Sayfa 183/1230 İlkİlk ... 831331731811821831841851932332836831183 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 1,457 - 1,464 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

1. Aygaz hem de hisse performansı hem de temettü açısından zirveye oynuyor. Kesinlikle al yat hissesi ky de takilmaz hissede 8-10 yılda kendini amorti eder. Ben de borsadan çok anlayan biri değilim ama uzun vadede tam emeklilik hissesi 20 yıl eline geçen tüm parayı at bu hisselere tabi güvenilir şirketlere 20 yıl sonra devletin verdiğinin beş katı emekli maaşın olur.

2.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Net kar beklenenden kötü, ancak favök beklendiği gibi, satışlar iyi...bu kötü bilanço zaten fiyatlanmıştı, bence ptesi çok olumsuz olmaz.
    "Şirketin finansal performansını etkilemeyecek riskler"

Yesinler sizi !...Sırmış...

Bu yıl toplantıya sağlık nedenlerimden dolayı katılamadım ancak verilen bu önergeye cevap verilmemesi ve yıl içerisinde 2 defa kapasite revizyonu (ki 29 Eylül'de % 40 oldu) yapılmış olması ve son gelen rezil bilanço şirketin iyi yönetilmediğini söylüyor bana...Pazartesi güle güle derim kendilerine...Yazık oldu o yıllarıma...Son 2 yıldır hisselerimi satıp BES'e aktarma planımı keşke bu hisseden başlamak suretiyle yapsaymışım...Çok yanlış karar vermişim tutmakta ısrar etmekle...Bu işin "ben biliyorum"'u yok abi...Net...

3. Petkim star rafinerisinin borçlarından ötürü temettü vermez bir kaç yil. Belki bedelsiz.

Geçen sene 12 milyon TL kâr ile 0,88 kuruş net temettü veren Pergamon bu sene üç çeyrekte 18 milyon kâr elde etti. Geçen seneki gibi temettü verirse ilk üçte olur ama sıralamada yok.

İki hisse elimde olduğu için tahminlerim böyle diğerlerini bilemem.

General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    abdülselam özatak, fethi sekin, ömer halisdemir, turgut aslan, kaşif kozinoğlu...

4. Bu arada,

Tüpraş'ın kar dağıtım oranını 118% olarak göstermişler tabloda, şirket neden karının üstünde temettü dağıtsın anlamadım. Bu hesabı neye göre yaptılar acaba?

5.  Alıntı Originally Posted by Miriel Yazıyı Oku
    Bu arada,

Tüpraş'ın kar dağıtım oranını 118% olarak göstermişler tabloda, şirket neden karının üstünde temettü dağıtsın anlamadım. Bu hesabı neye göre yaptılar acaba?
    nominal 1 tl üzerinden olmasın o oran ...

6.  Alıntı Originally Posted by hamza sütbıyık Yazıyı Oku
    nominal 1 tl üzerinden olmasın o oran ...
    Neden öyle olsun ki..? Tabloda "Dağıtım Oranı(%)" demiş.

Alıntı Originally Posted by Miriel Yazıyı Oku
    Bu arada,

Geçmiş yıl karlarından da bir miktar dağıtabilirler.

8.  Alıntı Originally Posted by elma Yazıyı Oku
    Geçmiş yıl karlarından da bir miktar dağıtabilirler.
    Borç yönetiminde bir problem yaratmayacaksa versinler tabi, mevcut fiyatla 14%'e yakın bir verim yapar, işime gelir.

Fakat İş Yatırım geçmiş dönem karını da paylaşabileceğini neye göre tahmin etmiş(buna işaret eden bir durum varsa biz neden bilmiyoruz?) ve neden geçmişte dağıtmadığını şu anda dağıtsın sorularım hala geçerli sanırım.

Sayfa 183/1230 İlkİlk ... 831331731811821831841851932332836831183 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •