Arkadaşlar sn rxpu nun yazdıklarını okuyunca kafamın karışmadığı noktalar olmadı değil.Çünkü küçülen bir ekonomide doğal olarak patronlar da sıkıntıya girecek.Bu patronların hepsi de rasyonel üretim yapan çok kazanan insanlar değil,pek çok kobi var zar zor dayanmaya çalışan.Asgari ücret konusunda rakam olarak düşüncelerim değişmemekle beraber tek yol devletin saçmalamayı bırakıp atıl yatırımlardan vazgeçip,diyanet miyanet bütçesini mümkünse onda bire düşürüp,tüm arabaları uçakları falan satıp ciddi bir tasarrufa gitmesi ve asgari ücretten aldığı vergiyi azaltması bence rasyonel.(Güldünüz di mi,bizim hükümet ve yazdıklarım bir arada yazılınca insan ister istemez gülüyor,haklısınız)Yoksa vatandaş gelen zamlardan sonra doğal olarak ya bu kadar saçma sapan işe para bulunuyor da benden neden acı çekmem isteniyor diye düşünür.Asgari ücretin önemi şundan ,zaten pek çok üniversite mezunu vasıflı yabancı dil bilen genç bile asgari ücretle işe başlıyor,işsizlik had safhada asgari ücret 1000 lira da deseniz bir sınav açın on kişilik kadroya bin kişi kapıya dizilir.Biz bir kez çamura battık bu işlerin düzelmesi sadece asgari ücretle hallolacak bir konu değil.Geçen yaz otel plajında hanımı beklerken kapıdaki güvenlik görevlisi gençle sohbet ettim,jeoloji mühendisiymiş,devlete girmek istemiş 25 000 lira rüşvet istenmiş,bu gencin ailesi de fakir zar zor okutmuş çocuğu,e ne oldu o kadar emek o kadar umut o kadar çile kapıdaki güvenlik görevlisi asgari ücretli jeoloji mühendisi oldu, 1600 liraya çalışıyor.Şimdi o gence sen 1800 e devam et diyeceğiz öyle mi.Benim aklım ve vijdanım almıyor arkadaşlar kusura bakmayın.
Yer İmleri