Sayfa 208/1230 İlkİlk ... 1081581982062072082092102182583087081208 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 1,657 - 1,664 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

1. Bir de Ulusoy elektrik var... portföyümün son haftalardaki gözdesi, maşallah suphannellah☺ï¸

2. Son 10 yılda fiyatını 15-20 kat katlamış olan çok güzel sağlam şirketler var. Güzelde temettü veriyorlar. Bu şirketler zati az düşmüş , gelecektede piyasa degeri sınrlı olarak artar, katlanma potansiyeli az olur diye düşünceyi bir türlü silemiyorum kafamdan.

Mesela tüpraş, soda, aselsan bu şirketler gelecekte taş çatlasa 2 ye katlar diye tahmin ediyorum.

Piyasa degeri az olan 500 milyon altı yada zirveden epey düşmüş karlı şirketleri toplamak daha mantıklı diye düşünüyorum.

Şunuda belirteyim benim belirtiğim strateji hisse biriktirme stratejisi olduğu için böyle düşünüyorum. Kısa ve orta vade trade olursa durum değişir.

SM-J500FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Bir de Ulusoy elektrik var... portföyümün son haftalardaki gözdesi, maşallah suphannellahâËœºï¸
    Bir ara Eatona satılacak diye söylenti çıkmıştı sektörde, sonra duyulmadı tekrar, 12 yıldır kullanırım kesicilerini, nerden nereye geldi maşallah.YTD.

4.  Alıntı Originally Posted by reaktif Yazıyı Oku
    Bir ara Eatona satılacak diye söylenti çıkmıştı sektörde, sonra duyulmadı tekrar, 12 yıldır kullanırım kesicilerini, nerden nereye geldi maşallah.YTD.
    Nick sinyal veriyor sektör konusunda... madem aynı zamanda müşterisiniz, müsait bir zamanda firma değerlendirmenizi de merak ediyorum...tahsilat sorunu yaşama ihtimali var mı, rekabet edebilecek potansiyel bir rakip var mı? Kar marjlarında bir azalma olur mu?

5. uzun zamandır yazamamıştım, bir önceki yazımda alımlarımı aylık birikimden ve dolar olan paramdan yapacağımı söylemiştim ama uymadım dediğim plana,hazır birikmiş paramın büyük çoğunluğunu ortalama doları 5,9-6 lira arası bozdurup fule yakın hisseye geçtim. 175000 tl lik hisse aldım güncel değeri 158000 doları bozdurmasamda hemen hemen aynı yere gelecekti, şimdi amacım 175 i 250 ye tamamlamak (portfoyun değeri ne olursa olsun yatırdığım paraya bakacağım ve hisseleri en az 4 yıl tutacağım 4 ay oldu almaya başlayalı) portfoyum en fazla elimde olandan aza doğru sıralama: tüpras,isdemir,isyat,sise,petkim,eregli,ecilac,trk ya cam,doaş,,, hedefim 2023 de satmak inşallah sağlık sıhhatimiz yerinde olur satmak zorunda kalmayız

Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Yeni hisselerim iyi duruyor. Cimsa da çok hızlı hareket beklemiyordum zaten...7,5 altına inip Yen'i bir dip yapmaması yeterli benim için...8 üzerine atarsa, dibi bulduk diyeceğim[emoji16]

Ulusoyun zaten hızlı çocuk, şimdiden ortalama maliyetimin %10 üzerinde, yukarı gittikçe her %5 harekette ek alım yaparım[emoji106]
    Ulusoy elektrigi takip etmiyorum ama bir hisse hizli ciktiysa kari cebe atmak lazim derim. Daha asagidan alim firsati verecektir

SM-N9005 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

7.  Alıntı Originally Posted by cafer76 Yazıyı Oku
    Ulusoy elektrigi takip etmiyorum ama bir hisse hizli ciktiysa kari cebe atmak lazim derim. Daha asagidan alim firsati verecektir

SM-N9005 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Hızlı çıkması önemli değil, bilanço sonrası %20 çıkmış...2 günde değil de iki haftada yaptı bu çıkışı...geldiği seviyede rasyolari pahalı olduğunu göstermiyor, bu nedenle satmak anlamsız olurdu...hem biz uzun vadeciyiz, satıp asagidan almak bana göre değil pek.

8.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Nick sinyal veriyor sektör konusunda... madem aynı zamanda müşterisiniz, müsait bir zamanda firma değerlendirmenizi de merak ediyorum...tahsilat sorunu yaşama ihtimali var mı, rekabet edebilecek potansiyel bir rakip var mı? Kar marjlarında bir azalma olur mu?
    Hocam mesaj kutunu temizler misin.

Sayfa 208/1230 İlkİlk ... 1081581982062072082092102182583087081208 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •