Sayfa 162/441 İlkİlk ... 62112152160161162163164172212262 ... SonSon
Arama sonucu : 3526 madde; 1,289 - 1,296 arası.

Konu: TOASO - Tofaş Oto Fabrikaları

1.  Alıntı Originally Posted by Sercanhan Yazıyı Oku
    2008 yazı tofaşın batma ihtimali konuluşuyordu bu topikte
    lehman battıgında butun sırketler ıcın benzer seyler konusuluyordu zaten her yerde...

o gunku durumla bugunkunun bır alakası yok, o krız bu neslın yasadıgı en buyuk global fınansal krızdı... bu yasanan bızım hemen her 5-10 senede bır kotu sıyasal-ekonomık yonetım yuzunden yasadıgımız yerel bır krız...
    Markets may remain irrational longer than you can remain solvent.

2.  Alıntı Originally Posted by Desperado Yazıyı Oku
    lehman battıgında butun sırketler ıcın benzer seyler konusuluyordu zaten her yerde...

o gunku durumla bugunkunun bır alakası yok, o krız bu neslın yasadıgı en buyuk global fınansal krızdı... bu yasanan bızım hemen her 5-10 senede bır kotu sıyasal-ekonomık yonetım yuzunden yasadıgımız yerel bır krız...
    Kesinlikle katılıyorum. Zaten 2008 krizi gibi bir şey yaşanmaz çünkü doğrudan dünya çökecek. Düşünsenize para basmanın çare de olmadığı bir sistemde ne olur? Yıkım! Yalnız benim korkum bol paraya alışmış dünya şirketleri paranın çekildiği bu ortamda aynı performansı ne kadar sürdürecek? Ayrıca bizim bilmediğimiz bir fiyatlama var dünya ve biz de...

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    SPK Kanunu ; madde 101, 103, 104, 106, 107, 110 ve diğer ilgili maddeleri kapsamında yatırım tavsiyesi ve danışmanlığı olarak değerlendirilemez.

3.  Alıntı Originally Posted by Desperado Yazıyı Oku

Doğru söylüyosunuz.. Lakin İtalya faktörünü unutmayalım.. İtalya ekonomisi ecb nin parasal desteğine muhtaç çok büyük borçlar altında batık Bi ekonomi.. Ecb nin seneye para basmayı bırakıp tahvil almayı bırakacağı Bi ortamda İtalya başta ispanya Portekiz Yunanistan gibi ülkeler tekrar batmaya adaydır.. BU şirketin en büyük ihracat yaptığı ülke İtalya ise ortada kusursuz Bi fırtına var.. Ve 2008 düşüşü düdük kalabilir..
    ADEL/TTRAK/ÇİMSA/TOFAŞ/AKSA/BRSAN/PETUN/INDES. /BRİSA/ARÇELİK/EREĞLİ/TÜPRAŞ/FORD OTOSAN/SODA

4.  Alıntı Originally Posted by Sercanhan Yazıyı Oku
    Doğru söylüyosunuz.. Lakin İtalya faktörünü unutmayalım.. İtalya ekonomisi ecb nin parasal desteğine muhtaç çok büyük borçlar altında batık Bi ekonomi.. Ecb nin seneye para basmayı bırakıp tahvil almayı bırakacağı Bi ortamda İtalya başta ispanya Portekiz Yunanistan gibi ülkeler tekrar batmaya adaydır.. BU şirketin en büyük ihracat yaptığı ülke İtalya ise ortada kusursuz Bi fırtına var.. Ve 2008 düşüşü düdük kalabilir..
    lehman'dan sonra dıger bankaları ve sırketlerı bıle too bıg to fail diyerek batırmadılar... ıtalya gıbı bır ulkeyı hıc batırmazlar...

butun Avrupa ulkelerı batacaksa bız de batarız zaten, ha tofasta olmuşsun ha fordda ha bonoda ha nakıtte bır sey farketmez …

extrem felaket senaryolarına gore yatırım yapılmaz...

5.  Alıntı Originally Posted by Desperado Yazıyı Oku
    lehman'dan sonra dıger bankaları ve sırketlerı bıle too bıg to fail diyerek batırmadılar... ıtalya gıbı bır ulkeyı hıc batırmazlar...

butun Avrupa ulkelerı batacaksa bız de batarız zaten, ha tofasta olmuşsun ha fordda ha bonoda ha nakıtte bır sey farketmez …

extrem felaket senaryolarına gore yatırım yapılmaz...
    Evet, o krizdeki fiyatları beklemek, dünyaya meteor çarpmasını beklemek gibi bir şey...meteor çarpacak, arsa fiyatları düşecek, ucuzdan arsa toplayacağız filan��

Toaso benim de takip listemde, ama çok ucuzlamış kağıtlar var, hiç bir sorunu olmamasına rağmen genel piyasa olumsuzluğu nedeniyle 4-5 fk ile işlem gören. Onlar varken toaso yeterince ucuz gözükmüyor bana.

Yani tutana buradan sat demeyiz, yeni ve yüklü girecek birine hangi fiyata gelirse kaçırma dersin... büyük fırsat diyebileceğin fiyat nedir?

6. Mart ayında elindeki doları satıp bu hisseyi alan birinin ettiği zararı kısa yoldan hesaplayan bir program gerekiyor, çünkü ben artık hesaplayamıyorum !!!

7.  Alıntı Originally Posted by Mestan25 Yazıyı Oku
    Her gün 1 lira düşüyor, iki hafta sonra kuruşa kadar iner [emoji23]

Lenovo K33a48 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Şunun şurasında ne kaldı ki [emoji23]

Lenovo K33a48 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

8.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Evet, o krizdeki fiyatları beklemek, dünyaya meteor çarpmasını beklemek gibi bir şey...meteor çarpacak, arsa fiyatları düşecek, ucuzdan arsa toplayacağız filan��

Toaso benim de takip listemde, ama çok ucuzlamış kağıtlar var, hiç bir sorunu olmamasına rağmen genel piyasa olumsuzluğu nedeniyle 4-5 fk ile işlem gören. Onlar varken toaso yeterince ucuz gözükmüyor bana.

Yani tutana buradan sat demeyiz, yeni ve yüklü girecek birine hangi fiyata gelirse kaçırma dersin... büyük fırsat diyebileceğin fiyat nedir?
    Son dıyecegımı en basta dıyeyım, bence buralar her sekılde buyuk fırsat. Ama daha düşer mı, onu bılemem. Sonucta ben buraya dusecegını de hıc zannetmıyordum, o yüzden daha dusup dusmeyecegı konusunda fıkrımın pek bır degerı yok. Ama zaten fiyat öngörüsü de yapmıyorum pek genelde yatırım yaparken...

Ben hısse yatırımlarımı yaklaşık 8 senedır froto ve toaso uzerıne yapıyorum. Pek cok farklı degıskenı ınceledım, boyle karar verdım. Bunun ıcın kenara ayırdığım 100 lıra varsa bunu froto ve toasoya paylaştırıyorum. Paylastırırken gerek aynı sektörde olmaları gerekse sahıplıklerı dolayısıyla yakın fk'larda ıken oranı 50-50 olurken fk olarak araları açıldığında -su anda olduğu gıbı- bırınden dıgerıne kayıyorum kademelı olarak. Su anda 90 toaso 10 frotoya kadar kaydım.

Bunun harıcınde kenarda tuttuğum ve yıne cıddı düşüşlerde hısselere kademelı koyduğum 50 lıra daha var. Hısselerın fıyatı düştükçe bu paradan ekleyerek 100'e tamamlıyor, kagıtlar yukselırken bu parayı çıkarıyorum. Totalı hep 100'e tamamlıyorum yanı.

Bugunku dusus sırasında o kenara koyduğum 50 lıra tukendı cunku zirveden dusus %50'yı buldu. Burdan daha fazla düşerse benım ekleyecek taze param olmayacak cunku hısse yatırımına ayırdığım maxımum meblağa ulaştım. Ancak burdan yukselıs olursa yıne kademelı olarak koyduğumu gerı alırım. Lakın froto-toaso arasında gecıs yapmaya devam edecegım, tabı aralarındakı makas daha da açılır ve %100 toaso'ya geçersem orda da durmak zorunda kalırım, o acıdan da lımıtlerde sayılırım.

FK meselesine gelınce... Sen zaten bılıyorsun ama genele de yazalım, hısselerın fk'larını ıncelerken bırbırlerınden zıyade gecmıslerıyle karşılaştırmak lazım cunku her sektörün ve hatta sektör ıcınde bazen farklı hısselerın degerlemelerı cok farklı oluyor. Mesela açtım matriksi önüme, rasgele guzel bır ornek olarak, BIM 22 fk'da ama zaten o hep 20 ustu fk'larda... Ucuz mu degıl mı su an bılmıyorum ama fıyatı bu fk'ya ragmen hep en ıstıkrarlı artan kağıtlardan bırı... veya misal hektas 7.5 fk'larda... ama kâğıt zaten gecmıs 10 senenın 9'unda 7-10 arası fklarda gezınmıs zaten, o da geçmiş fk'sına göre çok ucuz durmuyor yani ama fiyatı sene başına göre yukarda...

Toaso ıse gecmıs yıllarda hep 10-15 fk arası degerlenmıs bır hısse... keza froto da aynı sekılde.. lakin şu anda froto 10 kusur fklarda, toaso 5 kusur... ihracatsa ikisinin de cirosunun dörtte üçü ihracattan... yerel piyasa daraldıysa ikisine de daraldı ve sadece cironun %25'i için geçerli, ordaki açığı da adetsel bazda olmasa bile satış bazında ihracattan kapatıyorlar... yurt dışı satışlarının buyuk kısmı da uzun vadeli anlaşmalarla garantili toasonun ayrıca, buna rağmen frotoya göre çok daha fazla satış yedi italya'da işler karışık diye...

Bunun tam tersi 2017 başında olmuştu... orda da froto çok ucuz kalmıştı, elimde %80 froto %20 toaso vardı o ara... dönemsel olarak guzel extra getiriler sağlıyor ikisi arasında geçiş yapmak hep %50-50 tutmaya nazaran...
    Son düzenleme : Desperado; 20-11-2018 saat: 20:11.

Sayfa 162/441 İlkİlk ... 62112152160161162163164172212262 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •