Sayfa 605/1078 İlkİlk ... 105505555595603604605606607615655705 ... SonSon
Arama sonucu : 8620 madde; 4,833 - 4,840 arası.

Konu: Sistem Takibi...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    3,048
    Sayın mühendis ankara, Sayın onelle, Sevgili üstadım
    Her birinize ilgi ve alakanızdan dolayı ayrı ayrı teşekkürü bir borç bilirim. Hepinize kucak dolusu sevgiler saygılar.
    Sanırım beynimi yakmadan ilerlemek için bir yol buldum. Belli başlı ana hisselerde periyotların benzerliklerini farkettim. İlginç bir şekilde robotik tekrarlar var. Bu beni nereye götürür bilmiyorum. Sayın onelle sizin başlığı da takip ederdim bir zamanlar zaten benim başımı yakan sizin çizgileriniz oldu. Açıkcası level atlattı diyebilirim...
    Ama, sanırım Sayın bilgem hava soğuk diye arka odadaki bilgisayarı açmaya üşenmiş. Bir iki satır karalamadı şu garibe yardımcı olsun diye. Hani ucundan bir şey dese ben peşinden koşardım da, Şair burada ne demek istemiş diye. Ne var canım accık hareket ediverin, hareket edin ısınırsınız.
    Gücendim.
    Tekrar teşekkür ederim.
    Son düzenleme : selimtogrul; 01-12-2018 saat: 18:43.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    1,945
     Alıntı Originally Posted by selimtogrul Yazıyı Oku
    ...
    Ama, sanırım Sayın bilgem hava soğuk diye arka odadaki bilgisayarı açmaya
    üşenmiş. Bir iki satır karalamadı şu garibe yardımcı olsun diye. Hani ucundan
    bir şey dese ben peşinden koşardım da, Şair burada ne demek istemiş diye.
    Ne var canım accık hareket ediverin, hareket edin ısınırsınız.Gücendim.
    ...
    Sayıların gizemi konusunda iki kelam etmedik diye gücendiniz demek. Gücenme
    hakkının küçüklerde olduğunu, büyüklerin böyle bir lüksünün bulunmadığını
    biliyor; hakkınızı söke söke almak için her yola başvuruyorsunuz. Aferin.

Fibonacci yaşadığı dünyayı anlamak için bitkilerin yaprak açısı, tavşanların
    üremesi, insan bedeninde birbiriyle uyumlu oranlara vs. bakıp bunları matematikle
    ilişkilendirmek istemiş ve son noktada bu düzenin yaratılması ve devamı için gizli,
    ilahi bir güç gerekiyor demiş. Bizler buna altın oran diyor ve günümüzde sanatta,
    mimaride, ekonomide ortaya koyduğu tezlerden yararlanıyoruz.

Bu tezler bize rehberlik ediyor; hayat yolculuğunda önümüze ışık tutuyor. Ancak
    koşullar an be an değişiyor. Gündüzleri geceler, yazları kışlar takip ediyor. Lakin
    Adem in aciz torunları olarak geceyi gündüze, kışı yaza çeviremiyoruz. Sadece
    değişen koşullara uyum sağlamak için karanlık çökünce lambayı yakıyor, hava
    soğuyunca ısıtıcıyı açıyoruz.

Önden gidenler gibi kainatın sırrını çözmek için araştırıp inceliyor, edindiğimiz
    bilgiyi uygulamaya koyup yaşantımızı kolaylaştırmanın yolunu arıyoruz. Bununla
    yetinmeyip hayatı matematikle formüle etmeye kalkıyor; çevremizdeki her şeyi
    bir standarda bağlamak istiyoruz. Ancak bilmekle yapmak arasında dağlar kadar
    fark var. Bir işi yapmak için bilgi tek başına yeterli olmuyor; bunun kat be kat
    fazlası görgü, yani yaşanmışlık gerekiyor. Biz aynı kalıp/bedende elbise dikmenin
    telaşındayken diktiğimiz elbiselerin kimine dar, kimine bol geldiğini iş işten
    geçince anlıyoruz.

İyi de Fibonacci ne demiş? Kendinizi, çevrenizi, dünyanızı değiştirip geliştirmek
    için ömür boyu var gücünüzle çalışın. Baktınız olmuyor, kendinizi fazla zorlamayın,
    kader deyip geçin. Kaderi değiştirmeye gücüm yetseydi, şimdi aranızda olurdum
    demiş.
    https://twitter.com/DonKisot_BIST1
    Doğru olsam ok gibi yabana atarlar beni/Eğri olsam yay gibi elde tutarlar beni

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    1,945
    Teknik Analiz ve Trading Stratejileri

Ali Erkan Tanacıoğlu emek ve zamanına kıyıp 213 sayfalık Teknik Analiz ve
    Trading Stratejileri adlı bir doküman hazırlamış, üstelik başkaları da kendi
    tecrübelerinden yararlansın diye bu dökümanı internet ortamında paylaşmış.

Özgeçmişine bakılırsa önce İİBF maliye ardından SPK ileriye düzey lisansı
    almış. Bir aracı kurumda yatırım danışmanı olarak çalışırken finansal eğitim
    işine girmiş. Borsadan para kazanmak için gereğinden fazla donanıma sahipken
    neden makas değişikliğine gittiği sorusunun doğru cevabını verebilecek kimse
    var mı?

https://www.dosyaupload.com/ehbQ

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    3,048
     Alıntı Originally Posted by Don Kişot Yazıyı Oku
    ...
    hakkınızı söke söke almak için her yola başvuruyorsunuz. Aferin.
    ..

Sayın bilgem,
    Cesaretim cahilliğimden geliyor. Zinhar yanlış anlamayınız.
    Her zaman sizin ve bu başlıkta emek sarfeden büyüklerimin tecrübelerinden istifade edebilmek için çırpınıyorum. Tecrübe dediğimiz şey "hatalar" değil mi? Sık sık hatalar yapıyor ve bu hatalarımdan dersler çıkarmaya çalışıyorum.
    Ancak şu var ki zaman daraldıkça yeni tecrübeler edinebilmek için yeni hatalar yapmam gerekiyor. Oysa benim ve benim gibilerin zamanı kalmadı diye düşünüyorum. Bu yüzden başkalarının tecrübelerinden faydalanmak gibi bir haslete düştüm. Her hatayı yapmak için kendime zaman vermenin en pahalı maliyet olduğunu farkettim.
    Sayın bilgem,
    Size şimdi ısrarla neden "bilge" dediğimi diğer başlık sakini dostların da anlayabildiğini düşünüyorum.
    Bizler paramızdan daha değerli olan şeyi harcıyoruz.
    Zamanımızı,
    Sağlığımızı..

Başlığa emeği geçen tüm dostlara kucak dolusu sevgiler, saygılar.

5.  Alıntı Originally Posted by Don Kişot Yazıyı Oku
    Teknik Analiz ve Trading Stratejileri

Ali Erkan Tanacıoğlu emek ve zamanına kıyıp 213 sayfalık Teknik Analiz ve
    Trading Stratejileri adlı bir doküman hazırlamış, üstelik başkaları da kendi
    tecrübelerinden yararlansın diye bu dökümanı internet ortamında paylaşmış.

Özgeçmişine bakılırsa önce İİBF maliye ardından SPK ileriye düzey lisansı
    almış. Bir aracı kurumda yatırım danışmanı olarak çalışırken finansal eğitim
    işine girmiş. Borsadan para kazanmak için gereğinden fazla donanıma sahipken
    neden makas değişikliğine gittiği sorusunun doğru cevabını verebilecek kimse
    var mı?

https://www.dosyaupload.com/ehbQ

Benim bir cevabım var

Sahip olduğu teknik bilgi ile kolayca para kazanabilyor olsa piyasada işlem yaparak zengin olurdu, eğitim satarak bizlerin 3-5 kuruşunu toplamaya çalışmazlardı, hemde kimsenin ağız kokusunu çekmek zorunda kalmazdı, bu şekilde bir sürü insan türedi son yıllarda hepsi eğitim satıyor,

Borsada asıl olan güçlü oyuncular, ister spekülatör deyin ister manüplatör, tekniği çizenlerde onlar, asıl parayı götürenlerde, her hissenin kendi boyuna göre bir sahibi var, her sahibin bir tarzı var,

Çok paranız yoksa spekülatörü üzmeyecek gözüne batmayacak miktarla ekmeğinizi kovalarsınız, yoksa elinizden kuru ekmeğinizi bile alırlar...

Bu kitap yazan amca bu işin sadece teknikle olmadığını yaşayarak öğrenmiştir o yüzden kendi işine yaramayan şeyi satarak para kazanmaya karar vermiştir, kim işine yarayacak birşeyi satar ki bu amca satsın...

Önemli bir ekleme yapayım; bu platformda para ile satılmayan bazı bilgileri benimle/bizlerle paylaştıkları için özellikle değerli üstatlardan Allah razı olsun, ne kadar teşekkür etsek azdır, ellerinize/emeklerine sağlık...
    hissE alMAdan ÖNCE; Aylık, HafTalıK, sonra günlüK grafiğe bakın...
    operasyon yemiş yada fiyatı katlamış hissede MaCeRa ararsanız, Paranızdan OlurSUNUz....

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    1,945
     Alıntı Originally Posted by selimtogrul Yazıyı Oku
    ...
    Oysa benim ve benim gibilerin zamanı kalmadı diye düşünüyorum. Bu yüzden
    başkalarının tecrübelerinden faydalanmak gibi bir haslete düştüm. Her hatayı
    yapmak için kendime zaman vermenin en pahalı maliyet olduğunu farkettim.
    ...
    Ticaret erbabı olduğunuz nasıl da belli. Kafanızda sürekli nasıl ucuzdan alır,
    pahalıdan satarım sorusu var.

Alıntı Originally Posted by lutfu001 Yazıyı Oku
    ...
    Sahip olduğu teknik bilgi ile kolayca para kazanabilyor olsa piyasada işlem
    yaparak zengin olurdu,
    ...
    Kestirmeden "Borsadan para kazanmak kolay değil" deseniz daha makbule
    geçecekti.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    1,945
    Strateji ve İhtimal Hesapları

Gelin yatırım stratejisi üzerine bir oyun oynayıp ihtimal hesaplarından söz
    edelim. Bu arada Arap şeyhi ile garip bedevinin deveden inip deveye binme
    hikayesini bilenler bilmeyenlere anlatsın. Ve hiç kimse oyunun sonunda şeyh
    gibi "Durduk yere biz bu haltı niye yedik" demesin.

Fiyat barlarının ve BB orta bandının yukarı yönlü eğimine baktığımızda
    hissenin 3 haftadır yükseliş trendinde olduğu anlaşılıyor. 1 ve 2 no lu tepeleri
    birbirine oranladığımızda 3 no lu tepenin 1.79 a kadar uzanma ihtimali de
    bulunuyor. Ancak dikey dikdörtgenle işaretlenen son 2 bardaki yukarı/aşağı
    yönlü iğneler ile 5 dakikalık grafikler bize uygun dağıtım ortamı yaratmak için
    fiyatın son 10 dakikada yukarı atıldığını söylüyor. Nitekim altta a-b-c olarak
    işaretlenen ve fiyatın zirve yaptığı anda oluşan hacim tepeleri de geri çekilme
    ihtimalinin çıkış ihtimalinden yüksek olduğu ifade ediyor.

x-y-z olarak işaretlenen yükselen diplerden x muhtemel geri çekilmenin BB orta
    bandına kadar olacağını (1.53/1.52); y ve z ise daha aşağıda gerçekleşeceğini
    söylüyor. y ve z dipleri arasındaki farktan yola çıktığımızda da karşımıza (1.49/
    1.48) rakamları çıkıyor. Önceki zaman/olay cetveline bakarsak yeni dibin
    önümüzdeki hafta Çarşamba günü, yeni tepenin ise ertesi hafta Pazartesi günü
    oluşması gerekiyor.

Endeksin/hissenin falına bakalım dediğimde gülüyorsunuz. Ancak ihtimal
    hesapları yapıp bunun üzerine yatırım stratejisi geliştirirken elimizde sadece
    geçmiş veriler ile teknik analiz prensipleri bulunuyor. Yaptığımız da Nasreddin
    Hoca nın Akşehir Gölü ne maya çalıp "Ya tutarsa" demesine benziyor. Sonu
    hayır olsun.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    4,831
     Alıntı Originally Posted by Don Kişot Yazıyı Oku

Kestirmeden "Borsadan para kazanmak kolay değil" deseniz daha makbule
    geçecekti.
    bu aralar sanki daha zor gibi....

Sayfa 605/1078 İlkİlk ... 105505555595603604605606607615655705 ... SonSon

Yer İmleri