Sayfa 615/1000 İlkİlk ... 115515565605613614615616617625665715 ... SonSon
Arama sonucu : 7994 madde; 4,913 - 4,920 arası.

Konu: Dolarda Yukselis Kacinilmaz

1. Fed cok mudahele etmeye basladi piyasaya kicini yirtiyor resmen
    Bu fed parayi kesecek piyasaa bakmaz isini yapar diyen aveller vardi
    Gece gunduz aciklama yapiyorlar

*tcmb: Cari işlemler hesabı 12 aylık dönemde 33,93 milyar dolar açık verdi

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

3. doların yükselmesi abd ile ilişkilerin kötüleşmesine endekslenmiş durumda. papaz olayında bunu hep birlikte yaşadık. papaz nedeniyle adamlar sadece 2 bakana kıçı kırık bir yaptırım kararı açıklandığında dolar 7.20 yi görerek bunların dizini titretti. yandaş medya bile cici pappaz iyi papaz demeye başladı. ben o zaman bunların papazı salacağını ve doların düşeceğini tahmin etmiştim ama reyiz meydanlarda eyyy trumppp eyy abd bu fakir görevde olduğu sürece o teröristi alamazsınız diye beyanlarda bulununca ben papaz herhalde serbest bırakılmaz dedim fakat gel görelim ki bunlar arka kapılar ardında el sıkışmışlar. reyizin dediği gibi oldu ve YARGIDA ŞEYİ ŞEY EDİP (savcı değişikliği, 2 gizli tanığın 180 derece ifade değiştirmesi, cezanın 35 yıldan 3,5 yıla çekilmesi, yurtdışı yasağının kaldırılması vs vs.) PAPAZI serbest bıraktılar ve dolar o tarihten sonra adım adım düşüşe geçti. Doların seyrini merak edenler abd ile Türkiye arasındaki ilişkiye odaklanmalı. ilişkiler bozulur ise yön yukarı düzelir ise yön aşağı...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Yurtdışından 2 MİLYAR DOLAR borçlandık.
    Millete "yüzde 4" ile dolar tahvili satmaya çalışan Hazine,
    Yurtdışı borçlanmayı Dolar bazında "YÜZDE 7.68" olarak gerçekleştirdi.
    Sonra bunu EURO’ya çevrildi. Bir de onun maliyeti…
    Ülkeyi ipotekle daha iyi! Tefeci faizinin resmisi

(Twitter'den)

dün yapaılan o açıklama benimde ilgimi çekti dışarıya 7 kusurdan borçlanırken
    içeride kamu spotu adı altında eski imar bankasının reklamları gibi reklamlarla %4 ile para toplanmaya çalışılıyor
    bir halt olacağı yok.

6.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    dün yapaılan o açıklama benimde ilgimi çekti dışarıya 7 kusurdan borçlanırken
    içeride kamu spotu adı altında eski imar bankasının reklamları gibi reklamlarla %4 ile para toplanmaya çalışılıyor
    İçeriden toplanan dövizin devlete hiç bir faydası yok. Zira o döviz zaten yurt içinde. Sağ cepten sol cebe geçiyor. Önemli olan dışarıdan içeriye yeni gelen döviz. O nedenle arada 2-3 puan teşvik primi olması çok normal. Veya tam tersi eğer döviz borçlanma faizi %7.6 ise yurt içinde %4-5 civarında ayarlanması devletin çıkarına bir durum. Ayrıca yurt içi borçlanmanın vadesi ile yurt dışınınki aynı değil. O da bir 50-100 baz puan fark edebilir. Yani vade farklılığından (uzun,kısa) %1 yurt dışı para girişinin teşvik edilmesinden de %2 gibi bir ayarlama var gibi gözüküyor.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

7. siyasi istikrar/hukuki istikrar...

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    İçeriden toplanan dövizin devlete hiç bir faydası yok. Zira o döviz zaten yurt içinde. Sağ cepten sol cebe geçiyor. Önemli olan dışarıdan içeriye yeni gelen döviz. O nedenle arada 2-3 puan teşvik primi olması çok normal. Veya tam tersi eğer döviz borçlanma faizi %7.6 ise yurt içinde %4-5 civarında ayarlanması devletin çıkarına bir durum. Ayrıca yurt içi borçlanmanın vadesi ile yurt dışınınki aynı değil. O da bir 50-100 baz puan fark edebilir. Yani vade farklılığından (uzun,kısa) %1 yurt dışı para girişinin teşvik edilmesinden de %2 gibi bir ayarlama var gibi gözüküyor.
    Yurt dışından gelen döviz veya yurt içindeki döviz diye dövizin üzerinde yazımı var?????
    Siyasi ve hukuki istikrardan sorumlu olanlar yanlış kararlar alırlarsa dengeler bozulur...yeni dengeler ortaya çıkar...bunu yabancılara yüksek faiz ödeyerek kuramazsınız...daha doğrusu böyle bir ekonomik döngü hiç bir ülkede başarılı olmadığı gibi...yabancı sermayeye aşırı kaynak transferi olur...bu iktidar böyle bir kriz sonucunda yani yabancı kaynaklara aşırı faiz ödememek üzere geldi ve geniş kesimlerden bunun için oy aldı..şimdi kendisi aynı duruma nasıl düşüyor..onu düşünsünler...siyasi istikrar için hukuki adil yönetim ŞART..olmazsa olmaz...aksine ısrar, enflasyon/ faiz /döviz sıçramasıdır..ACI AMA GERÇEK BU..TEŞHİSİ DOĞRU KOYMAZ İSENİZ TEDAVİ OLMAZ...HASTALIK ARTARAK DEVAM EDER...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Godot'yu beklerken biraz gülümseme...

Sayfa 615/1000 İlkİlk ... 115515565605613614615616617625665715 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri