Sayfa 846/1012 İlkİlk ... 346746796836844845846847848856896946 ... SonSon
Arama sonucu : 8092 madde; 6,761 - 6,768 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

Alıntı Originally Posted by mertkucukuncu Yazıyı Oku
    Sen sunu idrak etmekte zorlaniyorsun, bu bahri, dudu veya ismini saymadigimiz niceleri senin kadar en az fakiri fukarayi zavalliyi dusunuyorlar, onlarda muhtemelen futbol kulubu isine karsidirlar, sadece populist yaklasimlar ve secim icin karsiligi olmayan hareketler riskli oldugundan onlari rahatsiz ediyor, sen bunu anlamiyormusun yoksa anlayipta 3 5 kurusdan ne olacak polyannaciligindamisin anlayamadim

Aileden kalan veya kendi kazandigin bir parayla milyonersen - hic farketmez - piyasayi cok iyi biliyosundur ve gecmis gunlerde bilhassa tartistigimiz asgari ucretdeki suni artisin ne dertler olusturacaginida tahmin ediyosundur, ozaman derdin ne ?

SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Valla tengri malum, hem bu topikte hem başka bir topikte yıldızımın fazla barışmadığı bir forumdaş.Onla aynı fikirde olmak herhangi bir konuda iyimidir kötümüdür bilemiyeceğim ama ))))))))))asgari ücret hakkında yazdıkları bence doğru.Asgari ücrete sadece asgari ücret olarak bakmayın asgari ücret toplum refahının bir göstergesidir,herkes gelirini asgari ücretle kıyaslar.Patronlar batık, iş yok, eyvallah,işçi maliyetleri de onları zora sokacak işçi çıkaracaklar ona da eyvallah,ama bu asgari ücretlinin suçu değil ki.Sen devlet olarak paraları saçma sapan harca ,dağa taşa betona göm,sanayiciyi iş alanlarını bitir,ihracatı köstekle,ithalatı gazla sonra oluşan ekonomik kaosun bedelini asgari ücrete çıkar yanlıştır.Ya arkadaşlar hepiniz emekli olacaksınız emeklinin hali belli,hayat pahalılığı ortada 12 milyon emekli üç kuruş maaşla yaşamaya çalışıyor ,emekli enflasyon altı zam almalı diyebilirmisiniz.E asgari ücretlinin ne farkı var,emeklinin aldığı zam da piyasaya çıkan para, o da enflasyonu körüklüyor.E o zaman emekli maaşları da artmasın.1600 maaş 2020 oldu diye ekonomi bozulur mu bu nasıl iş,nasıl mantık,ekonomi başka nedenlerden bozuluyor ,yanlış düşünmeyin,cidden kapitalizm sizleri az bişi kör etmiş.2020 lirayla yaşam olur mu ya.İtiraz edilecek milyon tane konu var onları yazın bence.Asgari ücret ne kadar düşük belirlenirse çarpan etkisiyle herkesin maaşı düşer bunu bence görmek lazım.Hepiniz mi patronsunuz anlamadım ki)))))) Nasıl bir forum valla maşallah ,herkes ya patron,ya da patron hakkı savunuyor.

Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Valla tengri malum, hem bu topikte hem başka bir topikte yıldızımın fazla barışmadığı bir forumdaş.Onla aynı fikirde olmak herhangi bir konuda iyimidir kötümüdür bilemiyeceğim ama ))))))))))asgari ücret hakkında yazdıkları bence doğru.Asgari ücrete sadece asgari ücret olarak bakmayın asgari ücret toplum refahının bir göstergesidir,herkes gelirini asgari ücretle kıyaslar.Patronlar batık, iş yok, eyvallah,işçi maliyetleri de onları zora sokacak işçi çıkaracaklar ona da eyvallah,ama bu asgari ücretlinin suçu değil ki.Sen devlet olarak paraları saçma sapan harca ,dağa taşa betona göm,sanayiciyi iş alanlarını bitir,ihracatı köstekle,ithalatı gazla sonra oluşan ekonomik kaosun bedelini asgari ücrete çıkar yanlıştır.Ya arkadaşlar hepiniz emekli olacaksınız emeklinin hali belli,hayat pahalılığı ortada 12 milyon emekli üç kuruş maaşla yaşamaya çalışıyor ,emekli enflasyon altı zam almalı diyebilirmisiniz.E asgari ücretlinin ne farkı var,emeklinin aldığı zam da piyasaya çıkan para, o da enflasyonu körüklüyor.E o zaman emekli maaşları da artmasın.1600 maaş 2020 oldu diye ekonomi bozulur mu bu nasıl iş,nasıl mantık,ekonomi başka nedenlerden bozuluyor ,yanlış düşünmeyin,cidden kapitalizm sizleri az bişi kör etmiş.2020 lirayla yaşam olur mu ya.İtiraz edilecek milyon tane konu var onları yazın bence.Asgari ücret ne kadar düşük belirlenirse çarpan etkisiyle herkesin maaşı düşer bunu bence görmek lazım.Hepiniz mi patronsunuz anlamadım ki)))))) Nasıl bir forum valla maşallah ,herkes ya patron,ya da patron hakkı savunuyor.
    Benim iddiam bu degil, benim iddiam bu 2020 tlnin asgari maasiyla cok zarar acacagi ve bugunun 1400 tlsine donecegi. Bu sene ulkeyi buyuk bir hiperenflasyon bekliyor bide bunun uzerine secim icin enflasyon uzeri maas arttirmak yangina odun atmak ve asgari ucretliyi dahada fakirlestirmektir

Benim iddiam bu degil, benim iddiam bu 2020 tlnin asgari maasiyla cok zarar acacagi ve bugunun 1400 tlsine donecegi.

E dönerse dönsün asgari ücretli zaten açlık sınırında ne kaybeder ki.Bundan neden rahatsız olunuyor çözemiyorum cidden.Siz bloombergdeki soytarıların dediklerini boşverin,üzüntülü bir ifadeyle ya asgari ücretli cahilliğinden bilmiyor ama zam alırsa enflasyon azar aldığı zam bir halta yaramaz falan,boş boş laflar.E o lafları işyeri kira geliri olanlarına da deyin, bakın fazla zam yapmayın işyerlerine yoksa enflasyon olur yaptığın zam bir halta yaramaz deyin,ya da devlete deyin vergileri çok artırma diye,ya da ham madde sağlayıcılara deyin,üretimin her aşamasında zamlar geçirilsin maliyetler artsın onlara laf yok ,iş asgari ücrete gelince aman ha))))))))) Hem de bunu kimlere dedirtiyor ,çoğu maaşı asgari ücrete göre ölçeklenecek insanlara bu masallar söyletiliyor cidden aklım almıyor.

Benim iddiam bu degil, benim iddiam bu 2020 tlnin asgari maasiyla cok zarar acacagi ve bugunun 1400 tlsine donecegi. Bu sene ulkeyi buyuk bir hiperenflasyon bekliyor bide bunun uzerine secim icin enflasyon uzeri maas arttirmak yangina odun atmak ve asgari ucretliyi dahada fakirlestirmektir

Mert bey siz patronmusunuz işyeriniz mi var.Hayır şundan soruyorum aklınıza bir şey gelmesin.İş ararken her mesleğin özelde bir çarpanı vardır.Misal özelde uzman doktor için bu çarpan genelde 4 ila 5 katdır,mühendisler için 3 ila 4 katdır,hemşireler için 2 katdır falan.Asgari ücret tüm maaşları etkiler.Sektörün hangi tarafındasınız cidden merak ettim,işverenmisiniz çalışan mı.

5.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    E dönerse dönsün asgari ücretli zaten açlık sınırında ne kaybeder ki.Bundan neden rahatsız olunuyor çözemiyorum cidden.Siz bloombergdeki soytarıların dediklerini boşverin,üzüntülü bir ifadeyle ya asgari ücretli cahilliğinden bilmiyor ama zam alırsa enflasyon azar aldığı zam bir halta yaramaz falan,boş boş laflar.E o lafları işyeri kira geliri olanlarına da deyin, bakın fazla zam yapmayın işyerlerine yoksa enflasyon olur yaptığın zam bir halta yaramaz deyin,ya da devlete deyin vergileri çok artırma diye,ya da ham madde sağlayıcılara deyin,üretimin her aşamasında zamlar geçirilsin maliyetler artsın onlara laf yok ,iş asgari ücrete gelince aman ha))))))))) Hem de bunu kimlere dedirtiyor ,çoğu maaşı asgari ücrete göre ölçeklenecek insanlara bu masallar söyletiliyor cidden aklım almıyor.
    23 milyon civarı maaşlı çalışan var. 12 milyonunun ücreti net 3000TL altında , giydirilmiş ücretleri kabaca ortalama 4000TL.(brüt ücret+ %15 işveren hissesi)

Kalan 11 milyonun da giydirilmiş ücretleri (brüt ücret+%15 işveren hissesi) kabaca 6500TL civarı olmalı.

23 milyon için ortalama giydirilmiş ücreti kabaca 5250 TL civarında alabiliriz. (brüt ücret+%15 işveren payı)

Bu da 1 senede: 1.5 trilyon TL yapar.

Türkiye'deki toplam *geniş* para arzı 2 trilyon TL civarında. Tüm yatırımlar , maaşlar , devlet , özel sektör bu para ile dönüyor.

Rakamların söylediği matematik şunu söylüyor: Ya merkez bankası bu maaşların ödenebilmesi için bir bu kadar daha karşılıksız kaydi para yaratacak, ya da ciddi bir işsizlik oluşacak. Zira Türkiye'nin toplam para arzı içinde bu maaşları ödeyebilecek kadar para yok.

Merkez bankası da bu tür karşılıksız bir parasal genişlemeye gittiğinde neler olacağını hepimiz biliyoruz sanırım. Döviz borçlusu özel sektör elimizde kalacak.Bu da maaş verebilecek bir özel sektörümüzün kalmaması demek. Gerçekler bu.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Bu 23 milyon içinde devlet memurları da dahil mi sn rxpu.

7.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Bu 23 milyon içinde devlet memurları da dahil mi sn rxpu.
    Dahil olmalı. 3.5 milyon kadar olmalı memurlar. Tam sayı 22-23 milyon arası bir değer sanırım.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Dahil olmalı. 3.5 milyon kadar olmalı memurlar. Tam sayı 22-23 milyon arası bir değer sanırım.
    Devletin verdiği maaşlar hesaplanırken sadece net maaş önemlidir.Gerisi kağıt üstündedir ,devlet kendi kendine para ödemez,devlet memurları bu hesaptan çıkarılmalıdır bence.(özel sektör de zaten işçi kıyımı yapıp kendini koruyacak kabak gibi belli)İkinci konu da döviz borçlusu özel sektörümüzün bitmesi konusu ,özel sektör zaten batık,korkunç bir kaos geliyor,eh bu da devlet özel sektör işbirliği ile oldu artık kurtarılması da imkansız ,kimseye bir lira zam vermeyin gene özel sektörün çoğu batacak.Bu asgari ücret olayı tamamen ana paradigmalardan bağımsız önemsiz bir konu.Bizim sorunlarımız üretim maliyetlerindeki bu çarpanla düzelmez.Ortalıktaki batığın nedeni yüksek ücretler değil ki çare orda olsun.

Sayfa 846/1012 İlkİlk ... 346746796836844845846847848856896946 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •