Sayfa 468/1000 İlkİlk ... 368418458466467468469470478518568968 ... SonSon
Arama sonucu : 7994 madde; 3,737 - 3,744 arası.

Konu: Dolarda Yukselis Kacinilmaz

1.  Alıntı Originally Posted by hayatgusel Yazıyı Oku
    İyi günler bende Pazartesi dolar alacağım nasıl bir yol izlemeliyiz. Doların 5,23 e gelmesini mi bekleyip alım emrimi vereceğiz yoksa borsa gibi 5,20 den al diyebiliyor muyuz bankaya ilk defa yüklü dolar alıcam tşk

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Bence bankaya hiç bulaşma ilerde dolar 10 TL olunca çekemeyebilirsin fiziki al eli in altında olsun kriz yılına girecegiz bir günümüz kaldı.

2.  Alıntı Originally Posted by martind Yazıyı Oku
    Petkim önce borclarını ödesin sonra fazlasını yaparız.
    https://twitter.com/58fatihsezer/sta...63151006466050

https://twitter.com/bulent_goz/statu...47808741179393
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

3.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Eyvallah.

Ayrıca tcmb'nin viop işlemleri ile ilgili şöyle düşünüyorum.

Tcmb'nin VIOP işlemlerinde birincil ve temel amacı kar etmek değil.

Tcmb faiz arttırım sürecinden önce piyasaya güven vermek için bakın ben Aralık vadeye kendim kontrat açıyorum. Eğer sözümü tutamazsam kendi kendimi cezalandıracağım dedi. Yani aslında detaylarda diyor ki;

Elimi taşın altına koyuyorum. Sıkı para politikası sözümden geri dönersem balta aşağıya indiğinde ilk en üstte duran benim elimi koparacak. Ancak baltanın iki tarafı da keskin. Balta yukarı vurursa işte o zaman da benim hamleme güvenmeyenlerin elini koparacak. Ve balta yukarı vurduğunda orada bana güvenmeyenleri koruyacak bir bariyer yok.Balta benim elim arada olmaksızın direk bana güvenmeyenlerin elini koparacak.

Bazıları güvendi ve elini merkezin elinin altına koydu, bazıları güvenmedi elini direk arada bir koruyucu olmaksızın baltanın üzerine koydu. Şu an için balta yukarı fırladı ve direk olarak tcmb'ye güven duymadan hareket edenlerin elini kesti.

Tcmb'nin eli hala baltanın altında ve hamlesine güvenen oyuncuları koruyor (%24 politika faizi ile). İlk faiz indiriminde tcmb elini baltanın salındığı bölgeden çekmiş olacak. O zaman kartlar yeniden dağıtılacak.
    Sayın rxpu,yanlışım varsa lütfen uyarın,eğer merkez bankası ile aynı yönde yatırım yapsak biz demi kazanacaktık?

4.  Alıntı Originally Posted by watcher46 Yazıyı Oku
    Sayın rxpu,yanlışım varsa lütfen uyarın,eğer merkez bankası ile aynı yönde yatırım yapsak biz demi kazanacaktık?
    Onun orası hiç belli olmaz. Tcmb elini baltanın altına koyar, yatırımcı da o kalın eli güvenli bulur altına elini uzatır. Politikacı bir ters laf eder , yapılmaması gereken bir hamle yapar , o keskin balta Ocak 2014 ve Ağustos 2018'de olduğu gibi tcmb'nin elini koparttığı gibi hızını alamaz ve alttakileri de biçer.

TL'ye yatırım yapılacaksa bu yüksek risk kesinlikle göz önünde bulundurulmalı. TL çok yüksek volatiliteli kısa sürede ciddi kayıp veya kazanç yaratan spekülatif bir borsa hissesi gibi düşünülmeli.

Bunu bildikten sonra yatırımcı TL'yi portföyüne bu amaçla katıyorsa sorun yok. Ama TL'ye aşık olmuşsa ve gözü başka hiçbir şeyi görmüyorsa ona da yapacak bir şey yok.

NOT: Eylül-Aralık dönemini göz önüne alırsak , yüksek volatiliteli ve spekülatif bu süreçte tcmb ile benzer hareket edenler kazanmış gözüküyor. Ama yakın tarihte bunun tersi çok fazla durum da var.

Ancak tek istisna, gördüğüm kadarıyla yüklü faiz artışlarından sonraki süreçte (3 ay-1yıl) her zaman tcmb ile benzer hareket edenler kazanmış.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

5. Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Yeni yıl için düzenleme detayları belli oldu !!!

GUNDEM HABERLERİ | 31.12.2018 03:26 | Son Güncelleme 2 saat önce

Milyonlarca kişinin merak ettiği 2019 yılı için yeniden değerlendirme oranları, trafik cezaları ve motorlu taşıtlar vergisi ile ilgili detaylar belli oldu. Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile değerleme oranı yüzde 15.9 olarak belirlendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kararı ile 2019 yılında motorlu taşıtlar vergisinde uygulanacak yeniden değerleme oranı yüzde 15.9 olarak belirlendi.

http://finans.mynet.com/haber/detay/...i-oldu/246208/

6. Ustune basa basa neden Cumhurbaskani karari ?
    Her yil boyle mi aciklaniyor bu veri yoksa CB nin bize kiyagi gibi bir algi mi anlayamadim ?

7.  Alıntı Originally Posted by Sugosu82 Yazıyı Oku
    Ustune basa basa neden Cumhurbaskani karari ?
    Her yil boyle mi aciklaniyor bu veri yoksa CB nin bize kiyagi gibi bir algi mi anlayamadim ?
    Normalde her yıl rutin açıklanırdı belli bir enflasyon oranı kadar. Ama bu sene önce % 23 açıklanmıştı. CB kıyağı gibi yeniden değerlendirilip düşürülmüş güyaa...Aynen kıyak gibi algı yaratmaca...

8. Merkezin masaya oturması doların düzeltme hareketine denk geldi. Dip çalışması bitince buyursun Viobtan usd shortlayarak düşürsün yine de bizde şahitlik edelim.

Sayfa 468/1000 İlkİlk ... 368418458466467468469470478518568968 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •