Originally Posted by
HAYKIRIS
Yeni başlığımız hayırlı olsun Erhan hocam.
Sizi uzun zamandır yakından takip ediyorum. Yatırım stratejimi oluştururken epey faydalandım. Temettü konusundaki katkılarınız ise zaten tartışılmaz. Forumda aktif olmasamda sürekli sizin takipçiniz oldum. Bu bilgileri harmanlayarak artık bende yatırım stratejimi oturttum ve kendime göre yoluma devam ediyorum.
Bu süreçte sizi yakından takip ederken bir anda algoritma işine sardınız. Temel analiz sayfalarından da biraz uzaklaştınız. Bu zamanlarda bende sizi yakın takip edemedim. Çünkü bu algoritma işi hiç bana göre değildi. Zaten o yıllarda sermayemi başka bir iş için kullanacağımdan dolayı borsadan çıkmak zorunda kalmıştım.
Siz algoritma üzerine oldukça vakit ayırdınız. Umarım en kısa zamanda meyvelerini de yemeye başlarsınız.
Hatırladığım kadarıyla BMW hayaliniz vardı. İnşallah o da gerçek olur.
Başlığınızı ilgiyle takip edeceğim.
Tekrar hayırlı olsun.
sen hatırlarsın ozmanlar bir sözüm vardı kazanç saglamadan yenı baslık acmayacagıma dair. 5. yıl sonunda nıhayet kar ettik. BMW :D hedefine geldik gelmesınede soyle bır düşünce sardı benı olayın masraf keyıf bolumuyle tasarruf bolumu arasında celıskıler doguyor.
Yani bugun bmw ye binsen benzin vergi algı kasko derken yıllık cebınden tonla para cıkacak. Keyıflımı keyıflı sorun yok ama bu kadar para cıkmasını değermi bundan sonrakı hayatın nasıl gececek bugun belkı bmw ye bıneceksın ama ya 5 yıl sonra ne yapacaksın diyor ınsan.
O sebeple önceliğimi tasarrufa bu tasarrufları büyütüp pasif geliri arttırdıktan sonra gelen pasif gelıri harcamayı daha uygun bır stratejı olduguna karar verdım. 2. el bmw 5,25 mesla 282.500 TL
Bunu faize koy abi %24 ile 67,800 / 12 = 5,650 TL ortalama bir beyaz yaka maaşı hiç çalışmadan elde edersın daha kasko benzın tamırat vergi gibi giderlerını saymadım bıle.
parayı az daha büyütüpte faize koysan aracı 1 senelık kıralıp bın sadece benzın katacaksın dıger tum masrafları fırma karsılıyor yanı satın almaya gerek bıle kalmıyor. Üstelik sıkıldıkça gidip istediğin baska bır aracıda kıralayabılırsın falan fılan alternatıflerın cogalıyor.
O bakımdan önce pasif geliri iyileştirmek insanı daha özgür kılıyor.
hele sıfırları 500 bın cıvarında bunu sadece aylık faizi 10 bın TL ye tekabul eder. Hergün evin önüne taksı cagırmak bile daha akıllıca :D vergi algı ödemezsın taksı ayagına gelır ıstedıgın yerden bavullarını taşır gideceğin yere o goturur o getırır araba kullanacam dıye yorulmazsın. Birde adamla anlaşırsın pazarlıgını yaparsın her zaman onu cagırırsın ozel soforun gıbı. nasılsa her ay 10 bın TL pasif gelirin var taksiciye her ay 2000 TL kazandırsan kaç yazar daha 8000 TL paran duruyor.
Haa dersenki faiz haramdır falan önce kuranı kerimi okumalı daha sonra orada yazılanları düşünüp hala daha faiz haramdır diyorsan. Saygı duyarım ama okumadan düşünmeden hocalar faiz haram dedi diye buna inanıp biat ediyorsan sorun var demektir.
Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Yer İmleri