Sayfa 549/1000 İlkİlk ... 49449499539547548549550551559599649 ... SonSon
Arama sonucu : 7994 madde; 4,385 - 4,392 arası.

Konu: Dolarda Yukselis Kacinilmaz

1.  Alıntı Originally Posted by Sugosu82 Yazıyı Oku
    Geçen hafta 10 tl olan dole marka muz 15 tl
    Patates 5 tl
    1.5 tl olan otlar 2.5 tl

Bu neyin zammı acaba? Herşeye 1 haftada %30 civarı zam gelmiş.

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    tabiki!
    asgari ucret yukselirken, firma ve bayiler 2 kat yukseltir her bir seyi!
    bir az bekleyin daha pahali seyler goreceksiniz!
    2019 kotu yildir bence

2.  Alıntı Originally Posted by shangil Yazıyı Oku
    tabiki!
    asgari ucret yukselirken, firma ve bayiler 2 kat yukseltir her bir seyi!
    bir az bekleyin daha pahali seyler goreceksiniz!
    2019 kotu yildir bence
    Bu çıkarımı savunmadan önce ekonomi çevrelerinde uzun süredir kabul gören Amaroso - Robinson bağıntısını fiyat , marjinal ciro ve talep elastikiyeti bağlamında incelemenizde fayda var. Hem deterministik hem de istatistiki açıdan bugüne kadar oluşan ekonomi bilimi kabulüne göre sonucun daha farklı olabileceği görülebilir.

http://www.wikizeroo.net/index.php?q...9uX3JlbGF0aW9u
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

3. Üretim tekelleşmezse talebin azalmasından ötürü fiyatlar düşer ama tekelleşir ise yandı gülüm keten helva.

Mesela paket süt fiyatları arttı .
    Yerel üreticiden süt aliyorum. Daha uygun
    Aynı şekilde kaşar peyniri.

Ve de tereyağı.

Ama bu üretim belli başlı grupların elinde olsa idi yerel üretici olmasa idi mecbur zamlara para razı gelecektim.

General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    abdülselam özatak, fethi sekin, ömer halisdemir, turgut aslan, kaşif kozinoğlu...

4.  Alıntı Originally Posted by tilkiii Yazıyı Oku
    Üretim tekelleşmezse talebin azalmasından ötürü fiyatlar düşer ama tekelleşir ise yandı gülüm keten helva.

Mesela paket süt fiyatları arttı .
    Yerel üreticiden süt aliyorum. Daha uygun
    Aynı şekilde kaşar peyniri.

Ve de tereyağı.

Ama bu üretim belli başlı grupların elinde olsa idi yerel üretici olmasa idi mecbur zamlara para razı gelecektim.

Tekel (monopol) piyasa oluşumlarında fiyat , marjinal fayda ve talep elastikiyetine bakarsak monopolist için maksimum kar yine arz ettiği ürüne talep gösterenlerin alım güçlerinin bir fonksiyonu olarak oluşuyor.
    Bu durumda maksimum kar noktası tüm bunlara rağmen monopolistin belirleyeceği kendine en uygun marjinal fiyat noktasında oluşamayabiliyor.

Şahsi görüşüm tekelci (monopolist) monopol gücüne güvenerek alım gücü ile uyumsuz bir fiyat artışında diretirse maksimum kar noktasından uzaklaşabilir.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

5.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Tekel (monopol) piyasa oluşumlarında fiyat , marjinal fayda ve talep elastikiyetine bakarsak monopolist için maksimum kar yine arz ettiği ürüne talep gösterenlerin alım güçlerinin bir fonksiyonu olarak oluşuyor.
    Bu durumda maksimum kar noktası tüm bunlara rağmen monopolistin belirleyeceği kendine en uygun marjinal fiyat noktasında oluşamayabiliyor.

Şahsi görüşüm tekelci (monopolist) monopol gücüne güvenerek alım gücü ile uyumsuz bir fiyat artışında diretirse maksimum kar noktasından uzaklaşabilir.
    Azami kâr elde edemeyebilirler belki ama fiyatları aşağıya indirebilecek rakip kalmadığı için biz sıradan vatandaş için ürünlerde indirim şansı hiç kalmaz diye düşünüyorum.

Tabii ben gerçekten sıradan bir vatandaşım ekonomi bilgimde sıradan.

abdülselam özatak, fethi sekin, ömer halisdemir, turgut aslan, kaşif kozinoğlu...

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Bu çıkarımı savunmadan önce ekonomi çevrelerinde uzun süredir kabul gören Amaroso - Robinson bağıntısını fiyat , marjinal ciro ve talep elastikiyeti bağlamında incelemenizde fayda var. Hem deterministik hem de istatistiki açıdan bugüne kadar oluşan ekonomi bilimi kabulüne göre sonucun daha farklı olabileceği görülebilir.

http://www.wikizeroo.net/index.php?q...9uX3JlbGF0aW9u
    Ya sn rxpu sen ne yaptın ingilizcemiz zaten zayıf elde sözlük gavurca videoları izlerken göbeğimiz çatlıyor ,sen bizi türkçe de anlamaz haje getirdin.Üstelik yazdığın metini anlamam için elde sözlük olsa da olasılık sıfır.Siz şu metni mesleği ekonomi olmayan ortalama zekalı ben misal forumdaşlar için de bir zahmet tercüme etseniz çok makbule geçer.Misal marjınal ciro talep elastikiyetine bağlı olduğundan maaş artışları talebi artırır ve enflasyon artar fiyatlar artar veya şu şu nedenle artırmaz gibi.Bağlantı verdiğiniz formül hipotez mi teori mi ekonomi bilimi açısından .

Ben yazana kadar konu az bişi anlaşılır hale gelmiş ))))))

Yani benim anladığım dar gelirli asgari ücretli tüm gelirini genelde harcamak zorunda olduğundan ona verilen para aynı gün piyasada talep yaratıyor,bunu gören kapitalistler zammı basıyor.Bu yanlış mı acaba.

Sayfa 549/1000 İlkİlk ... 49449499539547548549550551559599649 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •