Sayfa 91/99 İlkİlk ... 41818990919293 ... SonSon
Arama sonucu : 785 madde; 721 - 728 arası.

Konu: Trend Takibi

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    TÜRKİYE CUMHURİYETİ
    Gönderi
    6,169
    Yatırım Planı........

Yatırım için bir strateji olması ve buna bağlı kalmak piyasalarda parayı riske etme öncesi vazgeçilmez bir gerekliliktir. Kısaca bir plan neyi, neden, ne zaman ve nasıl yapılacağını tanımlar. İyi bir yatırım planı amaçlarınızı, hangi zaman diliminde hangi piyasalarda işlem yapacağınızı, performansınızı ölçmek için kayıtları nasıl tutacağınız ve risk yönetimini nasıl uygulayacağınızı tanımlar. İyi bir planın diğer yanları işlem yapılacak enstrümanların nasıl bulunacağı, işlemlerin nasıl yönetileceği, hangi teknik ve metodların kullanılacağı ve pozisyonlara giriş ve çıkış için hangi kuralların uygulanacağı olarak sayılabilir. Ayrıca pozisyonlar öncesi ve sonrasında hangi aksiyonların alınacağını, hangi kontrol listelerinin kullanılması gerektiğini, kendinizi nasıl eğiteceğinizi ve bir afet durumunda nasıl hareket etmeniz gerektiğini de değerlendirmelisiniz.

Bir plan, alım-satım yaparken uygulanacakları detaylı olarak tanımlar, duyguları kontrol etmeye yardımcı olur ve hatalardan korunmak için stratejinizi uygularken kaya gibi sağlam bir disiplinle odakta tutar. Sabit, değişmez bir optimum plan yoktur, istediğiniz basitlikte yada karmaşıklıkta olabilir, işlem yapma karakteriniz ve ihtiyaçlarınıza göre şekillenecektir. İşlemlerinizi planlayın ve planlarınızla işlem yapın!
    Bir Anda Sabah Olmaz Ebeda
    :

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    TÜRKİYE CUMHURİYETİ
    Gönderi
    6,169
    Risk Yönetimi......

Risk yönetimi, riskleri tespit edip değerlendirerek ve onları nasıl kontrol edeceğini bilerek yapılan yönetme işidir. Her bir işlemde ne kadar kâr elde edeceğinizi kontrol edemezsiniz ama ne kadar kaybedebileceğiniz edebilirsiniz. Kötü bir risk yönetimi, yatırımcıların en çok para kaybetme nedenlerinden biridir. Riske maruz kalmayı yöneterek, ne yapmanız gerektiğini bilerek ve ne yapılmamalı sorusunu cevaplayarak derin bataklara girmeyi veya sermayenizi kaybetmeyi yönetebilirsiniz. Hesaba alınması gereken çeşitli potansiyel riskler bulunur.

İyi bir risk yönetimi sermayenizi korumak, ne kadar sermaye ortaya koyacağınızı belirlemek, her işlemde ne kadar risk alacağını bilmek, günlük, haftalık ve aylık ne kadar işlem yapacağınız tanımlamak ve her bir kurguda hangi stop seviyelerini kullanacağınız bilmek için önemli bir araçtır. Ayrıca iyi bir risk yönetimi, uygulanması gereken ödül / risk ihtiyaçlarının neler olduğunu, para yönetimini nasıl yapacağınızı, dengeli bir portföyü nasıl kullanacağınız ve açık işlemler arasındaki korelasyonla nasıl baş edeceğinizi içerir. İyi bir risk yönetimi uygulayan yatırımcılar ayrıca günlük, haftalık ve aylık kayıp limitlerini, tüm yatırım stratejinizin toplamsal beklentisini nasıl hesaplanacağını ve yıkımdan korunmak için risklerden nasıl kaçınılacağını değerlendirirler.
    :

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    TÜRKİYE CUMHURİYETİ
    Gönderi
    6,169
     Alıntı Originally Posted by MR&MRS Yazıyı Oku
    Göreceli Güç Endeksi (RSI)......

Görece Güç Endeksi (RSI), hız (sürat) yanı sıra yönsel fiyat hareketlerinin değişimini (büyüklüğü) ölçmek için kullanılan oldukça ustalıklı bir momentum tabanlı osilatördür. Esasen RSI, grafiksel olarak gösterildiğinde, belirli bir piyasanın şimdiki ve tarihsel güç ve zayıflığını izlemek için görsel bir vasıta sağlar. Kapanış fiyatına dayanan güç veya zayıflık, belirtilen bir işlem dönemi boyunca fiyat ve momentumdaki değişiklikleri ölçen güvenilir bir metriktir. Nakit ödenmiş enstrümanların (hisse senedi endeksleri) ve kaldıraçlı finansal ürünlerin (tüm türev ürünlerin) popülaritesi göz önüne alındığında; RSI, fiyat hareketlerine uygulanabilir bir gösterge olduğu kanıtlanmıştır.
    TANIM,,,,,,,,,,,,

Göreceli Güç Endeksi (RSI) bir iyi usta olan ivme tabanlı osilatör hızı (ölçmek için kullanılır hız ait) yanı sıra değişim (büyüklüğünü) yönlü fiyat hareketlerinin . Esasen, grafiksel olarak, RSI, belirli bir pazarın hem mevcut, hem de tarihsel, güçlü ve zayıf yönlerini izlemek için görsel bir ortalama sağlar. Gücü veya zayıflığı dayanmaktadır kapanış fiyatları belirli bir ticaret süresi boyunca döneminin güvenilir oluşturarak metrikfiyat ve momentum değişimleri. Nakit ödemeli enstrümanların (hisse senedi endeksleri) ve kaldıraçlı finansal ürünlerin (türevlerin tüm alanı) popülerliği göz önüne alındığında; RSI, fiyat hareketlerinin uygun bir göstergesi olduğunu kanıtlamıştır.

TARİHÇE,,,,,,,,

J.Welles Wilder Jr., Göreceli Güç Endeksi'nin yaratıcısıdır. Eski bir donanma tamircisi olan Wilder daha sonra bir makine mühendisi olarak kariyerine devam edecekti. Ticaret emtiaları birkaç yıl sonra, Wilder çabalarını teknik analiz çalışması üzerinde duruldu . 1978'de Teknik Ticaret Sistemlerinde Yeni Kavramlar yayımladı . Bu çalışma , daha iyi RSI olarak bilinen yeni momentum osilatörünün , Rölatif Dayanım İndeksinin ilk gösterisini yaptı .

Geçtiğimiz yıllar boyunca, RSI oldukça popüler kaldı ve şu anda dünyadaki teknik analistlerin kullandığı temel araçlardan biri olarak görülüyor. Bazı RSI uygulayıcıları, Wilder'ın çalışması üzerine daha da ilerlemeye devam ettiler. Oldukça dikkate değer bir örnek de trend teyidi için RSI kullanan James Cardwell .

TEMELLER,,,,,,,

Daha önce belirtildiği gibi, RSI bir momentum bazlı osilatördür . Bunun anlamı, bir osilatör olarak, bu gösterge bir bant veya bir dizi sayı veya parametre aralığında çalışır. Spesifik olarak, RSI 0 ile 100 arasında bir ölçekte çalışır. Daha yakın RSI 0'dır, momentum fiyat hareketleri için daha zayıftır. Bunun tersi de doğrudur. 100'e yakın bir RSI, daha güçlü bir momentum periyodunu belirtir.
    - 14 gün muhtemelen en popüler dönemdir , ancak tüccarlar çok sayıda gün kullanmaktadır.

BAKILACAK ŞEY,,,,,,,,,

Alındı / satıldı
    Wilder, fiyatlar çok hızlı arttığında ve dolayısıyla momentumun yeterince yüksek olduğu zaman, temel finansal aracın / emtianın nihayetinde aşırı alım olarak düşünüleceğine ve bir satış fırsatının el altında olacağına inanıyordu . Benzer şekilde, fiyatlar hızla düştüğünde ve dolayısıyla momentum yeterince düşük olduğunda, finansal araç bir noktada olası bir satın alma fırsatı sunan aşırı satım olarak değerlendirilecektir .

RSI içinde, Wilder'ın bu konuda yararlı ve kayda değer olduğunu düşündüğü belirlenmiş sayıda aralıklar vardır. Wilder'e göre, 70'in üzerindeki herhangi bir sayı aşırı alım olarak düşünülmeli ve 30'un altında herhangi bir sayı aşırı satılmış olarak kabul edilmelidir.

30 ile 70 arasında bir RSI nötr olarak kabul edildi ve 50 civarında bir RSI trend yok anlamına geliyordu .

- Bazı tüccarlar, Wilder'ın aşırı alım / aşırı satım aralıklarının çok geniş ve bu aralıkları değiştirmeyi tercih ettiğine inanıyor. Örneğin, birisi 80’in üzerindeki herhangi bir sayıyı aşırı alım olarak ve 20'den düşük herhangi bir sayıyı aşırı satım olarak kabul edebilir. Bu tamamen tüccarın takdirine bağlıdır.
    Son düzenleme : MR&MRS; 16-12-2018 saat: 20:36.
    :

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    TÜRKİYE CUMHURİYETİ
    Gönderi
    6,169
    :

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    TÜRKİYE CUMHURİYETİ
    Gönderi
    6,169
    :

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    TÜRKİYE CUMHURİYETİ
    Gönderi
    6,169
    RSI....ÖZET............

6-5 yıldan uzun süredir, Göreceli Güç Endeksi (RSI) neredeyse her ciddi teknik analist için son derece değerli bir araç olmuştur . Herhangi bir göstergede olduğu gibi, bir tüccar, herhangi bir ticari karar için tek bir bilgi kaynağı olarak kullanmadan önce göstergeyi araştırmak ve deney yapmak için zaman ayırmalıdır. Bakış açısına uygun olarak kullanıldığında, RSI, fiyat, hız ve pazar derinliği için güvenilir bir ölçü ve gösterge göstergesi olduğunu kanıtlamıştır
    :

7.  Alıntı Originally Posted by MR&MRS Yazıyı Oku
    Gann Fanı.......

W.D. Gann tarafından oluşturulan bir teknik analiz aracıdır. Araç, bir grafikte farklı destek ve direnç seviyelerini göstermek için tasarlanmış 9 diyagonal çizgiden (süresiz olarak uzanan) oluşur. Ana tepelerden ve diplerden çekilen bu açılar, zaman ve fiyatı orantılı parçalara böler ve genellikle destek ve direnç alanlarını, kilit tepe ve dipleri ve gelecekteki fiyat hareketlerini tahmin etmek için kullanılır. Piyasanın kare bir ilişki içinde olmasını sağlamak için grafikte düzgün bir ölçeklendirilme olması gerektiğini lütfen unutmayın.

Bu yöntem, piyasaların açıdan açıya döndüğü ve bir açı kırıldığında fiyatın bir diğerine doğru hareket ettiği fikrine dayanmaktadır. En dikkate değer açı 1x1 veya 45° 'lik bir açıdır, bu da bir birim zaman için bir birim fiyatı temsil eder. Piyasa, yukarı veya aşağı eşit bir zaman ve fiyat birimine ulaştığında fiyat yönünde bir değişiklik beklenir. Yükselişte, fiyat yükselen bir açının üzerinde kalıyorsa, piyasa yükseliştedir. Tam tersi de geçerlidir.
    Hocam çok güzel paylaşımlarınızı için teşekkürler .bir sorum olacak.bende gan üzerine sürekli video izliyorum.ama neden kimse bak Söyle çizilir demiyor.diyelimki fibo çözeceğiz alt ve üst rakamları belli.peki fann da nasıl bir çizim yapacağız.hangi fiyatları baz alacağız?bu konuda video varmı veya web adresi.yardimci olursanız çok sevinirim

yatırım tavsiyesi kesinlikle değildir.ytd

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    TÜRKİYE CUMHURİYETİ
    Gönderi
    6,169
     Alıntı Originally Posted by antalya899 Yazıyı Oku
    Hocam çok güzel paylaşımlarınızı için teşekkürler .bir sorum olacak.bende gan üzerine sürekli video izliyorum.ama neden kimse bak Söyle çizilir demiyor.diyelimki fibo çözeceğiz alt ve üst rakamları belli.peki fann da nasıl bir çizim yapacağız.hangi fiyatları baz alacağız?bu konuda video varmı veya web adresi.yardimci olursanız çok sevinirim

yatırım tavsiyesi kesinlikle değildir.ytd

Şimdi şunda hem fikir olalım ....ben hoca-imam-üstat-sensey değilim ben namı değer MR&MRS nikli nacizane sizler gibi borsadaki spekilasyonlardan,haberlerden,kendince teknik 5 üzerinden 2 temel 5 üzerinden 0 alan bir yatırımcıyım

Arkadaş ben bu sayfayı HAYAT2000 dostumun açtığı sayfayı fikirlerimizi tazelemek amaçlı kullanıyorum....

şimdi öncelikli konular koşmadan önce yürümeyi hatırlamak öğrenmek için en başından aldım....

Gann fan ışın cart curt bayağa zahmetli konu oraya gelene kadar önce 2 -3 çizgi çizmeyi bir hatırlayalım ondan sonra 9 ışınlı ganı da çizeriz evelALLAH.....
    :

Sayfa 91/99 İlkİlk ... 41818990919293 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •