Sayfa 189/1230 İlkİlk ... 891391791871881891901911992392896891189 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 1,505 - 1,512 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

1.  Alıntı Originally Posted by hamza sütbıyık Yazıyı Oku
    mavi kuşta temel analiz yazınca kim çıkıyor
    üstad onu yazınca tonla hesap cıkıyor..

2.  Alıntı Originally Posted by martind Yazıyı Oku
    üstad onu yazınca tonla hesap cıkıyor..
    temel analiz yazıp aratınca , kişiler kısmına bakınca hangisinde official twitter account yazıyorsa o

3. Arkadaşlar bu yazışmaları özelden yapsanız daha iyi olur...herkes birilerini takip edebilir, bir noktadan sonra reklama giriyor konu,

4.  Alıntı Originally Posted by batu34 Yazıyı Oku
    Şirketleri seçerken kısa vade orta vade uzun vade neyse hedefini gerçekçi belirleyeceksin. Konjöktür analizini iyi yapacaksın.
    Bu işin en zor kısmı bu zaten üstadım...Borçların çevrilebilirliği, satışlar, net karlılık vs finansal analizlerin yanında yerel ve global etkenlerin de dikkatle incelenmesi gerekli...Mesela yatırım yapacağınız hissenin sahipleriyle ülke yönetimindekilerin kan uyuşmazlığı var mıdır yok mudur un analizi ?!…En zor ve yakından bakıldığında küçük ama uzaktan bakıldığında oldukça önemli etkileri olan bir konu...Dünyanın en zor işi -bilinçli- hisse yatırımcısı olmaktır...Kafayı yedirir insana resmen...

5. Mesela bugünlerde bütün portföylerde olan ASELS...Mevcut hükümet savunma sanayi konusuna geçmiş hükümetler gibi yaklaşsaydı grafiği aynı kalacaktı gayet tabiki…

Temel anlamda, bilinçli hisse yatırımcılarında da bir konsensüs aramak mümkün değildir esasen...İnsana yaradılışta yerleştirilen KOD'lar buna izin vermez netekim...Mesela -okuyabildiğim kadarıyla- ENKAI hissesi genel anlamda buradakilerin ilgi alanında değil...Çok kötü yönetildiğinden mi ?...Elbetteki hayır...Temettüyse temettü, bedelsizse bedelsiz, profesyonel yöneyim dersen kesinlikle TR'nin 1 numarası...Ama listelerde yok...

Yani...Bu böyledir...Daha çok kazanma arayışına dayalı üçgüdü diyelim buna...Belki de daha başka "içsel" nedenler...Bilemem...

Mesela ben çok temkinliyimdir...Senelerdir SELEC var...Az ama öz her sene temettüsünü tıkır tıkır verir...Piyasası son mesajlarda bahsettiğim girift değişkenlere bağlı değil haliyle kazancı da az...Ama bana uyan bir hisse...Bunun sonu yok yani, bildiğin sonsuz...Bu yatırım anlayışıma göre AKSA riskli bir yatırımdı benim için ve öngördüğüm riskler gerçekleşti son 5 yıllık fiyatlar itibariyle...Kendime gayet kızgınım bu anlamda...

Buna da nasip diyoruz abi...

6. Amma mesela demişim yaw…Valla yuh bana !...

7.  Alıntı Originally Posted by yetkisiz Yazıyı Oku
    Mesela bugünlerde bütün portföylerde olan ASELS...Mevcut hükümet savunma sanayi konusuna geçmiş hükümetler gibi yaklaşsaydı grafiği aynı kalacaktı gayet tabiki…

Temel anlamda, bilinçli hisse yatırımcılarında da bir konsensüs aramak mümkün değildir esasen...İnsana yaradılışta yerleştirilen KOD'lar buna izin vermez netekim...Mesela -okuyabildiğim kadarıyla- ENKAI hissesi genel anlamda buradakilerin ilgi alanında değil...Çok kötü yönetildiğinden mi ?...Elbetteki hayır...Temettüyse temettü, bedelsizse bedelsiz, profesyonel yöneyim dersen kesinlikle TR'nin 1 numarası...Ama listelerde yok...

Yani...Bu böyledir...Daha çok kazanma arayışına dayalı üçgüdü diyelim buna...Belki de daha başka "içsel" nedenler...Bilemem...

Mesela ben çok temkinliyimdir...Senelerdir SELEC var...Az ama öz her sene temettüsünü tıkır tıkır verir...Piyasası son mesajlarda bahsettiğim girift değişkenlere bağlı değil haliyle kazancı da az...Ama bana uyan bir hisse...Bunun sonu yok yani, bildiğin sonsuz...Bu yatırım anlayışıma göre AKSA riskli bir yatırımdı benim için ve öngördüğüm riskler gerçekleşti son 5 yıllık fiyatlar itibariyle...Kendime gayet kızgınım bu anlamda...

Buna da nasip diyoruz abi...
    Aselsana tüm hükümetler destekledi... En az destekleyen bu hükümet...Beyin göcüne canak tutuyor..Kaliteli mühendislerin hepsi aselsanı bırakıp, avrupaya kapat atmaya calışıyor...İyi olanı tutamıyorlar...

8. Hükümet sipariş vermese, aselsan yurtdışına ürün satıp ayakta kalabilir mi? cevap hayır!

Sayfa 189/1230 İlkİlk ... 891391791871881891901911992392896891189 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •