Sayfa 61/153 İlkİlk ... 1151596061626371111 ... SonSon
Arama sonucu : 1219 madde; 481 - 488 arası.

Konu: U.v. Temettü yatırım planım(portföyüm)

1.  Alıntı Originally Posted by tosunpasa Yazıyı Oku
    Bir de şöyle bir şey buldum karıştırırken
    http://fxtop.com/tr/enflasyon-hesaplayycysy.php
    Yıllara göre enflasyon hesaplayıcısı.
    Ki bende enflasyon rakamlarıyla eskiden beri oynandığını düşünüyorum.
    Muhtemelen daha fazla rakamdır.
    Kıt zekamla birşeyler hesaplayayım dedim.
    2001 den günümüze enflasyon oranı yüzde 850. Yani para 8.5 kat erimiş.
    Bugün elimizde ki parayla 100 bin tl lik blok alım yapsak 2001 de ki karşılığı tarihsel çeviriciden baktığımızda 11000 tl ye denk geliyor.
    Yani benim anladığım 2001 de elimizdeki 11000 liranın bugün 100 bin TL olması lazım ki hiç para kaybetmemiş olalım.
    Bakalım dolar alsak ne olmuş.
    1.250.000 tl 1 dolar
    http://paracevirici.com/mobile/doviz...merikan-doları
    11000 tl 8800 dolar bugün 5.30 dan 46500 TL olmuş. Yani paranın yarısı erimiş.
    Gram altına bakalım
    http://www.anlikaltinfiyati.com/gram...fiyatlari.html
    Gram altın fiyatı ocak 2001 5.75 tl
    11000 tl 1913 gram altın almışız ve bugünkü karşılığı 225 tl den 430 bin tl yani enflasyondan arındırılmış 4.5 kata yakın bir getiri sunmuş.
    İşim değil ama mevduat faizine de bakalım.
    https://www.ziraatbank.com.tr/tr/gec...-faiz-oranlari
    Tek tek yıllık hesaplamak gerekli. Genelde mevduat faizleri enflasyon oranlarıyla hep paralel seyretmiş ki öyle olması gerekli. Bileşik faiz hesaplandığında muhtemelen sonuç kafa kafaya çıkacaktır.
    Yani paranızı kurtarmış olursunuz her türlü.
    Bir kaç hisseye de bakalım.
    https://www.gedik.com/piyasalar/kar-zarar-hesaplama
    Toaso 11000 tl 646bin tl enflasyondan arındırılmış 6.5 kat
    Ereğli 11000 tl 1.5 milyon tl enflasyondan arındırılmış 15 kat
    Arçelik 11000 tl 313 bin tl enflasyondan arındırılmış 3.13 kat
    Kısaltarak yazıyorum artık aksa enflasyondan arındırılmış 3.5 kat
    Trkcam enflasyondan arındırılmış 5.5 kat
    Tavhl enflasyondan arındırılmış 28.5 kat
    Sahol 11000-85 bin tl zarar yazar.
    Otkar enflasyondan arındırılmış 12 kat
    Petkim 11 bin tl 95 bin tl zarar yazmış.
    Sasa enflasyondan arındırılmış 3.2 kat
    Şişe enflasyondan arındırılmış 3.2 kat
    Soda enflasyondan arındırılmış 16 kat
    Thyao 11bin 140 bin neredeyse kafa kafaya.
    Ttrak enflasyondan arındırılmış 7.27 kat
    Tüpraş enflasyondan arındırılmış 11 kat
    Ülker enflasyondan arındırılmış 5.5 kat
    Kords 11 bin 121 bin neredeyse kafa kafaya.
    Dahasına isteyenler bakabilir.
    Şimdi dikkatimi çeken noktalar şunlar.
    Altın garanti yatırım olmasıyla başı çekiyor akarı kokarı yok garanti getiri sunuyor. Enflasyon karşısında da 4.5 katlık bir getiri sunmuş.
    Mevduat kısmında enflasyonla kafa kafaya bir durum söz konusu.
    Dolar kısmı felaket para resmen erimiş. Dolara yatırım yapanlar ezilmiş resmen.
    Dolar mevduatı da muhtemelen enflasyonun biraz üzerinde getiri elde edecektir. Onun için ayrı bir çalışma yapılması gerekli. Belki bir miktar enflasyonu yenebilir bilemiyorum.
    Hisse kısmında ise bazı hisselerde attığın taş kurbağayı ürkütmeyecek seviyede. Krizlerin bitmediği ülkede biraz riskli.
    Fakat düzgün yönetilen sürekli kar eden ve karını sürekli arttıran hisselerde durum farklı olmuş. Güzel getirilerimiz var. Tabi geleceği bilemeyiz ama 2 milyon tl lik enflasyondan arındırılmış bir portföy benim işimi rahatlıkla görecektir.
    Temettü gelirleriyle erkenden emekli olabilirim.
    Ama doğru hissede olmak gerekli. Bu araştırma stratejilerimde bir takım değişikliklere neden olabilir bakacağız.
    Selametle...
    http://www3.tcmb.gov.tr/enflasyoncal...on_anayeni.php

Merkez bankasının sitesinden de enflasyonu hesaplayabilirsin hocam.

Oraya girdim fakat bende hata verdi. Eyvallah 👍

3. Sayın tosun paşa topiğiniz güzel, paylaşımlar kaliteli. Elinize sağlık.
    Ben de naçizane vesbe taşıyorum şu ara. Şirketin ihracatçı olması, karlılık ivmesinin giderek yükselmesi ,yüksek oranda temettü vermesi (vermek zorunda olması)
    Ve oldukça düşük çarpanlardan fiyatlanmasından dolayı şu an full portföy vesbe’deyim. Belki tek hisse taşımak riskli diyeceksiniz ki haklısınız da ama şu an BİST’te gelecek 4 çeyreği de düşününce bana göre vesbe’den ucuzu yok. Maliyetim de iyi sayılır.

Vesbe’nin patronu benim için de soru işareti bu yüzden kafamdaki hedef fiyata geldiğinde vedalaşacağım muhtemelen ama kafamdaki fiyata gelene kadar tek hisse olarak vesbe ile devam edeceğim.

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

İyi ki bilmiyor kalabalıklar,/ Yağmura bakmayı cam arkasından/
    İnsandan insana şükür ki fark var; / -Birine cennet birine zindan- /İyi ki bilmiyor kalabalıklar

Alıntı Originally Posted by monaroza Yazıyı Oku
    Sayın tosun paşa topiğiniz güzel, paylaşımlar kaliteli. Elinize sağlık.
    Ben de naçizane vesbe taşıyorum şu ara. Şirketin ihracatçı olması, karlılık ivmesinin giderek yükselmesi ,yüksek oranda temettü vermesi (vermek zorunda olması)
    Ve oldukça düşük çarpanlardan fiyatlanmasından dolayı şu an full portföy vesbe’deyim. Belki tek hisse taşımak riskli diyeceksiniz ki haklısınız da ama şu an BİST’te gelecek 4 çeyreği de düşününce bana göre vesbe’den ucuzu yok. Maliyetim de iyi sayılır.

Vesbe’nin patronu benim için de soru işareti bu yüzden kafamdaki hedef fiyata geldiğinde vedalaşacağım muhtemelen ama kafamdaki fiyata gelene kadar tek hisse olarak vesbe ile devam edeceğim.

Estağfurullah.
    Amaç bilgi paylaşımı.
    Hisse konusunda benim söyleyeceklerimi siz söylemişsiniz zaten.
    Ama çok güzel şirketler var şu an bir hisseye cakilmak çok büyük hata bence.
    Allah yolunuzu açık etsin.

5.  Alıntı Originally Posted by tosunpasa Yazıyı Oku
    Estağfurullah.
    Amaç bilgi paylaşımı.
    Hisse konusunda benim söyleyeceklerimi siz söylemişsiniz zaten.
    Ama çok güzel şirketler var şu an bir hisseye cakilmak çok büyük hata bence.
    Allah yolunuzu açık etsin.
    Çok güzel şirketler var ama ben ucuzu arıyorum. 5 kriterim var:
    *ucuz olacak
    * temettü verecek
    * önümüzdeki 4 çeyrek karlılığını sürdürebilecek dolayısıyla prospektif fk’sı çok düşük, tahmini temettü verimi yüksek olacak
    * ihracatçı olacak
    * sanayi şirketi olacak

Şu an bu bakımdan ilgimi çeken 3 hisse var: egeen, alka ve vesbe.

Sent from my iPhone using hisse.net mobile app

İnsandan insana şükür ki fark var; / -Birine cennet birine zindan- /İyi ki bilmiyor kalabalıklar

Egeen benim de dikkatimi çekiyor. Ama vesbe de sıkıntı var bence. Patrondan dolayı mal komple elinde neredeyse. Egeen çok güzel ama herhalde hisse fiyatı psikolojik sınırların çok üzerinde ama bölünme ihtimali çok yüksek. Finansallarina daha önce bakmıştım. Alkayi bilemiyorum.
    Trkcam eregli ve tavhl cimsa yi incelemeni tavsiye ederim. Cimsa biraz sıkıntılı olsa da bu üç hisse de bence inanılmaz getiri vadediyor. Elimde gelse diğer şirketleri de satıp üçünü alacağım ama kıyamıyorum 😀

7.  Alıntı Originally Posted by tosunpasa Yazıyı Oku
    Egeen benim de dikkatimi çekiyor. Ama vesbe de sıkıntı var bence. Patrondan dolayı mal komple elinde neredeyse. Egeen çok güzel ama herhalde hisse fiyatı psikolojik sınırların çok üzerinde ama bölünme ihtimali çok yüksek. Finansallarina daha önce bakmıştım. Alkayi bilemiyorum.
    Trkcam eregli ve tavhl cimsa yi incelemeni tavsiye ederim. Cimsa biraz sıkıntılı olsa da bu üç hisse de bence inanılmaz getiri vadediyor. Elimde gelse diğer şirketleri de satıp üçünü alacağım ama kıyamıyorum [emoji3]
    Vesbe’de bence patron faktörü zaten fiyatlara yansımış durumda. Ayni sektörde Arçelik ile vesbe’nin çarpanlarına bakarsanız daha net anlarsınız.

Trakya cam güzel şirket ancak temettü verimi düşük. Kriterime uyması için daha da ucuz olması veya temettü dağıtım oranını yükseltmesi gerekiyor.

Ereğli de güzel şirket onun da sıkıntısı emtia fiyatlarına göre fiyatlanması. Bu yüzden tahmin edemiyorum gelecek kârı.

Tavl henüz ilgimi çekecek kadar ucuz değil. Ama güzel şirket [emoji106]

Çimsa ise inşaat sektörünün içeride bu kadar sıkıntıda olduğu bir dönemde alıp tutacağım bir şirket değil maalesef.

Vesbe bilançosu sonrası egeen de alabilirim. Geçen sene 8 şubatta gelmiş bilançosu vesbe’nin. Egeen’in ise Mart ayında. Yine o tarihlerde açıklanır muhtemelen. Vesbe kafamdaki fiyata gelirse ve egeen hala buralarda olursa Egeen’e de girebilirim.
    Bakalım artık.

Sent from my iPhone using hisse.net mobile app

8. Ek olarak vesbe’deki malın patronda olmasının şöyle bir artısı var: yüksek temettü. Vesbe’nin %97’si Vestel’e ait. Ve Vestel’in de çok borcu var.
    Vestel, vesbe’deki temettüye muhtaç. Bu bakımdan yüksek temettü dağıtımı devam edecektir.

Sayfa 61/153 İlkİlk ... 1151596061626371111 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •