Originally Posted by
gecceanduana
Mevduat oranlarından ziyade kim kimi yesin başlığına döndü burası. Yazılarınızı severek okuyorum ama bunların konuşulması gereken başlık burası mı abilerim. Orandan başka yorum yapılmamalı, oran paylaşımları arada kaynamamalı
Benim hem orancıları hem de yorumculrı memnun edecek bir önerim olacak. Gecceanduana kardeşimiz aslında satır aralarında benim önerimin ipucunu vermiş. Yorumları severek okuduğunu söylemiş yani yorumlarla ilgili bir bir rahatsızlığı yok ama oranların da arada kaynamasından rahatsız olduğunu haklı olarak dile getirmiş. Yani ne yardan ne de serden vazgeçmeyelim demiş kısaca.
Benim önerim, sabah saatlerinden itibaren çok önemli bir gelişmeyi bildirmek dışında iş günlerinde belli bir saate kadar yorum yapılmasından kaçınılması. Aklımdan geçen saat 16.00. Yani bu saate kadar yorumlarımızı ve diğer paylaşımlarımızı sınırlı tutalım, saat 16.00'dan sonra deyim yerindeyse "atış serbest" olsun. Bu şekilde başlığı kuru kuruya oranların paylaşıldığı ruhsuz bir ortam olmaktan çıkarırken başlığın asıl amacı olan oran paylaşımını da sekteye uğratmamış oluruz. (Aslında tatil günlerinde böyle bir uygulama konusunda konsensus sağlanmış durumda. Bu günlerde niye oran paylaşmıyorsunuz diyenin kafasına "bankalar kapalı, ne oranı" diye vurulup duruluyor zaten)
Naçizane önerimdir, amacım orta yolun bulunup başlığın ahengini sürdürmesini sağlamaktır. Önerim diğer forumdaşların katkılarına açıktır. Saygılar...
- - - - - - - - - -- - - - -- -- - - - - - - - - -
Winter is coming...
Yer İmleri