Sayfa 595/1012 İlkİlk ... 95495545585593594595596597605645695 ... SonSon
Arama sonucu : 8092 madde; 4,753 - 4,760 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by r.lucas Yazıyı Oku
    bir lokma bir hırka yani dudu abi ,senin bu dediğini kim yapacak ..bizim halkımızdaki tüketim çılgınlığı bitmez .hep iktidarlar suçlanır genelde . e peki tasarruf için sen ne yapıyorsun ..geçen yaz yemegin acik bufe envayi cesit oldugu tatil köyünde bizim milletin masalarından 5 yaşındaki çocuğuna 6 porsiyon alip antrikotun çöpe gittigi yerde bir ingiliz aile aldığı coban salatadaki tek bir küp domatesi dahi bırakmadan yemeğini eda ettiğine şahit oldum.sonra ingiltere nasıl ingiltere oluyor.somurgeymis finans merkezi vs falan filanmis..
    http://www.kuranmeali.org/7/araf_sur..._mealleri.aspx

Sanki onlar musluman biz degiliz...

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

2.  Alıntı Originally Posted by enkahramanrıdvan Yazıyı Oku
    Ahah küçük sermayedarlara bak sen .. okumuşlar da büyüklerine akıl veriyor. Beyler çok şu kaynatmayin; gelin asgari ücretleri , açlık sınırının altına düşürelim hem böylece işveren hissesini rahatlatiriz, hem de M3.. bu ülkeyi asgari ücretli bu hale getirmedi. Kim getirdi ise ondan gidecek..vermiyor mu ? Piyasadan çekilip gidecek. Sanki bana sordu iş kurarken ? Zarar gösterir , vergi ödemez ; zam zamanindan 3 ay önce karalar bağlar ama araba alır gider gösterir. işsizliği fırsat bilip elden maaş verir .. devlette aman isverenlerimiz batmasin, işsizlik yukselmesin , sosyal patlama olmasın diye gormezden gelir ..ama artık yolun sonuna doğru yürüyoruz , sayılar yalan söylemez. . öyle ya da böyle , 2000 veya 2800 o boru patlayacak .. vatandan caldiklarinizi , vatandaşa geri vereceksiniz.

TA-1033 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
     Alıntı Originally Posted by martind Yazıyı Oku
    Bu asgari ücretli aşkı nedir kardeşim ? Eğitimsiz, dik başlı, değişime direnen insanları düşünceğinize.. Kolaya kacmamış, yıllarca kitap başından kalkmamış, gezmemiş tozmamış kendini geliştirmiş eğitimli gencliği düşünün..Cogu işşiz şuan...Onların iş bulacağı kurum ve şirketlerin oluşturulması için asgari ücretin 1800-1900 gecmemesi gerekiyor...Emekli maaşları da asgari ücretin altında olmalı...

Bir işveren olarak her zaman daha yüksek ücret verebileceğim ama daha tecrübeli ve yüksek katma değer üreten çalışanlar ararım. Benim derdim bir kademe daha bilgili ve tecrübeli olup daha fazla maaş alması. Maaş ile ilgili hiç bir sorun yok. O nedenle asgari ücret artışları beni hiçbir şekilde etkilemiyor.

Hiçbir zaman da asgari ücret ile bir çalışanım olmadı. Ancak son yıllarda dikkatimi çeken ve sıkıntı yaratan bir durum var. Çoğu kişi daha az maaş talep edip daha az performans göstermeyi istiyor.

Şunu belirtmek isterim ki piyasada artık 2000TL maaş alıp katma değer yaratamayan elemana ihtiyaç yok. 5000TL-10.000TL alıp değer yaratan istihdama ihtiyaç var.

Asgari ücret seviyesi arttıkça da vasıfsız iş gücünün daha yüksek oranda işsiz kalması olasılık dahilinde. Bu da sosyal olarak ciddi bir problem yaratabilir. Asıl sorun burada.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Bu ulkenin girmesi en zor ve en iyi unilerinden biri olan Boun'dan cikmis, iyi derecede iki lisan bilen yeni mezun bir tanidigim cocuk Sisecam gibi bu ulkenin en buyuk, en iyi sirketlerinden birisine daha yeni 3000 TL baslangic ucreti ile ise girdi.

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

4.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Forumdaki çoğu kişinin özellikle sabit maaşlı çalışanların işveren hissesinden haberi yok. Sadece bordrodaki brüt maaşı görüyorlar. Brüt maaşın üzerine işveren %15-18 arası (işyerinin tehlike sınıfına göre) işveren hissesi ödüyor.

Örneğin 5.000TL net maaş alan bir beyaz yakalı için işveren her ay kabaca (yemek+kıdem tazminatı) 10.680TL gibi bir meblağ yatırmak zorunda. (eğer işveren her ay düzenli primini öder ve aksatmaz ise, 1 ay aksatırsa %5 iskontodan yararlanamıyor ve ödeyeceği meblağ gecikme faizi hariç 11.000TL'nin üzerine çıkıyor.)

O nedenle Türkiye'de çok sıkıntılı bir yakınsama oluşmaya başladı. Asgari ücret yükseldikçe , vasıflı elemanların maaşları da gelir vergisi kademesi ve sigorta priminin yüksekliği nedeniyle asgari ücrete yaklaşmaya başlıyor. Zira ciddi vergi yükünden dolayı işveren asgari ücrete yapılan zammı vasıflı iş gücüne yapamıyor.

Bu da aslında vasıflı iş gücü maaşlarının reel olarak düşmesi ve asgari ücretli çalışanlarında vasıf kazanamamaları durumunda daha yüksek oranda işsiz kalmaları demek.

Halbuki yüksek katma değerli bir toplum yaratabilmek için vasıflı iş gücünün maaşlarının artması vasıfsız iş gücüne uygulanan asgari ücretin ise gerilemesi gerekli.
    Vasıflı eleman istihdamı yoğun bir ülke miyiz..?
    Vasıflı olmanın önem teşkil ettiği bir ülkemiyiz..
    Bir teknoloji ülkesimiyiz..
    Yoksa amele ülkesimiyiz..
    Bilgiye yeteneğe insana değer veren bir işücü piyasamız mı var sence..?

Mesela yani..

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Bir işveren olarak her zaman daha yüksek ücret verebileceğim ama daha tecrübeli ve yüksek katma değer üreten çalışanlar ararım. Benim derdim bir kademe daha bilgili ve tecrübeli olup daha fazla maaş alması. Maaş ile ilgili hiç bir sorun yok. O nedenle asgari ücret artışları beni hiçbir şekilde etkilemiyor.

Hiçbir zaman da asgari ücret ile bir çalışanım olmadı. Ancak son yıllarda dikkatimi çeken ve sıkıntı yaratan bir durum var. Çoğu kişi daha az maaş talep edip daha az performans göstermeyi istiyor.

Şunu belirtmek isterim ki piyasada artık 2000TL maaş alıp katma değer yaratamayan elemana ihtiyaç yok. 5000TL-10.000TL alıp değer yaratan istihdama ihtiyaç var.

Asgari ücret seviyesi arttıkça da vasıfsız iş gücünün daha yüksek oranda işsiz kalması olasılık dahilinde. Bu da sosyal olarak ciddi bir problem yaratabilir. Asıl sorun burada.
    Sorun iste burada. Asgari ucretli sayisini azaltamiyoruz. Verimlilik acisindan sizin soylediginiz sey daha makul ama bunun icin bugunden yarina cok calismak gerek ancak bizde uzun vadeli planlar yapilmiyor. Devletin kim gelirse gelsin kaldigi yerden devam etmesi gerekir ancak bizde sistem hukumet ve kisiler uzerine kuruluyor.

SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

6. Dur hatta bir adım ileri gidim..
    TR deki patronlar ne kadar vasıflı..
    Vasfın ne olduğundan habersiz patron gördüm..
    Biraz vasıflı gördü mü de..dur a.q. şunun direncini kırım burnunu sürtim modunda hepsi..
    Hele kendinden bilgili ise abovvv...

7.  Alıntı Originally Posted by alenichev Yazıyı Oku
    Sorun iste burada. Asgari ucretli sayisini azaltamiyoruz. Verimlilik acisindan sizin soylediginiz sey daha makul ama bunun icin bugunden yarina cok calismak gerek ancak bizde uzun vadeli planlar yapilmiyor. Devletin kim gelirse gelsin kaldigi yerden devam etmesi gerekir ancak bizde sistem hukumet ve kisiler uzerine kuruluyor.

SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Vasıflı eleman istihdamı yoğun bir ülke miyiz..?
    Vasıflı olmanın önem teşkil ettiği bir ülkemiyiz..
    Bir teknoloji ülkesimiyiz..
    Yoksa amele ülkesimiyiz..
    Bilgiye yeteneğe insana değer veren bir işücü piyasamız mı var sence..?

Mesela yani..
    Eğer bu böyle değil ise o zaman bunun böyle olması için çalışmalıyız.

Çünkü bu yönde gayret göstermez isek, komşumuz sayılan Mısır'da tekstil işçisi 600TL alıyor. İran'da asgari ücret 500TL.

Gürcistan ve hatta Macaristan'daki asgari ücret dahi Türkiye'ye göre daha rekabetçi.

Gidilecek 2 yol var ya işgücü vasfını arttırıp ücretleri serbest piyasa koşullarında doğal dengesinde arttırmak ya da rekabet ettiğimiz ürün gruplarındaki diğer ülkeler seviyesine çekmek.

Bunun dışında bir çözüm inan ki yok.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Sayfa 595/1012 İlkİlk ... 95495545585593594595596597605645695 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •