Originally Posted by
Purplee
Ökmen ilave politik bir şok olmazsa teorik olarak Dolar/TL 'nin 4.26'lara kadar inebileceğini söyledi. Ökmen "ancak son 2 aylık enflasyonun tahribatını eklersek kur 4.60'lara yükselebilir." diye konuştu.
Güzel şaka.
Sn. Ökmen atılacak adımların piyasaların beklentileri ile uyumlu olması durumunda doların dip değeri olarak 4.60'ı işaret ediyor. Yani çok ihtiyatlı biri iseniz dolar portföyü oluşturmak istediğiniz durumda stratejinizi dibin 4.60 tl olacağı varsayımına göre oluşturabilirsiniz. Yok biraz risk severim biraz da bu hükümetin bir tarafları oynar diyorsanız dolar dip rakamını 5 tl'ye çıkararak kasko yapmaya başlayabilirsiniz.
En son kendim usd portföy oluşturmaya başlarken de dibin 5 tl olabileceği hesabına göre yapmıştım. Yani dolar 5 tl'ye yaklaşırken alımlarımı artıracaktım ama ne yazık ki 5.31 tl'den döndü. Şu anda kısa vadede dolar en fazla nereye çıkarın hesabını yapmaya çalışıyorum, dip az çok belli oldu çünkü.
Bu hükümet başta olduğu sürece artık 5 tl'nin altı hayaldir, olsa da kısa sürede tekrar 5'in üstüne atar kendini. Damadın son günlerdeki "operasyon" söylemleri de sanırım dolardaki yeni zirvelere yandaşı psikolojik olarak hazırlama çabasından başka bir şey değil..
- - - - - - - - - -- - - - -- -- - - - - - - - - -
Winter is coming...
Yer İmleri