Sayfa 162/439 ÝlkÝlk ... 62112152160161162163164172212262 ... SonSon
Arama sonucu : 3511 madde; 1,289 - 1,296 arasý.

Konu: TOASO - Tofaþ Oto Fabrikalarý

1.  Alýntý Originally Posted by Sercanhan Yazýyý Oku
    2008 yazý tofaþýn batma ihtimali konuluþuyordu bu topikte
    lehman battýgýnda butun sýrketler ýcýn benzer seyler konusuluyordu zaten her yerde...

o gunku durumla bugunkunun býr alakasý yok, o krýz bu neslýn yasadýgý en buyuk global fýnansal krýzdý... bu yasanan býzým hemen her 5-10 senede býr kotu sýyasal-ekonomýk yonetým yuzunden yasadýgýmýz yerel býr krýz...
    Markets may remain irrational longer than you can remain solvent.

2.  Alýntý Originally Posted by Desperado Yazýyý Oku
    lehman battýgýnda butun sýrketler ýcýn benzer seyler konusuluyordu zaten her yerde...

o gunku durumla bugunkunun býr alakasý yok, o krýz bu neslýn yasadýgý en buyuk global fýnansal krýzdý... bu yasanan býzým hemen her 5-10 senede býr kotu sýyasal-ekonomýk yonetým yuzunden yasadýgýmýz yerel býr krýz...
    Kesinlikle katýlýyorum. Zaten 2008 krizi gibi bir þey yaþanmaz çünkü doðrudan dünya çökecek. Düþünsenize para basmanýn çare de olmadýðý bir sistemde ne olur? Yýkým! Yalnýz benim korkum bol paraya alýþmýþ dünya þirketleri paranýn çekildiði bu ortamda ayný performansý ne kadar sürdürecek? Ayrýca bizim bilmediðimiz bir fiyatlama var dünya ve biz de...

Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
    SPK Kanunu ; madde 101, 103, 104, 106, 107, 110 ve diðer ilgili maddeleri kapsamýnda yatýrým tavsiyesi ve danýþmanlýðý olarak deðerlendirilemez.

3.  Alýntý Originally Posted by Desperado Yazýyý Oku

Doðru söylüyosunuz.. Lakin Ýtalya faktörünü unutmayalým.. Ýtalya ekonomisi ecb nin parasal desteðine muhtaç çok büyük borçlar altýnda batýk Bi ekonomi.. Ecb nin seneye para basmayý býrakýp tahvil almayý býrakacaðý Bi ortamda Ýtalya baþta ispanya Portekiz Yunanistan gibi ülkeler tekrar batmaya adaydýr.. BU þirketin en büyük ihracat yaptýðý ülke Ýtalya ise ortada kusursuz Bi fýrtýna var.. Ve 2008 düþüþü düdük kalabilir..
    ADEL/TTRAK/ÇÝMSA/TOFAÞ/AKSA/BRSAN/PETUN/INDES. /BRÝSA/ARÇELÝK/EREÐLÝ/TÜPRAÞ/FORD OTOSAN/SODA

4.  Alýntý Originally Posted by Sercanhan Yazýyý Oku
    Doðru söylüyosunuz.. Lakin Ýtalya faktörünü unutmayalým.. Ýtalya ekonomisi ecb nin parasal desteðine muhtaç çok büyük borçlar altýnda batýk Bi ekonomi.. Ecb nin seneye para basmayý býrakýp tahvil almayý býrakacaðý Bi ortamda Ýtalya baþta ispanya Portekiz Yunanistan gibi ülkeler tekrar batmaya adaydýr.. BU þirketin en büyük ihracat yaptýðý ülke Ýtalya ise ortada kusursuz Bi fýrtýna var.. Ve 2008 düþüþü düdük kalabilir..
    lehman'dan sonra dýger bankalarý ve sýrketlerý býle too býg to fail diyerek batýrmadýlar... ýtalya gýbý býr ulkeyý hýc batýrmazlar...

butun Avrupa ulkelerý batacaksa býz de batarýz zaten, ha tofasta olmuþsun ha fordda ha bonoda ha nakýtte býr sey farketmez …

extrem felaket senaryolarýna gore yatýrým yapýlmaz...

5.  Alýntý Originally Posted by Desperado Yazýyý Oku
    lehman'dan sonra dýger bankalarý ve sýrketlerý býle too býg to fail diyerek batýrmadýlar... ýtalya gýbý býr ulkeyý hýc batýrmazlar...

butun Avrupa ulkelerý batacaksa býz de batarýz zaten, ha tofasta olmuþsun ha fordda ha bonoda ha nakýtte býr sey farketmez …

extrem felaket senaryolarýna gore yatýrým yapýlmaz...
    Evet, o krizdeki fiyatlarý beklemek, dünyaya meteor çarpmasýný beklemek gibi bir þey...meteor çarpacak, arsa fiyatlarý düþecek, ucuzdan arsa toplayacaðýz filan��

Toaso benim de takip listemde, ama çok ucuzlamýþ kaðýtlar var, hiç bir sorunu olmamasýna raðmen genel piyasa olumsuzluðu nedeniyle 4-5 fk ile iþlem gören. Onlar varken toaso yeterince ucuz gözükmüyor bana.

Yani tutana buradan sat demeyiz, yeni ve yüklü girecek birine hangi fiyata gelirse kaçýrma dersin... büyük fýrsat diyebileceðin fiyat nedir?

6. Mart ayýnda elindeki dolarý satýp bu hisseyi alan birinin ettiði zararý kýsa yoldan hesaplayan bir program gerekiyor, çünkü ben artýk hesaplayamýyorum !!!

7.  Alýntý Originally Posted by Mestan25 Yazýyý Oku
    Her gün 1 lira düþüyor, iki hafta sonra kuruþa kadar iner [emoji23]

Lenovo K33a48 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Þunun þurasýnda ne kaldý ki [emoji23]

Lenovo K33a48 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

8.  Alýntý Originally Posted by Cautionary Yazýyý Oku
    Evet, o krizdeki fiyatlarý beklemek, dünyaya meteor çarpmasýný beklemek gibi bir þey...meteor çarpacak, arsa fiyatlarý düþecek, ucuzdan arsa toplayacaðýz filan��

Toaso benim de takip listemde, ama çok ucuzlamýþ kaðýtlar var, hiç bir sorunu olmamasýna raðmen genel piyasa olumsuzluðu nedeniyle 4-5 fk ile iþlem gören. Onlar varken toaso yeterince ucuz gözükmüyor bana.

Yani tutana buradan sat demeyiz, yeni ve yüklü girecek birine hangi fiyata gelirse kaçýrma dersin... büyük fýrsat diyebileceðin fiyat nedir?
    Son dýyecegýmý en basta dýyeyým, bence buralar her sekýlde buyuk fýrsat. Ama daha düþer mý, onu býlemem. Sonucta ben buraya dusecegýný de hýc zannetmýyordum, o yüzden daha dusup dusmeyecegý konusunda fýkrýmýn pek býr degerý yok. Ama zaten fiyat öngörüsü de yapmýyorum pek genelde yatýrým yaparken...

Ben hýsse yatýrýmlarýmý yaklaþýk 8 senedýr froto ve toaso uzerýne yapýyorum. Pek cok farklý degýskený ýnceledým, boyle karar verdým. Bunun ýcýn kenara ayýrdýðým 100 lýra varsa bunu froto ve toasoya paylaþtýrýyorum. Paylastýrýrken gerek ayný sektörde olmalarý gerekse sahýplýklerý dolayýsýyla yakýn fk'larda ýken oraný 50-50 olurken fk olarak aralarý açýldýðýnda -su anda olduðu gýbý- býrýnden dýgerýne kayýyorum kademelý olarak. Su anda 90 toaso 10 frotoya kadar kaydým.

Bunun harýcýnde kenarda tuttuðum ve yýne cýddý düþüþlerde hýsselere kademelý koyduðum 50 lýra daha var. Hýsselerýn fýyatý düþtükçe bu paradan ekleyerek 100'e tamamlýyor, kagýtlar yukselýrken bu parayý çýkarýyorum. Totalý hep 100'e tamamlýyorum yaný.

Bugunku dusus sýrasýnda o kenara koyduðum 50 lýra tukendý cunku zirveden dusus %50'yý buldu. Burdan daha fazla düþerse beným ekleyecek taze param olmayacak cunku hýsse yatýrýmýna ayýrdýðým maxýmum meblaða ulaþtým. Ancak burdan yukselýs olursa yýne kademelý olarak koyduðumu gerý alýrým. Lakýn froto-toaso arasýnda gecýs yapmaya devam edecegým, tabý aralarýndaký makas daha da açýlýr ve %100 toaso'ya geçersem orda da durmak zorunda kalýrým, o acýdan da lýmýtlerde sayýlýrým.

FK meselesine gelýnce... Sen zaten býlýyorsun ama genele de yazalým, hýsselerýn fk'larýný ýncelerken býrbýrlerýnden zýyade gecmýslerýyle karþýlaþtýrmak lazým cunku her sektörün ve hatta sektör ýcýnde bazen farklý hýsselerýn degerlemelerý cok farklý oluyor. Mesela açtým matriksi önüme, rasgele guzel býr ornek olarak, BIM 22 fk'da ama zaten o hep 20 ustu fk'larda... Ucuz mu degýl mý su an býlmýyorum ama fýyatý bu fk'ya ragmen hep en ýstýkrarlý artan kaðýtlardan býrý... veya misal hektas 7.5 fk'larda... ama kâðýt zaten gecmýs 10 senenýn 9'unda 7-10 arasý fklarda gezýnmýs zaten, o da geçmiþ fk'sýna göre çok ucuz durmuyor yani ama fiyatý sene baþýna göre yukarda...

Toaso ýse gecmýs yýllarda hep 10-15 fk arasý degerlenmýs býr hýsse... keza froto da ayný sekýlde.. lakin þu anda froto 10 kusur fklarda, toaso 5 kusur... ihracatsa ikisinin de cirosunun dörtte üçü ihracattan... yerel piyasa daraldýysa ikisine de daraldý ve sadece cironun %25'i için geçerli, ordaki açýðý da adetsel bazda olmasa bile satýþ bazýnda ihracattan kapatýyorlar... yurt dýþý satýþlarýnýn buyuk kýsmý da uzun vadeli anlaþmalarla garantili toasonun ayrýca, buna raðmen frotoya göre çok daha fazla satýþ yedi italya'da iþler karýþýk diye...

Bunun tam tersi 2017 baþýnda olmuþtu... orda da froto çok ucuz kalmýþtý, elimde %80 froto %20 toaso vardý o ara... dönemsel olarak guzel extra getiriler saðlýyor ikisi arasýnda geçiþ yapmak hep %50-50 tutmaya nazaran...
    Son düzenleme : Desperado; 20-11-2018 saat: 20:11.

Sayfa 162/439 ÝlkÝlk ... 62112152160161162163164172212262 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •