Sayfa 684/777 İlkİlk ... 184584634674682683684685686694734 ... SonSon
Arama sonucu : 6213 madde; 5,465 - 5,472 arası.

Konu: $$$$$$$$$.........dolar.........$$$$$$$$$

1.  Alıntı Originally Posted by asgaridr Yazıyı Oku
    VİOP tamamen lokal bir piyasadır. Global piyasaya etkisi sıfır kere sıfırdır.
    İç piyasanın dolara olan talebini azaltmak amacı ile ilk hamle fx te kaldıracın 10 a düşürülmesi ve 50 bin limiti oldu. Bankalarda spreadler arttı. En son hamle viop. iç piyasadaki talep azalsa ne olur azalmasa ne olur.
    Sizin 10 kaldıraçla yaptığınız işlemin 100 katını global piyasa yapıcı aynı para ile yapıyor.
    Yoksa tüm pariteler arası korelasyonlar kalkardı. iç piyasa da faiz falan artırmadan yüklenirdi merkez viop a basardı tl
    tl ile doları düşürürdü. Ne güzel hayat tl bas dolar düşsün
    Yazdiklarinizdan etkinin 0 olduğunu anlıyorum.

Iç piyasada viop shortlamak talebi nasil azaltabilir?

Ekon dünyada başka bizde başka temellere gore işliyor, başka açıklamam yok. Acilen patent başvurusu yapsın mb🤯

2.  Alıntı Originally Posted by RAVİ Yazıyı Oku
    Yazdiklarinizdan etkinin 0 olduğunu anlıyorum.

Iç piyasada viop shortlamak talebi nasil azaltabilir?

Ekon dünyada başka bizde başka temellere gore işliyor, başka açıklamam yok. Acilen patent başvurusu yapsın mb��
    Traderlar korktuğu için talep iç piyasada azalır. Trade için yapılan buy lar azalır. Gerçek iç talep te bankadan alanlar çıkmayacağına kanaat getirip alımları yavaşlatırlar.

3.  Alıntı Originally Posted by asgaridr Yazıyı Oku
    Traderlar korktuğu için talep iç piyasada azalır. Trade için yapılan buy lar azalır. Gerçek iç talep te bankadan alanlar çıkmayacağına kanaat getirip alımları yavaşlatırlar.
    Hocam yanıtlar için teşekkürler. Basta yazdığım gibi psikolojik etkisinden başka bir somut etkisi yok denilebilir o zaman. Piyasa neydi ki?

Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    fed parasal gevşemeye başlıyorum japonya gibi sonsuza kadar negatif faiz vericem derse bence ozaman rahatlamak lazım bizde ise jakuzili lüks rezidans , reel faiz vermeme inadı, dolar uçarsa japonya oluruz üçlü paradoksu aynen devam ediyor !

Sen bakma Gund'a, dolarla ilişkiyi bilseydi Mayıs civarı gibi Garanti vs. ucuzladı diye bankalara atlamazdı..

Uyardık da..hatırlarsan borsacılar birikmiş, havaalanında gelmeyecek uçağı bekliyorlardı..

Diğer taraftan aşağıda volatilitesi, yani riski en yüksek ülke Türkiye olarak verilmiş..şimdi böyle bir ülkede içeriyi izlesen ne, izlemesen ne..ortam sıkılaştıkça/sıkılaşırsa adamların zihniyeti 3 kuruşa beş köfte hesabı..tabi yenilen hurmalar unutulunca gelip gelip duvar çıkıyor karşılarına..Gund da ''aaaa bak yine duvar'' diyor sadece..

5. ahh enki ah

FED med hikaye kısmı..

FED ile doların olacağı yer max 2.70 3 tl ler idi..

Gerisi bizim karışıklıklarımız beceriksizliklerimiz açgözülülüğümüz..
    bize birşey olmaz durmak yokkkkk culuğumuz..

FED piyasa düşmanı değildir asla..

adamlar açık açık şunu şunu şunu yapacağız diyor..

2 günlük hareket FED kaynaklı mı..
    Yoksa bizim kendi iş bilmez liğimizin tekrarlanacağı korkusu mu..

6.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    ahh enki ah

FED med hikaye kısmı..

FED ile doların olacağı yer max 2.70 3 tl ler idi..

Gerisi bizim karışıklıklarımız beceriksizliklerimiz açgözülülüğümüz..
    bize birşey olmaz durmak yokkkkk culuğumuz..

FED piyasa düşmanı değildir asla..

adamlar açık açık şunu şunu şunu yapacağız diyor..

2 günlük hareket FED kaynaklı mı..
    Yoksa bizim kendi iş bilmez liğimizin tekrarlanacağı korkusu mu..
    herşey fed kaynaklı

fed gevşeme sinyali verince bizimkilerde gevşeme sinyali vermeye başladılar

bence tabi

7. hatta ben 3-4 yıl içinde yeni bir qe bekliyorum

8.  Alıntı Originally Posted by cokısacı Yazıyı Oku
    hatta ben 3-4 yıl içinde yeni bir qe bekliyorum
    Ağam 3-4 yıla QE olur mu olur da önemli olan önümüzdeki 3-4 yıl zaten)) EM lerde kızılca kıyametin kopacağı vakit. 2019-20-21 arası EM lerin ödeyeceği dış borç her yıl neredeyse ikiye katlanarak artıyor. İşte 10 yıllık dış borçlara abandıkları tarihlerin geri ödemeleri. Sadece biz değil tüm EM lerin dolara ihtiyacı olacak.

Kurbağanın gözü çıktıktan sonra dereye su gelse ne olur?

Elbet bu böyle gitmeyecek bu belli zaten.

Bana deki FED faiz artırmayacak, düşürecek, sıkılaştırmayı iptal edecek 2019 yılında heh işte o zaman tamam.

Sayfa 684/777 İlkİlk ... 184584634674682683684685686694734 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •