Artan

137,50 10 18:10
181,90 9.98 18:10
123,40 9.98 18:10
355,50 9.98 18:10
35,52 9.97 18:10
Artan Hisseler

Azalan

32,40 -10 18:10
116,20 -9.99 18:10
13,35 -9.98 18:10
94,25 -9.98 18:10
101,00 -9.98 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

16.813.761.209,00 18:10
7.297.602.514,54 18:10
6.605.839.936,08 18:10
5.659.018.382,50 18:10
5.617.085.966,83 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 253/1230 İlkİlk ... 153203243251252253254255263303353753 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 2,017 - 2,024 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

Evet hisse işi riskli bu kadar getirisi olduğu için insanlar bu riske katlanıyor. Çok sağlam düşününenler gider dolar altın alır. Ki altının getirisi de her daim iyi olmuştur ve garantidir.
    Bizde alıp ölene kadar üzerine yatmaktan bahsetmiyoruz tabi ki.
    Hisseyi alırsın ucuzdan pp/dd değerleri ve teknik analiz şişmeye başladı mı çıkarırsın elinden sonra makul değerlere gelmesini beklersin o esnada da yeni hisseler bulabilirsin. Oyke

Öyle olmasa beklediğim Tüpraş ve fordu çoktan portföye eklerdim. Şu an pahalilar beklemedeyim. Uygun yere yaklaştığında da kademeli alıma başlarım. Bir de bunları yapmasan bile al-yat yapsan bile getiriler ortada ama sağlam hisse olacak.
    Bir de anlattığıniz şeyler kusura bakmayın ama çok uçuk.
    Bunlar bir günde olmaz.
    Ayrıca saydığınız şirketler dönüşüm yapıyorlar. Mesela Aygaz enerji yatırımlarına ağırlık veriyor. Herkesin bildiğini bu şirketler de biliyor mutlaka ve gerekli dönüşümleri yapıyorlar.
    Bir de ben yedi yaşındayken çok iyi hatırlıyorum dünyada 30 yıllık petrol kaldı nolacak gibisinden birşeyler söylüyordu.
    34 yaşındayım şimdi de 50 yıllık petrol kaldığını söylüyorlar. Bence en az bir 100 sene daha gideri var 😀
    Sonrası allah kerim...

3.  Alıntı Originally Posted by yetkisiz Yazıyı Oku
    Diyelim ki yakın bir zamanda ışınlanma benzeri bir transfer teknolojisi geliştirildi...Cepten cebe kendini ya da bir başka nesneyi gönderiyorsun mesela...Bütün otomotiv ve ulaşım şirketleri gümm…Haliyle EREGL de ...

Bundan 10 yıl kadar önce petrol fiyatları 145 dolardı ve o dönemki raporlamalarda rezervlerin hızla azaldığı ve 2050 yılında tamamen tükeneceği felan yazıyordu...Gelinen noktada 45 dolar, hatta belki de 3-5 sene sonra petrole hiç ihtiyaç kalmayacak...

Kıssadan hisse, öyle 10 ya da 20 yıllık projeksiyon devri çoktan geçti...Maksimum 2 hadi de 3 yıl...Ha, parayı vurdummu da çıkacaksın hisseden...5 ay önce 8 yıldır elde tuttuğum AKSA portföyüm % 100 kardaydı, şimdi % 30 zararda...Bir daha o rakamı göreceğimin garantisi de yok...Ha, satsaydım da şimdi 50 TL olsaydı bütün bunları yazmıyor olacaktım...

Gibi...

Saygıyla...
    Yorumunuza kısmen katılıyorum. Cebinizdeki 1 TL'yi 2 TL yaptığınız zaman sermayenizi %100 büyütmüş olursunuz ve bunun için aşırı bir çaba sarf etmenize gerek kalmayabilir ama 1 milyon TL'nizi 2 milyon TL yapmak sonuç olarak %100 büyüme sağlamış olsa da bunu başarmak o kadar kolay olmayabilir. Yani belli bir büyüklüğe ulaştıktan sonra aynı büyüme ivmesini göstermek her zaman mümkün olmayabilir fakat belli başlı Tüpraş, Ereğli ... vb. şirketler de tesadüfen de bu büyüklüğe ulaşmamıştır. Bunun altında çok büyük yatırımlar, Ar-Ge faaliyetleri, beyin gücü vardır. Bunları yöneten insanların kapasiteleri, eğitimleri ve vizyonları da muhtemelen ona göre iyidir. Şirket (yönetim) çağa ayak uydurabiliyorsa, teknolojik, bilimsel gelişmelerden, zamanın gereklerinden kopmuyorsa illa ki bir yolunu bulacaktır. Ürün değişikliği veya gelişen teknolojiye göre farklı bir alana kayabilir. En basitinden yaşadığım şehirde eskiden su tesisatçıyı olan bir çok esnaf doğalgazın yaygınlaşmasıyla gerekli eğitimleri ve belgeleri alıp su tesisatının yanında doğalgaz tesisatçılığına da geçti. Ahşap pencere yapanların PVC sisteme geçmesi gibi. Bunu başaramayanlar da gelecekte var olamayacaktır zaten.

Naçizane fikirlerimdir. YTD. Saygılar.

4. Yükseği yüksek yerden sattığını, alçağı da alçak yerden aldığını bilsen sıkıntı yok...Da, olmuyor öyle...İyi kağıt diye biriktir hesabından 13 TL maliyetli AKSA'larım an itibariyle % 50 zararda...Yükseleni biriktir, düşeni iyice biriktir...Nerden nasıl çıkacaksın o zaman hisseden ?...

İşte bu sorunun cevabı yoktur...O kat kat gösterdiğiniz kazançların hepsi relatiftir; sanal gerçeklik yani...Öyle bir kazanç yok aslında...

Neden sanal olsun getiriler ortada. Forumda orada burada bir sürü temettü zengini paylaşıldı.
    Hissenin defter değerleri diğer tüm kriterler de uygunsa tarihi seviye ortalamasının altına doğru alıma başlanabilir. Tarihi seviyenin yüzde 50 yukarısından da satabilirsiniz örneğin.
    Ki al-sata da gerek yok.
    Ayrıca uzun vadeli yatırımda ana omurga koç ve oyak grubu olmalı izlenimlerim hep bu yönde.
    Sabancı grubu bile sallanıyor.
    Değerler ortada krizlere sabrebilecek tahammül varsa sıkıntı yok.
    Enflasyon ülkemizin kronik sorunu maalesef.
    Zaten tek bir mecrada da yatırım yapılmamalı. Altın dolar mevduat bes hisse bolusturulup yatırım yapılabilir. Ben altın ve hisseyi seçtim. Bu yolda ilerleyecegim. Umduğum gibi olur olmaz bunu zamam gösterecek.

6.  Alıntı Originally Posted by ajfa Yazıyı Oku
    98 yılını baz alarak bir kaç parametre inceledim. yılın 98 olmasının sebebi tam olarak 20 yıl öncesine gitmek. yani baz aldığım değerler aralık 1998 yılı. bulduğum değerler biraz demoralize edici açıkçası ve enflasyonu yenebilmenin aslında ne kadar zor olduğunu, enflasyon üzeri kazanç elde etmenin başarının anahtarı olduğunu gösteriyor.

örneğin gram altın, 1998'den 2018'e 60'a katlamış. petkim 1998'den 2018'e 50'ye katlamış yanlış hatırlamıyorsam. arçelik ise 95'e katlamış.

peki gelelim enflasyon canavarına. 1998'deki 100 liralık satın alma gücü 2018 yılında 3729 lira'ya tekabül ediyor. yani 37 kat.

yani elinde hisse senedi tutan adam bu sırada 99 depremini gördü, ikiz kuleler saldırısını gördü, 2000'deki bankaların battığı krizi gördü, 2008 mortgage krizini gördü, 15 temmuz darbesini gördü. satmadı, stresten belki kafayı yedi. ama altın alıp kenara atan kafası rahat takılan adamı sidik zoruyla geçebiliyor.

borsamızda tek başarı anahtarı sanırım endeks 1 cent'ten al, 3 cent'ten sat, sonra yine 1 cent'i bekle üzerine kurulu olmalı
    güzel bir nokta. ve de bahsettiğiniz periyod, bist'in en şaşalı, en yabancı yatırımcı çekilen dönemleri. bundan sonra aynı performans olur mu, yabancının iştahı aynı olacak mı, bunu düşünmek lazım. bist 100 log grafiğinde çıkış açısı gittikçe düşüyor gibi. amatör düşüncelerimdir

7. Sizin yerinizde olsam KOÇ grubu ile alakalı olarak bu kadar iyimser olmazdım...Kazanılmış ihalelerin iptali, Mustafa KOÇ'un ani! ölümü, Ali KOÇ'un FB başkanlığına zıplaması, Milli Tank projesi, 15 Temmuz, Rockefeller ilişkileri felan...Şimdi 1 yazsam mahkemelik olurum...Kötümserim demeyelim de iyimser değilim...Nötr...Ama çok dikkat etmek lazım konjonktürel olarak...Zaten Alicik de bunları gördüğü için atladı o koltuğa belki korunurum diye...Ha şunu da söyleyim bendeniz çeşitli manyak saplantıları olan haddinden fazla temkinli bir yatırımcıyım...Portföyümde, ürettiği silahlar nedeniyle insanları öldüren ASELS yerine hayat veren SELEC taşıyan biriyim...İnanç anlamında...Geride de yazmıştım bunu, bir nev'i sıyrıkım yani...

Mesajlarımı da bu minvalde okuyun abi...Bu tür sinerjik başlıklara negatif enerji vermekten de hiç hazetmem...Verdiğim rahatsızlık için sayın başlık sahibi başta olmak üzere herkesten özür diliyorum...

Saygıyla...

8.  Alıntı Originally Posted by yetkisiz Yazıyı Oku

Mesajlarımı da bu minvalde okuyun abi...Bu tür sinerjik başlıklara negatif enerji vermekten de hiç hazetmem...Verdiğim rahatsızlık için sayın başlık sahibi başta olmak üzere herkesten özür diliyorum...

Saygıyla...
    senın avatarda yaslı kadın mı goruyorsun genc mı...
    Markets may remain irrational longer than you can remain solvent.

Sayfa 253/1230 İlkİlk ... 153203243251252253254255263303353753 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •