Sayfa 199/1230 İlkİlk ... 991491891971981992002012092492996991199 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 1,585 - 1,592 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

1.  Alıntı Originally Posted by legolas Yazıyı Oku
    tek hisse riskli olur.

mumkunse farkli sektorlerden 3-4 hisse uygundur.

aylik butce onemli degil. ancak her ay duzenli almaniz lazim ve aceleci olmayin. bugunu yarini degil, emekliliginizi, 20 sene sonrasini dusunun.

kolay gelsin.
    üstad cok tesekkur ederim sectigim hisseler hakkinda tupras toaso aygaz dusunceleriniz nelerdir?

2. ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

Bu enflasyon oranları ile türk lirasında kalıp hisse senedi yatırımı yapmak ne kadar mantıklı kendime sorup sorup ikna olamıyorum. Dibi gördüğümüze emin misiniz bu dediğiniz hisseler hala yüksek seviyelerde olabilir. En önemlisi de türkiye ekonomisinin geleceği size umut veriyor mu?
    ABD borsaları çakılmaya başladığında türk borsası ne yapacak? Sonuçta 2008-2009 krizinden sonra merkez bankalarının bilançolarını 3-4 kat artırdığı bol para ortamında borsalar zirvenin de zirvesinde geziniyorlar.

Ben de yabancı borsalarda yatırım alternatiflerini araştırıyorum ama elim hep titriyor hisse almaya karar verme sürecinde. İçimden bir ses çok zor ekonomik şartların bizi beklediğini söylüyor. 1-2 lirada aygaz, 3 liradan aselsan alınabilecek günler gelir belki

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Son düzenleme : roterio2; 16-11-2018 saat: 07:13.

3.  Alıntı Originally Posted by Miriel Yazıyı Oku
    Bu arada,

Tüpraş'ın kar dağıtım oranını 118% olarak göstermişler tabloda, şirket neden karının üstünde temettü dağıtsın anlamadım. Bu hesabı neye göre yaptılar acaba?
    Bu durumu yazmış bir arkadaş çok önce dikkatimi çekti. Benim bildiğim kadarıyla kar dağıtım oranı yani yabancıların pay out ratio dedikleri oran ideali %50-60'ın altı. Eğer şirket temettü verebilmek için bundan yüksek bir kar dağıtım oranı açıklamışsa o temettülerin sürdürülebilirliğini sorguluyor yabancılar. Dikkat edin derim. Saygılar.

Sent from my iPhone using Tapatalk

4.  Alıntı Originally Posted by borsacahili Yazıyı Oku
    üstad cok tesekkur ederim sectigim hisseler hakkinda tupras toaso aygaz dusunceleriniz nelerdir?
    Merhaba
    TUPRS ve AYGAZ yaklaşık aynı sektörde olan firmalar. Üstelik AYGAZ Enerji Yatırımları A.Ş. üzerinden TUPRS'ın bir kısmına sahip %10 diyebiliriz. Bu sebeple bence ikisinden birini seçmek daha uygun olacaktır. Riski bölerken hem farklı araçları (hisse, döviz, altın, BES vb.) hem farklı sektörleri tercih etmek daha uygun olacaktır.

5. maalesef maddi sıkışıklık sebebi ile zaten sınırlı olan hisse portföyümü (total 1200 TL) satmak zorunda kaldım.
    Altın bozdurmaktansa hisse satmak daha cazip geliyor, sanırım benden kolay kolay borsacı olmayacak.

portföy büyük oranda altın ve kısmi BES ile devam edecek, Ocak Şubat düşük vergili maaş ile inşallah tekrar başlayabilirim.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by thron Yazıyı Oku
    maalesef maddi sıkışıklık sebebi ile zaten sınırlı olan hisse portföyümü (total 1200 TL) satmak zorunda kaldım.
    Altın bozdurmaktansa hisse satmak daha cazip geliyor, sanırım benden kolay kolay borsacı olmayacak.

portföy büyük oranda altın ve kısmi BES ile devam edecek, Ocak Şubat düşük vergili maaş ile inşallah tekrar başlayabilirim.
    Geliri artirmadan tasarruf yapamayacagiz anlasilan.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

8.  Alıntı Originally Posted by thron Yazıyı Oku
    maalesef maddi sıkışıklık sebebi ile zaten sınırlı olan hisse portföyümü (total 1200 TL) satmak zorunda kaldım.

Aynısı benimde başıma geldi. Paraya sıkıştım
    Petkim den gelen bedelsizler ve 4 ile 5 arasında topladıklarımi sattım.

Ana lotlari bıraktım.

Şimdi yavaş yavaş yerine koyuyorum.

Başka bir hissede bilanço öncesi risk aldım bir tarafimda patladı kârdan zarar anlamında .

Oldukça küçük çaptada tskb,isyat ve tüpraş ekledim portföye .

Petkim de yine bedelsiz
    Tskb de bedelsiz az da olsa temettü
    İsyat temettü
    Tüpraş temettü
    Psdtc temettü beklentisi ile yola devam ediyorum belki bir ihtimal sağlam bedelsiz gelebilir(düşük ihtimal)

Temettuler yaza doğru geldiği için ve yazın da gelirim düştüğü için bu yola başvurdum

General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    abdülselam özatak, fethi sekin, ömer halisdemir, turgut aslan, kaşif kozinoğlu...

Sayfa 199/1230 İlkİlk ... 991491891971981992002012092492996991199 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •