Sayfa 269/1230 İlkİlk ... 169219259267268269270271279319369769 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 2,145 - 2,152 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

1.  Alıntı Originally Posted by yetkisiz Yazıyı Oku
    3 ayrı kurumla çalışıyorum...Bunlardan 2 si nadiren trade ettiğim kurumlar...Adını vermeyeceğim, asıl işlem yaptığım kurum bana MATRİKS (hemde en üst seviye)'i bedava verdi ama "aylık 1 milyon TL ciro yaparsanız" şartıyla...Ayrıca 'aynı seansta aynı hisseyi alıp satmaya' komisyon vermiyorum, normal komisyon oranı ise binde bir...Ben o ciroyu bazen 1 günde -hatta 2 saatte felan- yapıyorum o ayrı tabiki... Buna mukabil onlarda bu kıyağıma karşılık önemli günlerde ufak tefek güzellikler yapıyor...Bu yıl başında Vakko'dan gömlek, kravat, iğne, defter kitap vs göndermişler mesela...Geçen yıl takım elbiseydi...
    Maşallah üstadlar portföyü çok büyütmüşler. Benimki daha 20 bin TL de, yeniyim daha. Sıfırdan başlayıp aylık 1000- 1500 lira ile 1 milyonluk portföye ulaşmak çok mu zordur acaba?

2. Bunu BES başlığında da yazdım; % 35 maaş bağlanma oranı ile herhangi bir yatırımınız olmaksızın emekli olursanız aç kalırsınız abi...Ben de eşim de 12 yıllık emekliyim ve temettülerden gelen para olmasın o gelen para yetmiyor...Aklınızı başınıza toplayın, emekli olana kadar şundan bundan kısıp tasarruf edin ve yaptığınız tasarrufları çok iyi değerlendirin...Emeklilikten sonra da yiyin için abi...Ha, tasarruflarınızı değerlendirirken gelecekte o tasarrufları yiyecek bedensel sağlığınızdan da olmayın...Organlar olmayınca parayı sadece seyretme sıkıntısı doğuyor bir süre sonra...

Mesela naçizane...Aylık 500 TL tasarruf yapabilen için önerim; 100 TL sini BES'e, 100 TLsini vadeli mevduata, 200 TLsini temettü hisselerine, kalan 100 TL si ile de (vakti olanlar için) alıp satma (trade) işlerine ayırın ama viop ama forex farketmez...Ancak oraya koyduğunuz o 100 TL sıfırladığında bir sonraki ay gelmeden yeni para koymayın...Yoksa bir süre sonra elele başbaşa...

Yok, o tür -aşırı- riskli işler bana ters abi diyorsan 150 BES, 150 vadeli, 200 Hisse yap...Tavsiye değildir sonra kimse başıma ekşimesin...

3. Geçen sene 28000 TL olan portfoyumu bir senede 110000 TL ye çıkardın bu süre zarfında ise 30.000 TL borç odedim ve borclarimi sifirladim portfoyum yüzde yüz 100 hisse senedi riske girmekten korkmuyorum ama acemi riski değil tabikide öyle körü körüne değil yani toplamda bir senede portföyü 28 bin TL den 140 bin TL ye cikardim bu sene hedefim 200-250 bin TL arası

4.  Alıntı Originally Posted by horhoti Yazıyı Oku
    Geçen sene 28000 TL olan portfoyumu bir senede 110000 TL ye çıkardın bu süre zarfında ise 30.000 TL borç odedim ve borclarimi sifirladim portfoyum yüzde yüz 100 hisse senedi riske girmekten korkmuyorum ama acemi riski değil tabikide öyle körü körüne değil yani toplamda bir senede portföyü 28 bin TL den 140 bin TL ye cikardim bu sene hedefim 200-250 bin TL arası
    Ek yapmadan çıkarttıysanız muazzam bir başarı tebrik ederim.

5.  Alıntı Originally Posted by horhoti Yazıyı Oku
    Geçen sene 28000 TL olan portfoyumu bir senede 110000 TL ye çıkardın bu süre zarfında ise 30.000 TL borç odedim ve borclarimi sifirladim portfoyum yüzde yüz 100 hisse senedi riske girmekten korkmuyorum ama acemi riski değil tabikide öyle körü körüne değil yani toplamda bir senede portföyü 28 bin TL den 140 bin TL ye cikardim bu sene hedefim 200-250 bin TL arası
    Hangi hisseler ile çıkardınız hocam, mümkünse portföy paylaşabilir misiniz?

6.  Alıntı Originally Posted by zagos Yazıyı Oku
    Hangi hisseler ile çıkardınız hocam, mümkünse portföy paylaşabilir misiniz?
    Pergamon Karel den kazandım tradelerim de oldu oradan da kazandım ama zarar yazıp stop olduğum hisselerde var yunsa kron ve indes de stop oldum portföy paylasmam doğru olmaz çünkü şuan bulunduğum hisse çok sığ bir hisse o yüzden

7.  Alıntı Originally Posted by horhoti Yazıyı Oku
    Pergamon Karel den kazandım tradelerim de oldu oradan da kazandım ama zarar yazıp stop olduğum hisselerde var yunsa kron ve indes de stop oldum portföy paylasmam doğru olmaz çünkü şuan bulunduğum hisse çok sığ bir hisse o yüzden
    Kusura bakmayın ama her an portföyü sıfırlayabilirmişsiniz gibi geliyor bana. Bu konunun ruhuna aykırı bi stratejiniz var.

8.  Alıntı Originally Posted by horhoti Yazıyı Oku
    Extre istiyoruz.

SM-J500FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 269/1230 İlkİlk ... 169219259267268269270271279319369769 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •