Sayfa 682/777 İlkİlk ... 182582632672680681682683684692732 ... SonSon
Arama sonucu : 6213 madde; 5,449 - 5,456 arası.

Konu: $$$$$$$$$.........dolar.........$$$$$$$$$

1. ABD efendi olmanın rahatlığı ile har vurdu harman savurdu, sonuç elinden çıkıp ihracatçı temelde büyüme ekonomilerinde biriken değerleri/dolarları.
    Geri almak için hamleleri yaptı bu değerleri. Yerel paraları arttırın doların değeri düşsün ki yeniden bir 7 yıl refahı yaşayalım.
    Diurnal sistemin değerini kavrayamayan ihracatçılar buna yanaşmayınca , diğer senaryo yürürlüğe girdi;
    Global kriz.
    Kendi içinde önlemleri hazır. Faizleri düşürme ile işe başlar. Kendine yetebilenler refahlarından kaybedecekler.
    Sorun, bu sefer burjuvazinin dönüştürdüğü finansal sitem kapitalizmin de sonu yaklaşıyor. Yılan herkese dokunacak....

2. Dolar 5.36

Diğer EM lerde bir durum yok sakinler..
    Durum bize has..

Dünden beri dolarda artan bir güç belirtisi vardı..(dün özellikle görür görmez yazdım) bugün de teyidi geldi..
    Patladı iyicene..

En ufak bi yalpalamada 5.80 6 tl çok çabuk gelir.

5 dk lık grafiklerde gevşemesine müsade etmiyorlar..indikatör ne zaman aşşa kırılacak mış gibi oldu ise hemen yeşil bi mum dikiyorlar tersine sürüyorlar..

Bu alıcılı demek tir..

3.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Dolar 5.36

Diğer EM lerde bir durum yok sakinler..
    Durum bize has..

Dünden beri dolarda artan bir güç belirtisi vardı..(dün özellikle görür görmez yazdım) bugün de teyidi geldi..
    Patladı iyicene..

En ufak bi yalpalamada 5.80 6 tl çok çabuk gelir.

5 dk lık grafiklerde gevşemesine müsade etmiyorlar..indikatör ne zaman aşşa kırılacak mış gibi oldu ise hemen yeşil bi mum dikiyorlar tersine sürüyorlar..

Bu alıcılı demek tir..
    Sn. gundwane siz eskilerdensiniz, çok iyi bilirsiniz ki su uyur dolar uyumaz, ölü taklidi yapar milleti uyutur ancak. Sonra bir silkinir, arkasından yetiş yetişebilirsen, süzüle süzüle düştüğünü çatır çatır çıkar, kimseye alım fırsatı vermez baktırır ardından.
    Benim hesabıma göre altı liranın altı ülkemizin ekonomik durumuna uymuyordu, fazla değer kaybettirdiler, yine bence bu düşüşün getirisinden çok götürüsü oldu, altı lira civarında yatayda tutulmalıydı..

4.  Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Sn. gundwane siz eskilerdensiniz, çok iyi bilirsiniz ki su uyur dolar uyumaz, ölü taklidi yapar milleti uyutur ancak. Sonra bir silkinir, arkasından yetiş yetişebilirsen, süzüle süzüle düştüğünü çatır çatır çıkar, kimseye alım fırsatı vermez baktırır ardından.
    Benim hesabıma göre altı liranın altı ülkemizin ekonomik durumuna uymuyordu, fazla değer kaybettirdiler, yine bence bu düşüşün getirisinden çok götürüsü oldu, altı lira civarında yatayda tutulmalıydı..
    Son senelerde dediğiniz gibi ne yazıkki..

Hede hödö demeden 5.40 oldu bile..

Yarın birileri konuşmaya başlar ver elini 5.70

Bi panik başlayagörsün 6 tl de alırız soluğu..

Dün ve bugün aceleci alımlar görüyoruz..
    Bu ne demek..
    Yüklü alım yönünde girersen piyasaya fiyat yükselir..
    Bu yüksek fiyat satıcıların iştahını kaçırır..Beklemeye geçerler.
    eee bu durumda sen daha fazla mal istersen mecburen fiyat daha da yükselecektir..
    Bunu da istemezsen biraz gevşetirsin ki TA ma ayağına falan..
    MAL ALABİLESİN..

2 gündür bunu bile 2-3 kuruş anca yapabiliyorlar..
    Buralardan maliyet yapan yüzde 2-3 karla satmak için almıyordur..
    5.15 5.40 ortalama 5.25 maliyetleri olsa min yüzde 10 la çıkmak isteseler 5.75 eder..

6 tl lerden satışa geçmeliler kiiiii..

5. Vicente şimdi gelir fed fan boys lara laf çakar dolar yamulur

6.  Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    Vicente şimdi gelir fed fan boys lara laf çakar dolar yamulur
    vicente ye FED konusunda katılıyorum ...Kim ne derse desin..
    Görüldüğü gibi doları fırlatan FAİZ indirme söylemleri..
    FED suçsuz..
    Adamlar tam tersine faiz artırmanın sonuna mı geldik diyorlar..

Bizim kiler kendi ayaklarına sıkmaya devam..

7.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    vicente ye FED konusunda katılıyorum ...Kim ne derse desin..
    Görüldüğü gibi doları fırlatan FAİZ indirme söylemleri..
    FED suçsuz..
    Adamlar tam tersine faiz artırmanın sonuna mı geldik diyorlar..

Bizim kiler kendi ayaklarına sıkmaya devam..
    fed parasal gevşemeye başlıyorum japonya gibi sonsuza kadar negatif faiz vericem derse bence ozaman rahatlamak lazım bizde ise jakuzili lüks rezidans , reel faiz vermeme inadı, dolar uçarsa japonya oluruz üçlü paradoksu aynen devam ediyor !

8.  Alıntı Originally Posted by KIZILDAG Yazıyı Oku
    Bir şekilde 7 yılda geçse bu dolar hareket ediyor ve bir şekilde sayın başkan bugün susuyor olsada duramaz , bir olay olur konuşur. O zaman albert hoca gibi yapalım, demişti o, aynı şeyleri yaparak farklı sonuç beklemek aptallık olur demişti. Bizde tekrar bir dolar hareketine katılım sağlayalım. 5 lira psikolojik bir rakam, sanırım gelmez , az az alıma başlayalım, ikinci turda seyirci olmaktan iyidir.
    Doğru zamanda alım yaptık. 5,3 artık destek olacak mı onu araştırmak yeter. 5,3 destek olduğu sürece taşırım.

Sayfa 682/777 İlkİlk ... 182582632672680681682683684692732 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •