Sayfa 356/1012 İlkİlk ... 256306346354355356357358366406456856 ... SonSon
Arama sonucu : 8092 madde; 2,841 - 2,848 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    +30 kuruş 5.47 yapar. 5.47/5.17 = 1.059 92 gün vadede %0.059 faiz oranı kredi için düşük zira ben dün %0.059 getiri ile 3 aylık mevduat bağladım. Kredi maliyetini bence tekrar hesaplayın. Bir tutarsızlık var.

NOT: Benim hesabıma göre banka krediyi size %32 toplam maliyet ile bile verse bu 92 gün sonra dolar kurunda 42 kuruş fark yapar. Yani dolar kuru krediyi yenebilmesi için 5.60 ve üzerine atmalı.

Ayrıca yapacağınız işlem tamamen kişisel finans yapınız ile ilgili olduğundan dışarıdan gelen tavsiyeler uygun olmaz. Zira kişisel varlık/borç dengeniz ve risk algınıza göre karar herkes için farklıdır.

Kimse dövizin ve faizin 3 ay içinde ne gibi bir dengede olacağını öngöremez.

NOT2: Borcunuzu kapatmadığınızda faiz/kur riskinin ötesinde aldığınız ek bir risk daha var , elinizdeki parayı bu zaman zarfında harcama riski. Bu riski de göz önünde bulundurmanızda fayda var.
    Sayın rxpu, eğer kredi çekersem ziraatten %23,80 oranıyla çekicem. Dediğim gibi yuvarlak bir hesaplama. 30 kuruş hesabım da şöyle: 30000usd x 0,10 =9000. Benim toplam masrafım da yuvarlak 9000TL. Bir de işte sadece kar zarar olrak mı bakmalı yoksa borçlanmak yerine kendimde olanı feda ettim diye psikolojik olarak biraz daha rahat mı olmalı. Üstüste bir sürü etken olduğu için değişik bakış açıları öğrenmek istedim.

2. Dolarda 2. destek bölgesine gelmiş bulunmaktayız. (5.14-4.94) aralığı pozisyon arttırılabilir.

3. hala bir tıkırtı sakırtı ses yok mu stopajla ilgili bugun birkac bankayı aradım oylesine 500 k ya bile 23.50 uzerinde vermiyorlar yani bugun daha da dusmus genel olarak oranlar ..dolar dustukce oranlarda asagıya son 2 aydır

4. Halkbank ta 200 k ya % 23 dedi dün...

5. kucukler bile 500 k ya %23-23.50 arası teklif etti hemde 60 gune o derece dusus var bugunde .

6.  Alıntı Originally Posted by Tbey35 Yazıyı Oku
    Oktay buralarda mı? dolar 5.15 seviyesine geldi. Bu seviyede full dolara girecekti de.
    stopaj uzamazsa buralar dip olur gibi ama cok yukarı gider mi sanmam en azından secime kadar baskılarla cunku bu secim isleri zor o gorunuyor gecen secimde nasıl secimden once baskıladılar yine aynısı olur tahminim ama stopaj uzarsa biraz daha asagıları var gibi ...birde su var bu rahip olayı tam basladıgında dolar tl 4.93 tu rahip olayı bitti simdi basladıgı yer olan 4.93 e yeniden donermi ? veya damat ekonomi bakanı oldugu gun 4.60 tı ...secime kadar oraya geri doner mi diye dusunmeden de edemiyorum .

7.  Alıntı Originally Posted by Ömer B. Yazıyı Oku
    Sayın rxpu, eğer kredi çekersem ziraatten %23,80 oranıyla çekicem. Dediğim gibi yuvarlak bir hesaplama. 30 kuruş hesabım da şöyle: 30000usd x 0,10 =9000. Benim toplam masrafım da yuvarlak 9000TL. Bir de işte sadece kar zarar olrak mı bakmalı yoksa borçlanmak yerine kendimde olanı feda ettim diye psikolojik olarak biraz daha rahat mı olmalı. Üstüste bir sürü etken olduğu için değişik bakış açıları öğrenmek istedim.
    Dostum her durumda olduğu gibi burada da matematiksel bakarsan daha rahat edersin..

Elimizde
    borç 150.000
    dolar 30.000
    kredi faizi 23.80 var..

bunlar değişmez değerler..
    Tek değişken dolar-tl değeri..

Eğer dolar yukarı gidecek diye düşünüyorsan kredi çek
    Yok tam tersi ise doları boz..

Bu kadar basit..

Doların nereye gideceğini de buralarda cevap bulman zor..
    Kafanı daha fazla karıştırmakdan öteye gidemezsin..
    Adamın elinde 6.40 dan dolar vardır..Bittik ekonomi batışa geçecek zorla dolara basıyorlar ama yemem edebiyatı yapar..
    Elinde TL si olan dolar 5.15 , 4.50 ye kadar düşecek ekonomi rayına oturdu edebiyatı..

Sence dolar çıkacak mı düşecek mi önümüzde 90 günde..

8.  Alıntı Originally Posted by Ömer B. Yazıyı Oku
    Eğer kredi %23.50 ise ve *süpriz ek masrafı* yok ise (bazen bankalar böyle pazarlama taktikleri kullanabiliyor.) kredi için çok iyi bir oran. Zira ben dün %23.60'tan pazarlıksız 100 günlük mevduat bağladım. Kesinlikle devlet bankasının sübvansiyonu ile sağlanan bir kredi olmalı. Zira dün %25 ve üzeri mevduat bağlayanlar da oldu.

Söylediğim gibi faiz/döviz dengesinin 3 ay sonra ne olacağını bilemeyiz. Bu kişisel bir karar. Ama ben şahsen kendi adıma borç sevmeyen bir insanım. Bu benim şahsi tercihim size uymayabilir. Ayrıca borç alındıktan sonra elde bulunan nakit para başka tüketimlere harcanırsa kriz dönemlerinde sıkıntı yaratabilir. Şahsi varlığınız nakitte 100kUSD'nin üzerindeyse her iki koşulda da problemli bir durum yok. Birine karar verin. Ama şahsi varlığım daha az olsa idi ben şahsen fazla borçlu olmayı istemezdim.

Yine de burada yazılanlardan etkilenmemelisiniz. Herkes kendisi için iyi olanı söyleyebilir. Sizin için iyi olanı ancak siz kendiniz bilebilirsiniz.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Sayfa 356/1012 İlkİlk ... 256306346354355356357358366406456856 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •