Sayfa 848/1012 İlkİlk ... 348748798838846847848849850858898948 ... SonSon
Arama sonucu : 8092 madde; 6,777 - 6,784 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

Mert bey el insaf daha ne kadar cazip olalım.Asgari ücretimiz çinin altında.Zaten resmen açlık sınırlarında dolanıyor.Zaten kendiniz de yazmışsınız ucuz olduğumuzdan bizim memlekette iş yapmak cazip gelmeye başladı diye.2020 lira asgari ücretten bahsediyoruz.Bu sikonto yetmez mi

2.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Ben de onu yazdım zaten sgk ya para yatırılması devletin dengesini bozmaz.O kaydi bir olay,devlet bir cepten diğerine para aktarıyor,genel ekonomi ile alakası olmaz o paranın,devletin bulması gereken taze pir para ihtiyacı yaratmaz.
    Net ödediği maaşı dahi alsak 23 milyon için ortalama giydirilmiş toplam maaş miktarını 5000TL'nin altına düşüremez. Zira ortalama net memur maaşı da yüksek.
    Rakamların büyüklüğünü ve doğruluğunu şöyle teyid edebilirisiniz.

12.5 milyon emekli var. Maaşları değil sadece her yıl verilen 2x1000TL 25 milyar TL para yapıyor. Bu da kabaca 4.5-5 milyar dolar.

Türkiye'deki para arzını enflasyon yaratmadan (yani maaşlar %20 artıyormuş gibi gözüküp aslında %30 eksilmeden) arttırmanın tek yolu yüksek katma değerli imalat. Türkiye bunu başaramıyor.
    Başaramadığı sürece de para arzı reel olarak artamıyor.
    Ana sorunumuz bu.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Net ödediği maaşı dahi alsak 23 milyon için ortalama giydirilmiş toplam maaş miktarını 5000TL'nin altına düşüremez. Zira ortalama net memur maaşı da yüksek.
    Rakamların büyüklüğünü ve doğruluğunu şöyle teyid edebilirisiniz.

12.5 milyon emekli var. Maaşları değil sadece her yıl verilen 2x1000TL 25 milyar TL para yapıyor. Bu da kabaca 4.5-5 milyar dolar.

Türkiye'deki para arzını enflasyon yaratmadan (yani maaşlar %20 artıyormuş gibi gözüküp aslında %30 eksilmeden) arttırmanın tek yolu yüksek katma değerli imalat. Türkiye bunu başaramıyor.
    Başaramadığı sürece de para arzı reel olarak artamıyor.
    Ana sorunumuz bu.
    Sn rxpu olay zaten bitmiş siz kanser olmuş hastaya ağrı kesicinin yan etkilerini anlatıyorsunuz.Boşverin bunları.Bu arada benzetme için kusura bakmayın aslında hiç sevmem bu benzetmeyi ama buraya maalesef çok uydu.

Alıntı Originally Posted by mertkucukuncu Yazıyı Oku
    benim yazdıklarımdan gerçektende daha düşürmemiz gerektiğini savunduğumumu iddia ediyorsun ?

Yahu sana son kez anlatıyorum, en azından 380 dolar olarak kalsaydı diyorum fakat bu asgari ücretin 2020 tlye artması sene sonuna kadar reel değerini 300 dolara kadar düşürecek, zaten yabancının istediği buydu ona görede bu yapıldı, ya bunu görmüyorsun,ya görmek istemiyosun yada görmene rağmen bi ironi yapıyosun ben anlamıyorum
    Peki sn mert bey bu zam hiç yapılmasaydı dolar bazında asgari ücretlinin maaşı yıl sonunda artarmıydı sizce.

5.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Asgari ücretimiz çinin altında
    Çin bizden çok daha yüksek katma değerli ürünler üretiyor ve hatta ihrac ediyor. İnanılmaz bir cari fazla veriyor her yıl. Eğer ücret seviyeleri bizden düşük olsaydı bu çok garip bir durum olurdu. İleriki yıllarda da Çin'deki ücret seviyesi yarattıkları katma değere paralel olarak artacaktır. (son 10 yılda 50 dolardan 400 dolara artması gibi).Ve bunu sonuna kadar hak ediyorlar.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

yerel yönetimde tahminimce şunu söylüyor, en azından sene sonuna kadar 2020 tllik maaş reel olarak 300 dolara kadar düşerse, millet yabancı mal alamaz, para içeri sistemde kalır, zaten emlak çökmüş kiralık evlerde bol bol artıyor, kiralık evlerdede biraz gevşeme olur, yiyecek içeceğide teşviklerle ithalat vergilerini kaldırıp zart zurt yapıp çözeriz, olmadı aradan halciler kaldırırız böyle idare eder gideriz

Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Peki sn mert bey bu zam hiç yapılmasaydı dolar bazında asgari ücretlinin maaşı yıl sonunda artarmıydı sizce.
    zam 1800-1880 tl aralığında olmalıydı, o 200 tl ülkenin enflasyonunu en az %10 oynatacak.

Ha fikrimi sorarsanız zaten iş bitti,halk zaten çin tarzı bir yaşama ve ücretlere alışacak,gelen global kaosta bize giydirilecek gömlek bu,gerçi yalnız değiliz baya baya dayak yenecek bu yıl,her ülkede ve her mecrada.

Sayfa 848/1012 İlkİlk ... 348748798838846847848849850858898948 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •