Malta avrupa bilriliğine dahil 1 ülke. oranın vatandaşı olunca istediğin ülkeye girer çıkarsın vizesiz.üstelik maltaya para aktarmak daha kolay amerika gibi değil. seni didik didik etmezler.
Malta'daki vergi uygulaması daha farklı. %35 vergi ödeniyor.Bu nedenle vergi cennetleri grubunda direk olarak yer almıyor.
Daha sonra Malta Ekonomi bakanlığı yatırım teşviği adı altında ödenen bu vergileri geri veriyor. Kazançtan net vergi ödemesi %5 ve özel durumlarda %0'a kadar indirilebiliyor. Böylelikle bürokratik olarak vergi verilmiş ve çok yüksek bir teşvik alınmış gibi işlem görüyor.
Bu da Türkiye'deki vergi mevzuatı ile (özellikle maliye'nin vergi cennetleri ile ilgili çıkarttığı tebliğler ile) çelişki yaratmıyor.
Forumdaşların anlayacağı kadarıyla Malta temiz çalışıyor. O nedenle talep görüyor.
Türkiye'de de yeni çıkarılan yönetmelikler ile yatırımlar için proje bazında pazarlığa dayalı vergi oranı mümkün. Ancak büyük ihtimalle bu tür vergisel avantajlardan Sabancılar yeteri kadar yararlandırılmamış olacaklar ki alternatiflere yönelmişler.
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
04 Ocak Cuma 14:32 YABANCILAR 28 ARALIK HAFTASINDA 6 MN $ HİSSE, 471 MN $ DİBS SATTI
Dostum sözkonusu olan Sabancı .Sen ben için vize sorun olabilir ancak sabancının özel jetine iniş izni vermeyecek bir ülke yoktur .Bunlar zaten karagün parası diye paralarını bir yerlere çoktan yedeklemişlerdir .Bknz.Cem Uzan .Fransada krallar gibi yaşıyor .En az 1 milyar doları vardır fransız bankalarında
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Abd, İngiltere ve hele Fransa'da vergi oranları çok yüksek. Bu ülkelerin yerli ve milli firmaları dahi ihracattan elde ettikleri karlarını yerel olarak ülkelerinde vergilendirmiyorlar.
Özellikle ülke dışına satılan ürünler için uygulanan vergileri de rekabetçi bir ortamda belirlenen bir maliyet kalemi olarak görmek gerekli. Ülkeler yurt içi satışlar için daha katı vergi düzenlemelerine gidebilirler ancak yurt içine satılmayan ürünlerde uluslararası oyuncular arasında ciddi bir rekabet söz konusu.
Günümüzde bir ihracatçı ürününden elde ettiği karın vergisini hangi şartlarda ve hangi ülkeye ödeyeceğine karar verme hakkına ve gücüne sahip.
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Yer İmleri