Originally Posted by
MrSun
Sn TH nin de belirttiği gibi bankacılık endeksi ile karşılaştırıldığında şu an olmamız gereken yer 11tl civarları...Ama tüm olumsuzlukları üzerinden atabilirse senet bu xbankı da yukarı taşıyacağından endeks ile birleşmesi 12-13 lü rakamlarda olabilir. Açıkçası endeksi yakalayana kadar senedi elimde tutmaya karalıyım daha sonra belki diğer senet veya sektörlere geçiş yapmayı düşünürüm....
Oldukça paralel düşünüyoruz Sun, daha önce dediğim gibi ben 12 tl yi bekliyorum ilk etapta. "İlk etap" vurgulaması ile mevcut resesyonvari ortamın etkisinin de dikkate alınacağı bir piyasayı ön plana çıkarıyorum ve böyle bir piyasada defter değerinin %50 sini ilk etap hedefi olarak görüyorum. GARAN AKBNK gibi bankalarla aramızdaki büyük değerleme farkı var olmaya devam edecek ve onlar defter değerinin %80-%100 aralığından işlem görüyorlarken biz %50-%60'ından işlem görmeye devam edeceğiz, bunun nedeni düşük kârlılık, kötü yönetim, hükümetin banka üzerindeki hegemonyası, yönetim anlayışında profesyonellik kavramının yeterince bulunmayışı vs vs dir.
20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.
Yer İmleri