacaklarsa zaten temettü dağıtmamaları lazımdı. :D

Yönetim giderlerine yazabilirler bu parayı temettü dağıtmak yerine. BU sefer bilancoyu okuyan yatırımcılar yaw bu kadar yonetım giderimi olurmuş BU patron butun parayı yönetim giderlerine giydirmiş kasadaki paranın büyük kısmı yönetim gideri diye eleştirecek.

Halbukı temettü dağıttıgında BİLİNÇSİZ yatırımcılar sevinecek :D ama patron aslında şirketteki parayı cebe kendi cebine bir güzel indirip çatır cutur yiyecek.
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

2. BU arada sorgulayan yatırımcı olmak herzman iyidir. Şirketin ne yaptıgını sorguluyorsun aslında şu an ve anlmaya calısıyorsun.

Neden ben bunu yaparken o yapmıyor amaç ne ?

Neden niçin

BU sorular seni doğru yol olan bilinçli yatırımcı yapar. Bilinçli yatırımcı olmak demek. Temettü dağıtmayan hisse ortak olmak DEĞİLDİR.

Temettü dağıtan veya dağıtmayan farketmez. Ama güzel yerinde ve saglıklı iş yapan şirketlere yatırım yapmaktır.
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..

3. Kötü niyetli bir patron %40 temettü dağıtıp şirketin kasasını legal bir yolla soyabilir. Formdaki Yatırımcılar ise bunun iyi birşey oldugunu savunmaya devam edeceği gibi birde propagandasını reklamını yapıp başka insanlarada pazarlarlar.

Sorgulayan öğrenen bilinçli yatırımcılar şirketin hangi niyette oldugunu anlar ve yatırım kararını daha doğru şekilde yönetebilir.

4. Şöyle sorayım ,

Rahmi Koç'un aldığı temettü rakkamları ky ya göre inanılmaz boyutta.
    Rahmi Koç o temettülerle 100 milyon kere Miami' ye tatile gidebilir .
    Yani ,temettünün büyük kısmı cebinde kalıyor.
    Bu cebinde kalan temettü parası ile neden arçelik,tofaş vs vs hissesi almıyor ? Hepsini harcaması mümkün değil.
    Netice itibarı ile o parayı bir şekilde yatırıma çevirmiş olması lazım .
    Kendi hissesini neden almaz ?
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

5.  Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    Şöyle sorayım ,

Rahmi Koç'un aldığı temettü rakkamları ky ya göre inanılmaz boyutta.
    Rahmi Koç o temettülerle 100 milyon kere Miami' ye tatile gidebilir .
    Yani ,temettünün büyük kısmı cebinde kalıyor.
    Bu cebinde kalan temettü parası ile neden arçelik,tofaş vs vs hissesi almıyor ? Hepsini harcaması mümkün değil.
    Netice itibarı ile o parayı bir şekilde yatırıma çevirmiş olması lazım .
    Kendi hissesini neden almaz ?
    başka bir yatırım alanına değerlendirmiş bankaya koymuş olabilir. Dedim ya Aynı yere yatırım yapacaksa aynı şirkete temettü dağıtması anlamsız.

Başka yere yatırım yapcak veya yiyecekse o parayı ister.

İşte bu sorgulama insanı nereye getiriyor biliyormusun.

Demekki patron şirketi yerine başka yatırım alanlarında daha iyi fırsatlar bulabiliyor. Kendi şirketinin alternatif yatırım seçeneğine göre daha az kazandıracağını öngörüyor.

Kendini patronun yerine koyarak cevaplamaya calıs soryu.

Senin dişe dokunur bir paran var Frod otoda diyelimki.

Temettüyü sen isteyince verildiğini düşün.

1 senede %100 kazanabileceğin bir arsa buldun. paran yok.

Napacan gidecen yönetim kuruluna diyecenki bu sene temettü dağıtılsın şu kadar.

Temettü dağıtılınca cebine para girecek.

Kendine şu soruyu sormalısın arsa 1 seneye %100 getiri verecek fakat ford oto fabrıkamda bu parayı tutarsam bunun getirisi %100 olmayacak o halde temettü dağıtıp bu parayla arsa almalıyım diyeceksin. Doğrumu empati yap.

BU soruyu sorup empati yöntemiyle cevapladıktan sonra.

OBJEKTİF bir biçimde bu durumun hisse senedi fiyatı üzerinde ne tür etkisi olup olmadıgını araştır.

Eğer o şirket o parayı temettü olarak alıp Şahıs olarak arsa almak yerine.

O parayı şirkette tutup şirket adına arsa alınmış olsaydı OBJEKTİF bir şekilde hisse fiyatının ne olacağını düşün.

6. BU rosgulama sonunda warren buffetin cevabını bulacaksın.

Eğer bir şirket yatırım yapacak fırsat buluyorsa once oraya yatırım yapmalı tıpkı warren buffetin yaptıgı gibi adamlar hiç temettü dağıtmayıp yatırım yapıyorlar.

Eğer boyle bir fırsat bulamıyorsa temettü dagıtabılır diyor.

Biz yatırımcılar ne isteriz. Bir şirketin yatırım yaparak daha da büyümesini.

Amerıkadakı warren buffetin şirketi facebook google amazon vesaire bu şirketlerin yukarı gidişi bir tesadufun eseri değil. ve dünya üzerindeki en değerli şirketler bunlar.

Adamlar her geçen gun iç kaynaklarla yatırım yapıp buyuyorlar. Bizim buradaki patronlar gibi bencil değiller. Bizim şirketlerdende hem ufak temettü dağıtıp hemde yatırımını düzgün yapanlarda var onları ayrı bir kefeye koyuyorum. Lakın en az yarısı bencil temettü dağıtıp kendı adına arsa dolar vesaire alıyor. Ulan şirket adına alıp şirketini güçlendirsene.

Temettü dağıtıyorsa patron iyi patrondur diyorlar işin iç yüzünü bilen kimse yok.

OBJEKTİF DÜŞÜNEMİYOR EMPATI YAPRAK PATRONUN NİYETİNİ ANLAMAK İSTEMİYORUZ BİRİLERİNDEN OKUMUŞUZ TEMETTÜ COK SÜPER KUTSAL KASEDIR DİYE. BUNUN KENDİMİZİ AVUTUYORUZ.

İŞİN İÇİNE GİRİNCE ASLINDA NE DERECE FARKLILAŞTIGINI ANLIYORSUNUZ.

ama kime ne anlatabiliyoruz tartışılır işte formda yaşadıklarım bunun bir örnegıdır.

7. hadi bu patronlar SIKIYORSA hisse geri satın alması şeklinde temettü dağıtsın bakalım KAç tanesi dagıtabilecek.

İŞLERİNE GELMEZZZZZ.

AMacları size kar payı dagıtmak filan değil bunların amacı kendi ceblerine parayı indirip arka tarafta iş çevirmek indiragandi yapmak.

HADİ CIKSIN BIR TANESI DESINKI BEN TEMTETUMU HİSSE GERİ SATIN ALMASIYLA YAPACAM DİYEMEZLER.

CUNKU HISSE GERI SATIN ALMASI PATRONA DEGIL YATIRIMCIYA YARAR PATRONUN CEBINE PARA GIRMEZ.

8. Teşekkürler.
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

Sayfa 7/106 İlkİlk ... 567891757 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •