Arama sonucu : 7994 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Dolarda Yukselis Kacinilmaz

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by WYATT EARP Yazıyı Oku
    Bir ara ekmek de ambalajlı satılacak diye kanun çıkarttılar ama çok uzun ömürlü olmadı...
    Bu poşet işi de yürümez....
    Kimse poşete 25 kapik vermez....
    Ben vermem şahsen...
    Kasaya geldiğimde poşet başına 25 kapik isterlerse aldığım malları bırakır çıkarım...
    Zaten 50% zam yaptılar herşeye
    oyle yapacaginiza eski usul cantalardan tasiyin arabanizda....bence tepkiniz yanlis....uzun vadede bu kanun cok iyi herkesi zorlayacak disipline edecek....yillarca ingilterede market calistirdim inanin insanlar cok bilincli ozellikle ingilizler...save the world diyolar...ama bizim turkler hindistanlilar pakistanlilar hep sikayetciler 1 sogana bile poset istiyolardi....karsi cikacagimiza bireysel olarak desteklememiz lazim...

2.  Alıntı Originally Posted by kutatku Yazıyı Oku
    oyle yapacaginiza eski usul cantalardan tasiyin arabanizda....bence tepkiniz yanlis....uzun vadede bu kanun cok iyi herkesi zorlayacak disipline edecek....yillarca ingilterede market calistirdim inanin insanlar cok bilincli ozellikle ingilizler...save the world diyolar...ama bizim turkler hindistanlilar pakistanlilar hep sikayetciler 1 sogana bile poset istiyolardi....karsi cikacagimiza bireysel olarak desteklememiz lazim...
    Bende destekliyorum.
    Neden..?
    Poşette hatta genel olarak pvc kaplarda barindirilan gıda maddeleri çok çabuk bozuluyor.Sağlığa uygun değil.
    Sağlığa uygun kaplar, mümkünse cam, toprak kap, küp kalayli bakır kaplar vs.
    Poşet muadili file, bez torba, kağıt ambalaj.
    Bunların içinde en ekonomik ve kullanislisi bez torbadir.
    Yikanabilir ve hava alışverişi sağlar.

3.  Alıntı Originally Posted by boschyatirim Yazıyı Oku
    Bende destekliyorum.
    Neden..?
    Poşette hatta genel olarak pvc kaplarda barindirilan gıda maddeleri çok çabuk bozuluyor.Sağlığa uygun değil.
    Peki şöyle yapalım bu poşet işinde vatandaşı marketler kucaklasın ama bu 0,25 kuruş vergi mahsuplaşması kabul edilmeksizin. HEr ay market yaptıgı poşet tahsilat tutarını çevre ile ilgilenen örgütlere ödeme yapsın ?

Yada devlet dev bir proje başlatsın örnegin nevşehirin xxxxxx kasabası xxxxx metre kare alan bu ayki poşet parası ile dünyanın en büyük orman alanlarından olacak
    birdahaki ay adıyaman birdahaki ay aksaray VB 2 yıllık proje olsa iyi olmazmı

bunun gibi fikirler üretilebilir ama buradaki amaç çevre filan değil tamamen ticari

4.  Alıntı Originally Posted by ruzgar50 Yazıyı Oku
    Peki şöyle yapalım bu poşet işinde vatandaşı marketler kucaklasın ama bu 0,25 kuruş vergi mahsuplaşması kabul edilmeksizin. HEr ay market yaptıgı poşet tahsilat tutarını çevre ile ilgilenen örgütlere ödeme yapsın ?

Yada devlet dev bir proje başlatsın örnegin nevşehirin xxxxxx kasabası xxxxx metre kare alan bu ayki poşet parası ile dünyanın en büyük orman alanlarından olacak

bunun gibi fikirler üretilebilir ama buradaki amaç çevre filan değil tamamen ticari
    İyide hocam herşey poşete kalsa bir taraftan poşet yasaklanıyor güzel bir karar ancak Yılmaz Özdil'in kendi köşesinde belirttiği durumlar ne olacak.
    https://www.cayyolu.com.tr/yilmaz-oz...um-ama/203547/

5.  Alıntı Originally Posted by cevdet _060 Yazıyı Oku
    İyide hocam herşey poşete kalsa bir taraftan poşet yasaklanıyor güzel bir karar ancak Yılmaz Özdil'in kendi köşesinde belirttiği durumlar ne olacak.
    Aslında bende aynı şeyleri söylüyorum amaç çevre korumak degil amaç market lobisinin daha çok kazanma hırsı.

6.  Alıntı Originally Posted by cevdet _060 Yazıyı Oku
    Senin ornekler hep yandas kesimden...

y.t.degildir..

7.  Alıntı Originally Posted by ruzgar50 Yazıyı Oku

Siz poşet uygulamasına elde edilen gelirler üzerinden yaklasmisiniz.

Ben derim ki ....
    Gıda ile ilgili ambalaj, kap kacak tümden üretimine son verilsin.

Üretimi yasaklansın.
    Tuketimini belki yasaklayamazsiniz ama pvc kullanımının sağlıksız olduğunu halka her türlü medya aracılığıyla anlatilmali.

8.  Alıntı Originally Posted by boschyatirim Yazıyı Oku
    Bende destekliyorum.
    Neden..?
    Onlarca yıldır tüketim toplumu yaratmak için milletin beynini yıkayanların,geri vites yapması pek mümkün görünmüyor ancak ola ki böyle bir kültürü getirmeye kalkarlarsa işin sonu Yunanistan'dan amfora ithal etmeye kadar gider.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •