Bunu BES başlığında da yazdım; % 35 maaş bağlanma oranı ile herhangi bir yatırımınız olmaksızın emekli olursanız aç kalırsınız abi...Ben de eşim de 12 yıllık emekliyim ve temettülerden gelen para olmasın o gelen para yetmiyor...Aklınızı başınıza toplayın, emekli olana kadar şundan bundan kısıp tasarruf edin ve yaptığınız tasarrufları çok iyi değerlendirin...Emeklilikten sonra da yiyin için abi...Ha, tasarruflarınızı değerlendirirken gelecekte o tasarrufları yiyecek bedensel sağlığınızdan da olmayın...Organlar olmayınca parayı sadece seyretme sıkıntısı doğuyor bir süre sonra...
Mesela naçizane...Aylık 500 TL tasarruf yapabilen için önerim; 100 TL sini BES'e, 100 TLsini vadeli mevduata, 200 TLsini temettü hisselerine, kalan 100 TL si ile de (vakti olanlar için) alıp satma (trade) işlerine ayırın ama viop ama forex farketmez...Ancak oraya koyduğunuz o 100 TL sıfırladığında bir sonraki ay gelmeden yeni para koymayın...Yoksa bir süre sonra elele başbaşa...
Yok, o tür -aşırı- riskli işler bana ters abi diyorsan 150 BES, 150 vadeli, 200 Hisse yap...Tavsiye değildir sonra kimse başıma ekşimesin...
Geçen sene 28000 TL olan portfoyumu bir senede 110000 TL ye çıkardın bu süre zarfında ise 30.000 TL borç odedim ve borclarimi sifirladim portfoyum yüzde yüz 100 hisse senedi riske girmekten korkmuyorum ama acemi riski değil tabikide öyle körü körüne değil yani toplamda bir senede portföyü 28 bin TL den 140 bin TL ye cikardim bu sene hedefim 200-250 bin TL arası
Extre istiyoruz.
SM-J500FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer İmleri