Icmezsin sen de Bahri, ben haftalardir gerekmedikce evden disari cikmiyorum.
Cikarsam da once evde karnimi doyuruyorum oyle cikiyorum.
En son ne zaman disarida kahve ictim hatirlamiyorum bile.
Evimde turk kahvesi makinasi da var espresso kahve makinasi da.. aliyorum 250gr cekirdek kahve mis gibi iciyorum evde.
Syg,
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
zaten artık herkes kendi enflasyonla mücadelesini yapacak fiyat davranışları bozuldumu geriye gönüş çok zor olur zamanında mb uygun faizi yapıştırsaydı piyasaya bu durum olmazdı enflasyonu katılaştırmadan önlem alacaksın katılaştımı çözülmesi anca acı reçete ile olur o da göze alınmazsa dediğin gibi onu al bunu alma yapacak tüketici işverenler için çok zorlu bir dönem gerçekten bu zamanda esnaf olmak istemezdim
Ooo amcalar haftasonu bilgi doldurmuşlarDudu amca, sende böyle yapıyorsan biz günde 1 kere yemek yiyelim, asgari ücretli havayla doysun
![]()
2200TL net için giydirilmiş maliyet 3786 TL yapıyor. Zira brüt ücrete işveren hissesini de eklemek gerekli.
3786TL'ye her yıl için 1 yıl brüt maaş kıdem tazminatı eklersek aylık giydirilmiş maliyet 4052TL yapıyor.
Türkiye'de istisnasız olarak işverenler öğle yemeğini karşılıyor. Bu da 4052TL + 320 TL = 4.372 TL yapıyor.
Genelde çoğu işveren yol parası da verebiliyor. Ama bunu hesaba katmayalım.
Asgari ücretli bir işçi tatil günlerini saymaz ise yılda 220 gün civarı çalışıyor. 1 hafta yıllık tatil hakkı ve yılda 5 gün hastalandığını göze alırsak. Efektif olarak kabaca 200 gün çalışmış oluyor.
Yıllık maliyeti 4.372TL /200gün olarak hesaplarsak asgari ücret net 2200 TL'ye çıkartılırsa asgari ücretli bir işçinin günlük maliyeti 262 TL civarında oluyor.
NOT: Bu hesaba tüm sigorta primlerini zamanında ödeyen işletmeler için uygulanan %5 iskonto dahil. Eğer prim ödemeleri 1 ay dahi aksarsa toplam maliyet aylık 100TL-150TL civarı daha yüksek olabiliyor.
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Zor zamanlar onumuzde gorunuyor...
30 sene oncesi gibi yasayacagiz artik.
Sade ve basit..
Iki cift ayakkabi olacak.. Birisi yazlik birisi kislik..
Kapitalizmin sunu da a, buraya da git, surada da tatil yap,l onu almazsan, bunu tuketmezsen adam degilsin, yasamiyorsun gibi yaparak dayattigi bir suru seyden vazgecmemiz lazim...
Syg,
Herkes iyi yasamak ister tabii..
Ama bunu haketmesi lazim.
Verimlilik nerede?
Bir alman iscisi gibi uretim var mi?
Bu soruyu kimse sormuyor?
Urettiklerimizin cogu dusuk katma degerli, dunyada para etmeyen seyler.
Once kulluktan cikip vatandas olmak sart, odedigimiz vergilerin hesabini sormamiz lazim.
Ancak o zaman bir seyler dogru yone yonlendirilir.
Syg,
Yer İmleri