Sayfa 309/1012 İlkİlk ... 209259299307308309310311319359409809 ... SonSon
Arama sonucu : 8092 madde; 2,465 - 2,472 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1. Arkadaşlar, yazacağım şeyler biraz ağır gelebilir. Kendi üstüne alınması gereken alınabilir sorun yok. Yazmasam çatlarım.

Buraya yazı yazanların mutlaka para ile ( tasarruf ) işi vardır. Az çok faiz, döviz, banka, borsa bilgisi de vardır. Sıradan Mehmet bey burayı aramaz ve de bulamaz. Bulsa da üye olup yazmaz. O halde ; dolar, faiz ve emlak başlıklarında yazanlardan bazıları çok saf ayaklarına neden yatarlar ? Diğer bir kesim ise her şeyi sadece kendisinin bildiğini ve sürekli kazandığını iddia ediyor.
    Yani her iki kesim de bence manipülatör. Kardeşim hangi bankadan hangi oranı aldığını yaz, insanlar faydalansın. Dövizle ilgili bir habere ulaştıysan paylaş insanlar okusun ve kararını versin. Sürekli batıyoruz veya uçuyoruz muhabbeti çok sıkıcı. Tv. de yatırım uzmanı diye çıkarılan ve tüm ülkenin seyrettiğini bildiği için kendi portföyüne göre algı yöneten kişilerden olmayınız. Vebale girersiniz. Biz bu ülkenin halkı olarak hep beraber dayanışma içinde zenginleşsek güzel olmaz mı ? Hepimize yetecek kadar ekmek var. Yeterki yabancıya değil birbirimize yardımcı olalım.
    16 Türk devletinin de yıkılış hikayesi aynı. Hiç ders almamışız. Yabancı hayranlığı tavan yapmış. Sabahtan akşama televizyonlarda birbirimize güvenmememiz konusu işleniyor. Eniştenin baldıza tecavüzü, abinin yengeye sarkması, babanın kızını tacizi vb. Yuh artık. Ekonomi haberi bulmaktan bu tip magazin bulmak çok kolay. Yemek proğramlarından ( Millet geçim derdinde bunlar lüks yemeklerle dalga geçiyor ) eğitici yayınlara sıra gelmiyor. Her gün 30 dk. toplu taşım kurallarını, büyüklere saygıyı, çocuklara davranışı, kadınlara ev ekonomisini neden vermezler ? Bunu da mı dış güçler yapıyor ?

Faizleri beğenmiyorsak , dövize, borsaya , altına vb. geçebilmeliyiz. Ya da kooperatifleşerek arsa, arazi yatırımı yapabilmeliyiz. En azından her ilçede birbirini tanıyanlar yapabilir. Ama güvensizlik aşılandığı için herkes öcü gibi korkuyor. Sonra da buraya X bankasına güvenebilirmiyim diye soruyorlar.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by oralet Yazıyı Oku
    Ben 6.43 den mecburen 62 dolar almıştım

C5-Mobile cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Benim.en yuksek alisim 4.98
    Ben masumum..
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

modern hayat
    no güven
    şüphe
    rekabet
    ve çekişme üzerine
    kuruludur.
    ben insanlığın basit temel taşıyım.
    beni yıkan kendi saltanatını yıkar.(şahanşahna)

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by şahna Yazıyı Oku
    modern hayat
    no güven
    şüphe
    rekabet
    ve çekişme üzerine
    kuruludur.
    Ben babama bile guvenmem.
    Guvendim ve ne zaman anamin uzerinde gordum artik hic bir kisiye kuruma guvenemez oldum.
    Dovletten de cok kazik yedim.
    Zor bir durum ama yapacak bir sey yok.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    35.5
    Gönderi
    578
     Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Simdi de almayacagiz da ne zaman alacagiz Oktay?
    Benim param yok o baska...
    Param olsa 1/3 une inmis guzel sirketlerin hisselerinden alirdim yine biraz..
    Syg,
    Şahsi fikrim tabiki,alana verene karışmam dudu yoldaş,her koyun kendi bacagından asılır

6.  Alıntı Originally Posted by martind Yazıyı Oku
    4,85e gelir mi dolar ?
    ahme duymasın böyle sorulara çok kızar ..

7.  Alıntı Originally Posted by xman 974 Yazıyı Oku
    Mrhblar, yeni üye oldum. Bir soru sormak istiyorum. Mevduat bankalarındaki paranın 100K'ya kadarki kısmı TMSF güvencesindeki gibi, yatırım bankalarındakilerinin de YTM yani yatırımcı tazmin merkezi güvencesinde olması gibi birşey var mı?
    Nasıl mevduat bankalarında benzer bir durum oluştuğunda bddk aksiyon alarak, tmsf aracılığı ile bankalarda mudilerin alacaklarını tahsil etmeye çalışıyorsa,
    Spk da ytm aracılığı ile aynısını yapmaya çalışmaktadır. yani ytm'nin halka açık anonim ortaklıklar için bir yaptırım etkisi yoktur, ilgi alanı tamamen aracı kurumlardır.
    Ayrıca tmsf de olduğu gibi bir garanti vermemektedir tahsil ederse verir ancak paranızı.

8.  Alıntı Originally Posted by ressam Yazıyı Oku
    ..Diğer bir kesim ise her şeyi sadece kendisinin bildiğini ve sürekli kazandığını iddia ediyor.

...Yani her iki kesim de bence manipülatör..
    burayı uzun süredir takip ediyosanız kimin ne olduğunu az çok sezebiliyorsunuz. he he deyip geçiyorsunuz, onlar yazmaya devam ediyor. ancak..

crashçi bir tayfa vardı. iki üç yıl öncesinden başlayıp hergün bu ve dolar başlığında bıkmadan slogan atan. hepsi bir anda kayboldu ortalıktan dolar 6 nın altına yürüyünce, ne hikmetse eş zamanlı. biri dahi ayrılmadı sürüden. ne arkasında durdu dediklerinin ne kem küm etti.. cümbür cemaat uzadılar aynı anda.. hala yoklar ortalıkta. bu da başka bir soru işareti uyandırıyor insanda.

yanlış anlaşılmasın. 2019 un hiç eğlenceli geçmeyeceğini düşünenlerdenim. çok daha beterlerini görebiliriz. ama bu arkadaş(lar?) işler tekrar terse gitmeye başlar da yüzsüzce dönüp kaldıkları yerden devam eder(ler)se terbiyemi fazlasıyla bozabilirim.

Sayfa 309/1012 İlkİlk ... 209259299307308309310311319359409809 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •