Dostlar;
Her ne kadar aylık son bir aylık kırmızı bar daha bekleyip daha sonra trend başlayacağını beklesem de sanırım bunca iyi haberden sonra o son düşüş barı gelmeyecek... Varsın gelmesin çıkış başlasın...
Aşağıdaki grafikte diğer bankacılık senetleri ile birlikte aslında senet üzerinde bir olumsuzluk durumu olmasaydı 2017 de üstteki mavi yuvarlağa kadar bir çıkışımız olacaktı yani 18 civarlarına kadar...
Diğer banka ve bankacılık endeksi grafiklerinde (garan-iş-ak-vakıf) bu grafiğin aynısını görebilirsiniz.
Sadece yapı da böyle bir grafik yok onun da başka bir derdi olduğu için..
İki tane pembe daire içinde gösterdiklerim ise 2013 teki sanırım satılacak haberi ile oluşan aşırı iyimserlik ve şimdi içinde bulunduğumuz ceza beklentisi ile oluşan aşırı kötümserlik...
Hisse üzerindeki olumsuzlukları attığı vakit gideceği yer bu kanal içi olacak kanımca...
Aşağıda ikinci grafikte de olmamız gereken yeri belirtmeye çalışacağım.
![]()
''Yazdıklarım tamamen hayal ürünüdür. Gerçeklerle ilgisi yoktur''
''Tek gerçek BeşiktAŞK''
dostum, senin de Cuma günü vurguladığın üzere HALKB ile HLGYO ayni PD/DD rasyosundan işlem görüyorlardı yani ayni ıskontoya sahip idiler, elindeki HLGYO'larla HALKB'ları trampa edip tümüyle GYO'dan çıkıp ayni portföyü bankaya geçirmek aklına gelmedi mi? Yatırım danışmanlığı kapsamına girdiği için bu tür tavsiyelerden biz uzak duruyoruz ancak senin bunu düşünmen gerekirdi diye düşünüyorum.
20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.
Sn TH nin de belirttiği gibi bankacılık endeksi ile karşılaştırıldığında şu an olmamız gereken yer 11tl civarları...
Ama tüm olumsuzlukları üzerinden atabilirse senet bu xbankı da yukarı taşıyacağından endeks ile birleşmesi 12-13 lü rakamlar da olabilir. Açıkçası endeksi yakalayana kadar senedi elimde tutmaya karalıyım daha sonra belki diğer senet veya sektörlere geçiş yapmayı düşünürüm. Her şey gönlünüzce olsun... Sağlıcakla...
''Yazdıklarım tamamen hayal ürünüdür. Gerçeklerle ilgisi yoktur''
''Tek gerçek BeşiktAŞK''
Serkan, zaten kağıdın normal şartlarda hak ettiği bölgenin alt sınırı burasıdır yani kağıt normal şartlarda kesinlikle 20 tl nin üzerini hak ediyor (not: 20 tl seviyesi defter değerinin %85'ine tekabül ediyor), ancak mevcut resesyonvari ortamda 20 tl ye gelmemiz çok zor, bunu söylerken olasılığı düşük de olsa şunu ilave etmem lazım: konjonktür olumlu yönde değişirse veya başka bir banka/kurum tarafından satın alma veya da başka bir banka ile birleşme gibi beklenmedik bir gelişme olursa 20 tl yi de rahatlıkla aşarız onu da söyleyeyim.
20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.
YKBNK'daki derdin ne olduğunu bilmeyenler için söyleyeyim: Bu kağıdın derdi, %41 lik hisse ile 2 eşit ana ortaktan biri olan (diğeri Koç Holding'tir) UniCredit'in yaşadığı sorunlardır, özellikle de UniCredit'in bilançosundaki yüksek NPL (batık veya takipteki krediler) oranıdır. Bu problemin etkisini azaltmak için nakit kaynağı yaratmak isteyebilir UniCredit, bunu yapmanın en kısa ve pratik yolu da %41'lik YKBNK hissesinin satışıdır. İşte bu olasılık yüzünden YKBNK hisseleri büyük baskı altındadır.
Yer İmleri