Sayfa 202/612 İlkİlk ... 102152192200201202203204212252302 ... SonSon
Arama sonucu : 4890 madde; 1,609 - 1,616 arası.

Konu: PETUN - Pınar Et ve Un

1.  Alıntı Originally Posted by terzico Yazıyı Oku
    Boş konuşma ben fillimin sonunu
    yazarım.
    beni Anlamak için dön geri benim
    yazılarımı en az 10 kere oku
    belki o zaman anlarsın.
    Bora ya Ben Fatiha okudum
    zincirli kuyu mezarlığına gördüm.
    2022 tarihinde canlana bilir.
    çok Anlatacak şeyim var .
    da boş ver.
    hayatımız vermiş siz borsaya
    he unutum bu saat en sonra
    ha petun olmuş ha başka bir hise
    fark yok
    y.t.d ironi bu yazı
    bu benim yorumum kimseyi bağlamaz

SM-J700F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Hocam oyunu gör ondan sonra yaz bence. Petun'a bin basar dediğin Pınar süt de bugün çöktü. İşin garip yanı , zarar deryasında yüzen Pınar Su ise yüksek işlem hacmi ile %4 primli.

Artık bu saatden sonra buralarda ne yazılsa boş. Hep yazmışımdır borsada bir kağıdın yükselmesinin yada düşmesinin gerçek değeri ile alakası yok. Özellikle sığ kağıtların. Adamın biri alıp götürebiliyor yukarılara yada panik olan birileri sattıkça satıyor ve sarmal sonucu PETUN da %4 düşebiliyor.

3-4 gün önce yazmıştım 5.08 - 5.10 arasında çok satıcı geliyor bunu sevmedim demiştim. Bugüne kadar hep 5'den döndü ama bu sefer dönemeyebilir demiştim. Gerçi 2 günde %4-5 düşen bir borsda bu desteğin çalışmaması normal. Ama elbet er yada geç değerini bulur.

PETUN'da ne zaman 5-10-20-50 günlük oertalamalar aynı yerde toplanıyor orada bir kırılma oluyor. Ben bu sefer bu kırılmanın yukarı olmasını bekledim ama endeksin de düşmesiyle yine aşağı oldu.

Artık 4.70 desteği kaldı elimizde bir tek. Buraya da birşey kalmadı zaten. Belli bir süre de burada oyalanır ama yukarı hareket için iyi bir haber gelmesi şart oldu artık. Teknik grafik ile çok yukarılara gitmesi zorlaştı. Ya borsa toptan düzelir ki bu zor bu sene , yada şirket hakkında çok güzel bir haber gelir. Ben borasada toparlanmanın 2019 ikinci yarısında olacağını düşünüyorum. Bence enflasyon zirveyi gördü ve 2 aydır düzelme var. Bu toz duman halde bile tahvil faizi ufak ufak düşüyor. 1 ocakta devreye giren elektrik , doğalgaz ve sudaki %10'luk indirimin Ocak ayı enflasyonuna katkı vereceğini düşünüyorum. Dolayısıyla faisler %17-18'lere gelirse kredi faizleri de gevşer. Ama bunların hepsi tam olarak 2019 2. yarısında borsada etki gösterir.

Evet piyasada bir kriz olduğu aşikar ama gıdanın da krislerde en az etkilenen sektör olduğunu unutmamak lazım.

Bence artık Yaşar Holdingin bir aksiyon alması lazım. Bir gayrimenkul mü satacak , bir iştirak mi satacak , bir ortak mı alacak , bedelsiz sermaye mi arttıracak yoksa kendi şirketlerinin hissesini borsada geri mi alacak ne yapacak bilmiyorum ama birşey yapıp bu düşüşü tersine çevirmeli en azından durdurmalı.

Duhul
    Nov 2018
    İkamet
    Gönüllerde yaşıyorum.
    Gönderi
    7,300
     Alıntı Originally Posted by behzat Yazıyı Oku
    Ahhh kardeşim ah ! 26 yıldır borsada her saniye olan 65 yaşında bir ekonomiste borsa dersi verdin ya.Bravo sana.Bak değerli kardeşim;Yazımı iyice oku derim.Temettü verimi borsanın anlamıdır.Burada tanıdığım bir çok kardeşim sadece temettü için hisse alıyorlar.Öyle tanıdıklarım var ki,adamlar temettü ile geçiniyorlar.İnsanlar faizlerin geçici yüksek olduğuna inandıklarından iyi temettü veren temeli sağlam senetleri böyle zamanlarda ucuz alarak biriktirmeyi yeğlerler.Kusura bakma ama fikirlerini hiç beğenmedim.Daha çok çalışmanı tavsiye ederim.
    5 yıldız 10 numara.

3. Bundan sonra ha hasan
    ha kel hasan.
    Neyin peşindesin.
    Eski de güzel kardeşim vardı Global da.
    onunun güzel bir lafı var
    Rüzgara karşı işenmez
    y.t.d ironi bu yazı

Duhul
    Nov 2018
    İkamet
    Gönüllerde yaşıyorum.
    Gönderi
    7,300
     Alıntı Originally Posted by terzico Yazıyı Oku
    Boş konuşma ben fillimin sonunu
    yazarım.
    beni Anlamak için dön geri benim
    yazılarımı en az 10 kere oku
    belki o zaman anlarsın.
    Bora ya Ben Fatiha okudum
    zincirli kuyu mezarlığına gördüm.
    2022 tarihinde canlana bilir.
    çok Anlatacak şeyim var .
    da boş ver.
    hayatımız vermiş siz borsaya
    he unutum bu saat en sonra
    ha petun olmuş ha başka bir hise
    fark yok
    y.t.d ironi bu yazı
    bu benim yorumum kimseyi bağlamaz

la bebe, burnunun sümüğünü sil ondan sonra konuş. git sen oku geçmişteki yazılarını, üç kuruşluk aklınla algı kasmaya çalışma burada .
    Geçenki muhabbeti trollük abine sordun o da sana tavsiye verdi galiba şöyle davran böyle davran diye .

Senin gibi binlercesi geziyor sosyal medyada ve sizleri sadece birkaç kişi eğittigi için genel bir duruşunuz var 100 metreden anlaşılıyor ne olduğunuz.

Kaldiki ben hisse alın yükselecek diyen bir adam da değilim.
    senin dediğin şeyleri biz kaç yıldır biliyoruz, bir nane keşfetmiş gibi ötüp duracağına git iki kitap oku da gel ama ders kitabı olmasın.

ytd

5.  Alıntı Originally Posted by behzat Yazıyı Oku
    Ahhh kardeşim ah ! 26 yıldır borsada her saniye olan 65 yaşında bir ekonomiste borsa dersi verdin ya.Bravo sana.Bak değerli kardeşim;Yazımı iyice oku derim.Temettü verimi borsanın anlamıdır.Burada tanıdığım bir çok kardeşim sadece temettü için hisse alıyorlar.Öyle tanıdıklarım var ki,adamlar temettü ile geçiniyorlar.İnsanlar faizlerin geçici yüksek olduğuna inandıklarından iyi temettü veren temeli sağlam senetleri böyle zamanlarda ucuz alarak biriktirmeyi yeğlerler.Kusura bakma ama fikirlerini hiç beğenmedim.Daha çok çalışmanı tavsiye ederim.

Yaşınıza hürmeten cevap yazmayacağım ama sadece şunu söylemek isterim. Daha çok çalışman gerek dediğiniz insan da 30 senedir borsada ve bu işleri az çok bilen birisi.

Ben size ders vermedim gerçeği söyledim. Temettü ile faizi karşılaştırıp bu faizle kim temettü için kağıt alır diyorsunuz ben d ebu fikrin yanlış olduğunu söylüyorum.

İnsanlar temettü veren şirketlerin kağıtlarını alır ama faizden daha fazla getiri elde etmek için değil. Bu sizin mantıkla kimsenin ev de almaması lazım kiraya vermek için. Çünkü ev kirası evin değerinin yaklaşık 250'de biridir. Yani her ay yatırdığınız paranın %0,25'i kadar kira alırsınız halbuki faizler en kötü halinde bile %0.7 getirdi bu ülkede. Bu durumda neden yatırım amaçlı ev alır ki insan ?

Evet hisse değeri çok düşünce kağıt toplanır , ama hiç kimse sadece temettü için kağıt almaz. Yada şöyle söyliyeyim , 4,84'den PETUN alıp 1 sene sonra 12 lira oluyorsa ve siz hala daha onu temettü için elinizde tutuyorsanız kusura bakmayın bu işten hiç anlamıyorsunuz demektir.

Bence yazdığınız yazıyı tekrar tekrar okuyun belki o zaman dediğinizin mantıklı olmadığını anlarsınız.

Faiz bu seviyede kim temettü için senet alsın ki lafı borsadan anlayan bir insanın edeceği laf değil.

Duhul
    Nov 2018
    İkamet
    Gönüllerde yaşıyorum.
    Gönderi
    7,300
    Abiler herkesin beklentisi farklı. İkinizin söylediği de mantıklı. ben şahsen temettü yatırımcısıyım. Ekşi maliyette tür bindiren hissem var, petun da eksiye düştü zannımca temettülerle de hisse aldığım için maliyeti hesap edemiyorum kayıt tutmadım. Memnunum.
    Ha ASELSAN alsak daha daha memnun olurduk primden, düzgün tesettürü olmayan Konya alsak dibe batmıştık bu sürede.
    Tercih, yapı meselesi bence .

ytd

Duhul
    Nov 2018
    İkamet
    Gönüllerde yaşıyorum.
    Gönderi
    7,300
    ( ben ne yazıyorum telefon ne yazıyor arkadaş kusura bakmayın kelimeler saçma sapan olmuş )

8.  Alıntı Originally Posted by Emirhan06 Yazıyı Oku
    Yaşınıza hürmeten cevap yazmayacağım ama sadece şunu söylemek isterim. Daha çok çalışman gerek dediğiniz insan da 30 senedir borsada ve bu işleri az çok bilen birisi.

Ben size ders vermedim gerçeği söyledim. Temettü ile faizi karşılaştırıp bu faizle kim temettü için kağıt alır diyorsunuz ben d ebu fikrin yanlış olduğunu söylüyorum.

İnsanlar temettü veren şirketlerin kağıtlarını alır ama faizden daha fazla getiri elde etmek için değil. Bu sizin mantıkla kimsenin ev de almaması lazım kiraya vermek için. Çünkü ev kirası evin değerinin yaklaşık 250'de biridir. Yani her ay yatırdığınız paranın %0,25'i kadar kira alırsınız halbuki faizler en kötü halinde bile %0.7 getirdi bu ülkede. Bu durumda neden yatırım amaçlı ev alır ki insan ?

Evet hisse değeri çok düşünce kağıt toplanır , ama hiç kimse sadece temettü için kağıt almaz. Yada şöyle söyliyeyim , 4,84'den PETUN alıp 1 sene sonra 12 lira oluyorsa ve siz hala daha onu temettü için elinizde tutuyorsanız kusura bakmayın bu işten hiç anlamıyorsunuz demektir.

Bence yazdığınız yazıyı tekrar tekrar okuyun belki o zaman dediğinizin mantıklı olmadığını anlarsınız.

Faiz bu seviyede kim temettü için senet alsın ki lafı borsadan anlayan bir insanın edeceği laf değil.

Değerli kardeşim;"yazımı iyi okuyun" derken,faizler 2019 da yüksek seyredecek cümlemi anlamlandırmanızı istedim.Zira en az bir yıl yüksek faizlerle Petun'un ne temettüsü ne de hisse artışı yatırımcıya faize göre reel para kazandırmaz.Piyaslara bu yüksek faizin getirdiği yüksek faizli kredilerle dönmez.Önümüzdeki bir yıllık perspektifi göz önüne alırsak,bırakalım senet değerinin yükselmesini,hergün düşen senetten en az bir yıl hayır gelmeyeceği gibi hatırı sayılır zarar yazabilir düşüncemi belirttim.Ayrıca kurların yükseleceğini de belirttim.Bunların hepsi görünen köy aslında.

Yatırım tercihleri size göre farklıdır,bir başkasına göre farklı olabilir.Siz senedin senet değerinin artmasına yatırım yaparsınız,ben temettü veriminin de iyi olmasını tercih edebilirim.Burada sen yanlış düşünüyorsun demek doğru olmaz.

Siz 1998-2000 yılları arasında yüksek faize rağmen borsayı değerlendirirken şunları göz önünde bulundurun lütfen;
    O zamanlar 3 milyon üzeri yatırımcı vardı.Borsa inanılmaz haraketliydi.Bilgisayar kullanımı yaygın değildi.Senet sayısı çok çok azdı.Millet halka açılan şirketleri alabilmek için bankalarda kuyruğa giriyorlardı.İnsanların ekonomi bilgileri bugünkü gibi değildi.Kimse borsa faiz değerlendirmesi yapmıyordu.Zarar edip ağlayan spek'e şahit oldum.

Oysa şimdi aktif yatırımcı sayısının 33.000'lerde olduğu ifade ediliyor.Spekler programla oynuyorlar.Her türlü gelişmeyi anında değerlendiren uzmanlar var.

Kiraya vermek için ev almaya gelince;burada da size katılmıyorum.Kiraya vermek için ev almak benim iktisadi anlayışıma uymaz.Yanlış bulurum.

Şunu belirtmeliyim ki, o yorumumdan senet temettü için alınır gibi bir fikir çıkarılmamalı.

Kısacası;gelin biribirimizin fikirlerine katılmadan en iyisi yine kendi bildiğimizle yatırım yapalım derim.

Sayfa 202/612 İlkİlk ... 102152192200201202203204212252302 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •