Originally Posted by
yetkisiz
Mesela bugünlerde bütün portföylerde olan ASELS...Mevcut hükümet savunma sanayi konusuna geçmiş hükümetler gibi yaklaşsaydı grafiği aynı kalacaktı gayet tabiki…
Temel anlamda, bilinçli hisse yatırımcılarında da bir konsensüs aramak mümkün değildir esasen...İnsana yaradılışta yerleştirilen KOD'lar buna izin vermez netekim...Mesela -okuyabildiğim kadarıyla- ENKAI hissesi genel anlamda buradakilerin ilgi alanında değil...Çok kötü yönetildiğinden mi ?...Elbetteki hayır...Temettüyse temettü, bedelsizse bedelsiz, profesyonel yöneyim dersen kesinlikle TR'nin 1 numarası...Ama listelerde yok...
Yani...Bu böyledir...Daha çok kazanma arayışına dayalı üçgüdü diyelim buna...Belki de daha başka "içsel" nedenler...Bilemem...
Mesela ben çok temkinliyimdir...Senelerdir SELEC var...Az ama öz her sene temettüsünü tıkır tıkır verir...Piyasası son mesajlarda bahsettiğim girift değişkenlere bağlı değil haliyle kazancı da az...Ama bana uyan bir hisse...Bunun sonu yok yani, bildiğin sonsuz...Bu yatırım anlayışıma göre AKSA riskli bir yatırımdı benim için ve öngördüğüm riskler gerçekleşti son 5 yıllık fiyatlar itibariyle...Kendime gayet kızgınım bu anlamda...
Buna da nasip diyoruz abi...
Yer İmleri