Bu çýkarýmý savunmadan önce ekonomi çevrelerinde uzun süredir kabul gören Amaroso - Robinson baðýntýsýný fiyat , marjinal ciro ve talep elastikiyeti baðlamýnda incelemenizde fayda var. Hem deterministik hem de istatistiki açýdan bugüne kadar oluþan ekonomi bilimi kabulüne göre sonucun daha farklý olabileceði görülebilir.
http://www.wikizeroo.net/index.php?q...9uX3JlbGF0aW9u
En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Üretim tekelleþmezse talebin azalmasýndan ötürü fiyatlar düþer ama tekelleþir ise yandý gülüm keten helva.
Mesela paket süt fiyatlarý arttý .
Yerel üreticiden süt aliyorum. Daha uygun
Ayný þekilde kaþar peyniri.
Ve de tereyaðý.
Ama bu üretim belli baþlý gruplarýn elinde olsa idi yerel üretici olmasa idi mecbur zamlara para razý gelecektim.
General Mobile 4G cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
abdülselam özatak, fethi sekin, ömer halisdemir, turgut aslan, kaþif kozinoðlu...
Tekel (monopol) piyasa oluþumlarýnda fiyat , marjinal fayda ve talep elastikiyetine bakarsak monopolist için maksimum kar yine arz ettiði ürüne talep gösterenlerin alým güçlerinin bir fonksiyonu olarak oluþuyor.
Bu durumda maksimum kar noktasý tüm bunlara raðmen monopolistin belirleyeceði kendine en uygun marjinal fiyat noktasýnda oluþamayabiliyor.
Þahsi görüþüm tekelci (monopolist) monopol gücüne güvenerek alým gücü ile uyumsuz bir fiyat artýþýnda diretirse maksimum kar noktasýndan uzaklaþabilir.
En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Azami kâr elde edemeyebilirler belki ama fiyatlarý aþaðýya indirebilecek rakip kalmadýðý için biz sýradan vatandaþ için ürünlerde indirim þansý hiç kalmaz diye düþünüyorum.
Tabii ben gerçekten sýradan bir vatandaþým ekonomi bilgimde sýradan.
General Mobile 4G cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
abdülselam özatak, fethi sekin, ömer halisdemir, turgut aslan, kaþif kozinoðlu...
Ya sn rxpu sen ne yaptýn ingilizcemiz zaten zayýf elde sözlük gavurca videolarý izlerken göbeðimiz çatlýyor ,sen bizi türkçe de anlamaz haje getirdin.Üstelik yazdýðýn metini anlamam için elde sözlük olsa da olasýlýk sýfýr.Siz þu metni mesleði ekonomi olmayan ortalama zekalý ben misal forumdaþlar için de bir zahmet tercüme etseniz çok makbule geçer.Misal marjýnal ciro talep elastikiyetine baðlý olduðundan maaþ artýþlarý talebi artýrýr ve enflasyon artar fiyatlar artar veya þu þu nedenle artýrmaz gibi.Baðlantý verdiðiniz formül hipotez mi teori mi ekonomi bilimi açýsýndan .
Ben yazana kadar konu az biþi anlaþýlýr hale gelmiþ))))))
Yani benim anladýðým dar gelirli asgari ücretli tüm gelirini genelde harcamak zorunda olduðundan ona verilen para ayný gün piyasada talep yaratýyor,bunu gören kapitalistler zammý basýyor.Bu yanlýþ mý acaba.
Yer Ýmleri